Не мога да прехвърля МПС, което карам с пълномощно.
Не мога да прехвърля МПС, което карам с пълномощно.
МПС се води на инвалид, който е починал.Наследниците не желаят да присъстват при нотариуса за изготвяне на договор за покупко - продажба на автомобила понеже се изпокарали.Пълномощното ми е безсрочно. Как да прехвърля колата на мое име.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не мога да прехвърля МПС, което карам с пълномощно.
Хайде малко да разсъждаваме:
1.Колата се води на инвалид - не се плаща данък
2.винетка
3.Осигурено паркомясто в града, където аз обикалям няколко улици, да намеря място.
1.Колата се води на инвалид - не се плаща данък
2.винетка
3.Осигурено паркомясто в града, където аз обикалям няколко улици, да намеря място.
- krisbul
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: BCB
- Контакти:
Колега обясни проблема на някой нотариус, той би бил най-компетентен какво да направиш и от къде да започнеш. Според мен провери варианта всеки от наследниците по отделно да ти направи пълномощно с което да имаш право да продаваш и се договаряш сам със себе си относно дела си. И накрая имайки пълномощни за всички дялове да се самодоговориш сам със себе си. Всичко това става при нотариус. Така няма да се налага да се събират всички наследници на едно място за прехвърлянето. Като краен ефект търси наличието на договор за покупко-продажба ако ще и фиктивно сам на себе си или на друг твой роднина, така бетонираш и никой не може да има претенции повече. Успех!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Преди около две години минах по тоя път. Починал инвалид. ДОбре, че са ни роднини, иначе...
Без наследниците не можеш да направиш нищо, дори и да я бракуваш. Говори с тях. Само те могат да ти окажат съдействие.
Без наследниците не можеш да направиш нищо, дори и да я бракуваш. Говори с тях. Само те могат да ти окажат съдействие.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”