Защо КАТ не реагират?!?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо КАТ не реагират?!?
Колеги , днес в Бургас бях свидетел на предпоставка на яко птп.В случая аз бях пешеходец , но освен аз - до мен имаше и патрулка, която беше спряла и видимо нямаше никаква работа. Става дума за автомобил , който навлиза в насрещно движение на кръстовище регулирано с пътни знаци!За колегите от Бургас, пояснявам за мястото - от Билковата аптека надолу по пътя на тролея - точно кръстовището , което води към Москва. Та въпросния автомобил за една бройка не се удари в движещ се таксиметров автомобил , последваха спирачки , клаксон от страна на таксиметровия , след което виновния се изнесе безпроблемно , а таксиметровия (с цялото си право според мен) през отворения си прозорец пита катаджията "нищо ли няма да направиш, тоя щеше да ме удари , караше в насрещното! Отговора на катаджията беше "Ами отиди го гони ти като искаш!" .... и таксиметровия си замина след тази "реакция", аз останах изумен от това бездействие, както и други пешеходци бяха стъписани...Та въпроса ми е в такава ситуация не са ли длъжни да го настигнат и глобят? Как мислите вие ? Защо чакаме винаги да стане бела , да има ранени и жертви , за да реагираме, ами ако на другото кръстовище съм аз или вие .. ? и срещу нас пак може да влезе някой заблуден ,който дори не е разбрал какво е направил...Много се ядосах - кой им ги дава тия книжки, утре може някой от нас да е застрашен от такива "водачи" .... нямам думи! И то не става въпрос за насрещно движение , което е обозначено чрез непрекъсната линия , а си има цяло "островче" и насочващи пътни знаци , които точно показват от къде се минава , това е все едно на кръгово движение да сте в най-лявата лента и някой да изскочи срещу вас... 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Защо КАТ не реагират?!?
За какво да реагират колега, заплатата им върви, дали ще има ПТП или не, тях не ги грее! Виж когато дойде ден и шефа на "КАТ" ги подгони за брой актови и фишове, много добре си вършат работата. Затова няма какво да те впечетлява! Живеем в страната на абсурдите! Важното според мен е, че не е станала белята, всичко друго е кой как вижда на нещата! Ставал съм свидетел на ПТП-та направо пред мен, и съм се разминавал само с 2 секунди преди катастрофата, няма какво да те плаши, ако има да стане никой няма да ти помогне, камо ли полицията! Затова се моли да не се случи на теб и това е! И аз разчитах на полицията, но дойде ден разбрах, че хич не им пука за народа, а да мине смяната! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно така е колега, всеки знае, че живеем в Абсурдистан и си прави каквото си иска - тия катаджии обаче също могат да са потърпевши или техните деца и жени...те не са застраховани от такива келеши, те също имат лични автомобили и пътуват.В същото време може да ти направят акт за 1000 други наистина маловажни неща... не знам , докато самите ние също не реагираме на това и такива истории не ни учудват - тоест значи че едва ли не се съгласяваме с всичко.., не трябва да е така, за съжаление сме прекален примирен народ с всичко заобикалящо ни!
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
ако ти се занимава ....пишеш номера на патрулката отбелязваш датата и часа и пишеш жалба ..пишеш какво си видял и чул, дочул и разгласяваш...където колкото можеш...само така могат малко от малко да се стегнат тези мърлячи...с право народа ги счита за безполезни фабрики за лайна.... без извинение...
-
- Автомобил:
- Двигател:
писал съм жалба по друг повод преди доста време - никаква полза и изгубено време, а има хора , които не пишат жалби , защото се страхуват да не се обърнат нещата срещу самите тях - "гарван гарвану око не вади" ... ето затова стават саморазправите по пътищата.
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
нали имаше някакъв сайт за антикорупция ...изтипосай ги там...
инак патил съм от такива мърлячи..преди години един таксиджия тръгна без да се огледа и ме изхвърли в насрещаната лента ....в която нямаше коли и в която вленах от немай къде за да не се ударим....и вичко това пред очите на капутите и познайте какво стана ...спряха мен с обяснението че било по-добре да се ударим но да не влизам в насрещната лената...щото тя ако била резделителната не с две линии а с градинка и островче как съм щял да избегна удара....просто малоумни бе ...малоумни на кон...таксиджитя въоще не се опитаха да го спрат....сега след години пак се ядосвам на този случай...
инак патил съм от такива мърлячи..преди години един таксиджия тръгна без да се огледа и ме изхвърли в насрещаната лента ....в която нямаше коли и в която вленах от немай къде за да не се ударим....и вичко това пред очите на капутите и познайте какво стана ...спряха мен с обяснението че било по-добре да се ударим но да не влизам в насрещната лената...щото тя ако била резделителната не с две линии а с градинка и островче как съм щял да избегна удара....просто малоумни бе ...малоумни на кон...таксиджитя въоще не се опитаха да го спрат....сега след години пак се ядосвам на този случай...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
silent написа:ако ти се занимава ....пишеш
Колега, донякъде си прав. Ще ти кажа, че на мен ме удари патрулката докато колата беше паркирана до тротоара, и паркирането не беше забранено! Когато отидох при полицая, той излезе от патрулката, и направо се засмя "Еле, как го забърсах" и гледаше патрулката! Когато го питах "Не гледа ли какво прави" той се качи в колата, и по същия начин пак удари колата, и тогава вече ми кипнага "Лайната".
Слязоха и неговите колеги, и почнаха да се смеят, едва ли не съм за ебавка! Все едно съм в цирк-а!
И се разкрещях, какво си мислиш, че правиш, а ония ме гледа като теле в железница! И се смее. Каза "Ще ти оправя колата" карай зад мен и отидохме до някакъв майстор, да я прави, и каза да му я оставя! Направо бях бесен и казах, че ще пиша възражение и да си даде имената! Само ми каза, да не пускам жалба с-у него, иначе няма да видя бял ден докато той е в полицията! Разбира се, нямах толкова акъл да запиша заплахата с телефона, и няма как да докажа, та не направих нищо! Колата само я китосаха не я боядисаха!
След известно време, ме удрят отзад и ония ми се пеняви, че съм виновен, че съм карал бавно в еднопосочна улица, и няма да чака кат, да съм се оправял! И аз се обаждам на 112, и те се обаждат на кат, отиваме с тоя бързащия който бе удари, до кат, и той все едно нищо не е станало, а съм сигурен, че нямаше нито гражданска нито преглед, но го пуснаха без АКТ и само с предупреждение, а мен МЕ СПУКАХА ОТ ПИСАНЕ, И ХОДЕНЕ ДО КНИЖАРНИЦАТА! От тогава си промених мнението за Полицията, но НЕ НАЛАГАМ мнението си! Просто впечетлението си от тях! Та не си мислете, че могат да ви помогнат, могат само да отчетат дейност! Лека на всички! Peace!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Koлега - нямам думи , много кофти случка... много е кофти, че се държат като мутри масово! те са служители на реда , ние им плащаме заплатите, а мерят с двоен аршин - например един катаджия ако те спре - може да ти състави фиш или акт ако караш без колан , без вкл фарове през деня, говорейки по мобилен , неподаден мигач и т.н. , но същия този катаджия прави точно тези нарушения в личния си автомобил - аз съм ги виждал с очите си - това е все едно един съдия да те осъди за кражба да лежиш в затвора , а в същото време той самия да краде ... това е положението в бг
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
silent написа:ако ти се занимава ....пишеш номера на патрулката отбелязваш датата и часа и пишеш жалба ..пишеш какво си видял и чул, дочул и разгласяваш...където колкото можеш...само така могат малко от малко да се стегнат тези мърлячи...с право народа ги счита за безполезни фабрики за лайна.... без извинение...
Точно така

my heart iS iCe написа:Виж когато дойде ден и шефа на "КАТ" ги подгони за брой актови и фишове, много добре си вършат работата.

Само да те уточня: Масово започват да пишат актове за неправилно преминаване на червен сигнал.
Изключително гаден "вълчи капан", защото имат особени правомощия независимо дали е вярно плюс сложното оспорване на това нарушение!

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Не е било излишно да се обадиш на цитираният и от колегите тел. 112, като обясниш на какво си бил свидетел. Важно е да се дадат максимално подробности.
Трудно се променя мисленето и поведението, особено при определена категория хора, независимо какво работят.
Трудно се променя мисленето и поведението, особено при определена категория хора, независимо какво работят.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При обаждането даваш и номера на полицейския автомобил. Може и сигнал до РДВР и до Военна прокуратура.
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
За съжаление простотията,тарикатлъка и наглостта в България остават ненаказани.
Всеки си прави каквото си иска.
Тук в Монтана пък е върхът....не съм виждал другаде в България такова нещо...камо ли в чужбина..
Паркират на средата на пътя,карат по средата на двете платна,не дават мигачи,карат без фарове,не спират на пешоходна пътека и т.н. и не мога да разбера защо полицията не взема никакви мерки.
Решил съм да си сложа един видеорегистратор и да слагам в една тема видеото, белким се научим поне като шофьори да сме по възпитани и цивилизовани.
Всеки си прави каквото си иска.
Тук в Монтана пък е върхът....не съм виждал другаде в България такова нещо...камо ли в чужбина..
Паркират на средата на пътя,карат по средата на двете платна,не дават мигачи,карат без фарове,не спират на пешоходна пътека и т.н. и не мога да разбера защо полицията не взема никакви мерки.
Решил съм да си сложа един видеорегистратор и да слагам в една тема видеото, белким се научим поне като шофьори да сме по възпитани и цивилизовани.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Един от основните проблеми е, че самите куки си правят каквото си искат, включително карат/паркират така, че самите те създават пречки за движението, а не да го облекчават.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”