Здравейте, колата е Skoda Superb 2.8 V6 193ps, код на мотора АМХ. Предстои ми смяна на ангренажен ремък, ролки и хидравличния обтегач. Спрял съм се на комплект Ruville. Масово мненията във форума за ролките на Ruville са добри. Повечето от вас ги препоръчвате. Срещнах дори мнения, че ролките в комплектите са INA. Никъде обаче не успях да открия информация относно това какъв е ангренажния ремък в комплекта. Добър ли е, ако Ruville само опаковат то какъв ремък слагат в комплекта? Иначе ето го комплекта, на който съм се спрял: http://www.teilando.de/index.php?webiscoparams=YTo0OntzOjEzOiJ3ZWJpc2NvYWN0aW9uIjtzOjExOiJzaG93YXJ0aWtlbCI7czo5OiJhcnRpa2VsaWQiO3M6NjoiODg5OTcxIjtzOjQ6ImZ6aWQiO2k6MTYyOTM7czo5OiJiYXVncnVwcGUiO2k6MTAwNDUzO30%3D&webiscosession=762l2a730hckdidctksb4rmj2vco6
Защо се съм се спрял на него, за сега? Защото първоначално смятах да сменя само ремъка. Сегашния е Hutchinson. Видимо не е на много километри но си личи, че е стар. Тук там има леки пукнатини. Направих една инспекция, разглобих всичко за да достигна до ролките, водната помпа.... Обтяжната ролка е все едно нова, паразитната е на 50%, а по хидравличния обтегач имаше надписи с маркер т.е. слаган е втора употреба. Направи ми впечатление, че като натиснах обтяжната ролка за да прибере буталото на обтегач, тя си остана свита, т.е. обтегача не избутва сам ролката, трябва аз да му помогна. Не знам така ли трябва да е но изчаках го поне 10 мин., грам не мърда сам. Имайки в предвид всичко това промених решението си за смяна само на ремъка. Поради това, че от БГ нищо не купувам, по - ниския бюджет в момента и срещнатите положителни мнения за ролките на Ruville се спрях на него. Мисля че цената е добра. Само остана да разбера какви са им ремъците.
Преди обаче да питам вас, попитах самия магазин. Ето го отговора:
"Hallo Petko,
vielen Dank für Ihr Interesse! Da es sich um ein Set handelt, kommt selbstverständlich auch der Zahnriemen von RUVILLE.
Wir freuen uns auf Ihre Bestellung!"
Ако са си техни - добри ли са, ако не са - какви са? Търся отговор на този въпрос. Благодаря Ви предварително на всички. Желая Ви спорна седмица!
Забравих да попитам, нормално ле и този хидравличен демпфер да не се изпъва сам?

Мнение за кит ролки + ангренажен ремък Ruville
-
- Автомобил: Skoda Superb 2.8 V6 30V
- Двигател: AMX
- Контакти:
Re: Мнение за кит ролки + ангренажен ремък Ruville
Здравейте отново,
след дълго проучване и събиране на информация вчера си поръчах въпросния комплект ремъци и ролки заедно със семерингите на валовете. Сега обаче до като пристигнат трябва да си набавя или изработя фиксатора за разпределителните валове http://zimber-tools.com/fiksator-za-razpredelitelnite-valove-na-12-i-30-klapanovite-v6-dvigateli-na-audi-vw-bgs-zb-8522.html.
Срещнах във форума, че някои колеги го имат, но не мога да открия втори път темата. Искам да Ви помоля, тези от вас които го имат ако не им представлява трудност да ми изпратят размерите му за да си го изработя.
Благодаря предварително!
след дълго проучване и събиране на информация вчера си поръчах въпросния комплект ремъци и ролки заедно със семерингите на валовете. Сега обаче до като пристигнат трябва да си набавя или изработя фиксатора за разпределителните валове http://zimber-tools.com/fiksator-za-razpredelitelnite-valove-na-12-i-30-klapanovite-v6-dvigateli-na-audi-vw-bgs-zb-8522.html.
Срещнах във форума, че някои колеги го имат, но не мога да открия втори път темата. Искам да Ви помоля, тези от вас които го имат ако не им представлява трудност да ми изпратят размерите му за да си го изработя.
Благодаря предварително!
-
- Автомобил: Skoda Superb 2.8 V6 30V
- Двигател: AMX
- Контакти:
Re: Мнение за кит ролки + ангренажен ремък Ruville
Открих чертежите и размерите! Поставям ги тук, ако на някой му потрябват а и да ги има във форума. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”