Здравейте колеги, преди 3,5 г. дадох колата си ( Форд Мондео 94г.) на "приятел" да я кара , тъй като нямах нужда от нея в момента. Дадох му е я със всичките и документи талони малони и т.н. Повече не го и чух , нито телефон му работи нито нищо. Започнаха да се трупат данъци ,а те не са малко 150-160 лв на година мисля бяха. А аз умника все изчаквам , изчаквам , но в крайна сметка трябва да предприема нещо , недай си боже утре блъсне някой с мойта кола и избяга....
Та въпросът ми е какво да правя? Да напиша писмо до полицията, в което обяснявам случката и да я обявя за открадната или? Не искам да го съдят , искам просто да си взема колата и да си платя данъците да съм чист.
Благодаря предварително.

Да подам ли жалба, моля за помощ..
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Да подам ли жалба, моля за помощ..
В теб остана ли някакъв документ за тази кола?
Фордът на твое име ли се води?
Наскоро имаше подобна тема във форума , потърси я.
Фордът на твое име ли се води?
Наскоро имаше подобна тема във форума , потърси я.
-
- Автомобил: Passat B5.5 1.9 TDI
- Двигател:
Всички документи ги оставих в колата, не съм предполагал че може да стане така. Колата си е на мое име.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Все пак няма ли начин да се свържеш с човека и да се разберете като хора? Всичко се случва и може нещата да се оправят с един разговор. Питам те, защото другия начин ( да обявиш колата за открадната, жалби, полиция , разправии) е свързан както с разходи, така и с нерви. Успех и дано не се стига до там.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
А и как ще я обяви за открадната като няма нищо в него
талони, ключове застраховки нищо 

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Теодор написа:А и как ще я обяви за открадната като няма нищо в неготалони, ключове застраховки нищо
Е така, лесно, просто колата се води на негово име

-
- Автомобил: Passat B5.5 1.9 TDI
- Двигател:
Пробвах, но не успях. Номерата които имах отдавна са неактивни. От някои хора чух ,,че въпросният господин бил в затвор в Англия и така. Незнам ако наема от тези частните детективи дали ще ми свършат работа а и кой знае колко ще ми струва...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
В голям филм си се вкарал, колега. Това, че си му дал документите верно не прави колата негова. Все пак се води на твое име. Той дори и с всичките й документи не би следвало да може да я продаде, отдаде под наем, бракува и т.н. Питай в полицията как седят нещата 

Питай в полицията как седят нещата
Tочно,отиди при кварталния за съвет.После жалба и тн.т.
В някакъв срок издават служебна бележка с ,която поне ще спреш да плащаш данъци
- stinbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател:
botev_fen написа:Пробвах, но не успях. Номерата които имах отдавна са неактивни. От някои хора чух ,,че въпросният господин бил в затвор в Англия и така. Незнам ако наема от тези частните детективи дали ще ми свършат работа а и кой знае колко ще ми струва...
Според мен си я обяви за открадната за да може и полицията да я търси - все пак сам надали ще я намериш, а не знаеш въпросния колко ще лежи, ако има 10 години ...
Другото което аз бих направил е да намериш негови роднини или адреса на който е живял последно - може колата да е наоколо, ако той е в Англия (не е лошо да се завъртиш и из паркингите на летището - срещу Терминал 1 има един голям и 1 малък паркинг в посока циганската махала, а на Терминал 2 има само подземен). Частния детектив надали ще свърши много повече (пари при всички случаи ще вземе) - ти си човека който има общи познати с него и ще ти е доста по-евтино сам да поразпиташ. Дори можеш да помолиш познат които работи в компанията мобилен оператор на номера който имаш да ти каже адресната му регистрация - това може да е и някой колега от форума. Ако толкова няма никой, помоли някой случаен в някой офис - кажи примерно че искаш да си смениш номера с въпросния, те ще проверят дали е свободен, питай ги предишния собственик какъв е бил примерно под предлог, че може да те притесняват разни непознати и лекичко ги питай и за адреса - примерно в София ли е бил или другаде и така - вложи фантазия, в най-добрия случай ще видиш сам на монитора адреса му.
Не на последно място може и в мрежата да направиш проучване - ако има фейсбук много лесно ще намериш негови познати. Има и други подобни мрежи с това кой в кое училище е учил и т.н. Пусни Гугъл с имената му и всичко което знаеш за него - може нещо да излезе.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Провери дали автомобила има ГО.
Виж в коя компания, отиди в централният им офис в твоят град и вземи неговият адрес.
http://eisoukr.guaranteefund.org/
Но по принцип, трябва да си платиш данъците за изминали години, провери в КАТ и за актове.
Като цяло, влязъл си във филм, с предизвестен край - материални загуби и време.
Виж в коя компания, отиди в централният им офис в твоят град и вземи неговият адрес.
http://eisoukr.guaranteefund.org/
Но по принцип, трябва да си платиш данъците за изминали години, провери в КАТ и за актове.
Като цяло, влязъл си във филм, с предизвестен край - материални загуби и време.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”