Обръщам се към по-опитните колеги: Какво ви е мнението за лагерите с марка "Breda" (италиански)?Преди седмица сложих аксиален на колата си и още от първата минута започна да шуми подобно на стария.Възможно ли е нов лагер да шуми още с монтирането си?Започвам да се съмнявам вече във скоростната кутия.Исках SKF,но струваше 50лв за това взех този за 18лв.Продавача ме убеди,че марката била сериозна и със задоволително качество.Вашето мнение какво е?
Колата е VW Polo 93г 1,3mi

Мнение за лагерите Breda
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Re: Мнение за лагерите Breda
Възможно е ,като се има предвид ,че монтажника съм аз
Всъщност двете телчета не можах да ги вкарам едновременно,защото едното не стигаше до зъбчето където трябва да влезе и го оставих лагера захванат само на едното телче.Стария беше сложен така,но и той тракаше по същия начин.
В този сайт цените реални ли са? Luc за 26,70лв?
http://drive.bg/product_info.php?cPath=10150_10154&products_id=259602&ModelId=2913
ПС На голфа нямаше такива лагери и смяната беше по-лесна :(

В този сайт цените реални ли са? Luc за 26,70лв?
http://drive.bg/product_info.php?cPath=10150_10154&products_id=259602&ModelId=2913
ПС На голфа нямаше такива лагери и смяната беше по-лесна :(
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Слагал съм на А 155 такива и предни задни, не е имало шум и проблеми /2005-8/г.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Няма по-голям боклук от Бреда, аз отказвам да ги монтирам.
- stypkata
Че са боклуци е ясно,но възможно ли е още с поставянето си да започне да шуми ? Нямат ли някакъв минимален пробег ?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Като натиснеш педала спира ли да шуми...
Да не е друг , само че на кутията?
Да не е друг , само че на кутията?
- stypkata
Спира да шуми да.И когато е на място колата с отпуснат съединител пак шуми.Само при натискане на педала спира,независимо дали колата е в движение или не.Първите няколко дни след монтажа на аксиалния лагер шума го нямаше.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
stypkata написа:Че са боклуци е ясно,но възможно ли е още с поставянето си да започне да шуми ? Нямат ли някакъв минимален пробег ?
Това е все едно да питаш примерно телевизор НЕО дали е възможно като го извадиш от кашона да не работи

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
stypkata написа:Спира да шуми да.И когато е на място колата с отпуснат съединител пак шуми.Само при натискане на педала спира,независимо дали колата е в движение или не.Първите няколко дни след монтажа на аксиалния лагер шума го нямаше.
Подозирам че проблема може да не е от лагера...преди 100к сменях съединител...не знам какъв са сложили но след 1000км почна да шуми..вбесих и я разкостих пред блока свалих скоростите смених лагера сложих закс от ауто плюс.... след 1000км пак почна да свири и я отсвирих така ...сега свири и аз си свиря и радиото свири и не ми пука....всичко е боклук в тая държава ....за закриване е ....но пък може и да греша ...не за държавата а за лагера...т.е да има и друг проблем...но нямам нерви да свялям скорости заради един пиклив лагер....
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Ако е аксиалния трябва да шуми като натиснеш педала
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Breda е за "от сервиза до автокъщата". Sachs, Luk, Ina, Skf са марките. Поне на личните коли си слагайте качествени части, евтиното винаги излиза скъпо.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Бреда са добра марка, но предлаганите тук са само с кутия Бреда. От това което съм видял, предлаганите в БГ лагери под бренда "Бреда" са китайски! Да не обяснявам че и повечето SKF са същата история. Абе ако искате качествени части варианта е да си ги сами внасяте, от утвърден търговец в Е-бай например. От там съм взимал оригинален Тимкен, който се търкаля вече доста години без никакви ядове, а "оригинален" SKF на тройна цена купен от Бг даде фира на 5000 км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Съвета, човек си купи лагер от "утвърден e-bay търговец", вместо от СКФ-България е уникален:) и може би обобощава форумната атмосфера в България.
Лагер тимкен, за да е три пъти по-евтин е - или залежал, или е друга комплектация, или е друг клас.
Лагер тимкен, за да е три пъти по-евтин е - или залежал, или е друга комплектация, или е друг клас.
- stypkata
Няма нищо лошо в оригиналните части,но нямам намерение тази кола 93г да я карам 20г ,че да си струва да поръчвам скъпи оригинални части от чужбина....По-скоро ще намеря някой лагер втора ръка.Поне ще знам,че е хубав а не е някакво китайско менте.Колкото изкара...Все пак остава и варианта с неправилен монтаж,защото до сега такъв лагер не съм монтирал.На голфа съединителя се води обратен и такива лагери нямаше....Май пак ще запрятам ръкавите .
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”