Въпрос за компресор на климатик !

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
bmwww
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за компресор на климатик !

Мнениеот bmwww » Вто 25 мар 2014 21:36

Значи компресора се състой от 3 части !

http://prikachi.com/images.php?images/821/7194821z.png

В десната седи клапана на компресора който се пуска от копчето в купето както и да е ,средната буквално прилича на барабана на револвер :biggrin само ,че е със 7 дупки и там седят буталата ! Тия двете не ме интересуват ! Въпроса ми е за лявата част която от към шайбата на компресора изглежда така

http://prikachi.com/images.php?images/823/7194823a.jpg

Естествено махнал съм шайбата ..... а от другата страна т.е. като съм отворил компресора и съм го разделил на 3те части ето как изглежда

http://prikachi.com/images.php?images/822/7194822F.jpg

И сега .... как се маха тоя диск който видимо е много крив .... Върху него лагеруват буталата на компресора чрез 2 полусфери които само лежат(допрени са) една върху друга и образуват сфера, като върху горната част седи буталото ,а другата полусфера долната се търка в тоя диск ! Миналата година както си карах бавно на 2-ра скорост колата нещо изтропа и угасна ... сега си давам сметка ,че е изкривила тоя диск който не знам просто как може да бъде изкривен като е поне 4-5мм дебел ! След като се е изкривил се е образувала пролука между буталото и диска и лагера (полусферата) на 1 от буталата се беше озовал вътре под диска т.е. не е лагерувал и буталото не еучаствало в работата на компресора което пък е довело до това да не може да прави налягане ! Това е моята теория за това защо ми се прецака компресора на климатика !

Сега ако някой помогне и каже как се маха тази част за да видя под нея всичко здраво ли е ще съм много благодарен ! Под самият диск има нещо като колянов вал ама само с една гърбица ! Шайбата върти това ,а то върти диска . Диска като го дърпам нагоре излиза на една страна явно е хванат по някакъв начин също така го държи и една пружина ! Ако някой знае да помага !

:biggrin :biggrin :biggrin

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за компресор на климатик !

Мнениеот bmwww » Чет 27 мар 2014 10:36

Поне като никой не знае как се маха тоя диск .... дайте некакви идеи как се е изкривил ! От липса на масло или фреон едва ли може да е станало ! Ако го разглоба некога ще го ударя с чука и съм сигурен ,че нема да се изкриви така ! Може ли като е изпаднал лагера на буталото да е върнало налягане и то да е направило поразията ... ама за да падне лагера на едното бутало требва вече диска да е бил крив ..... разсъждавам си тука !

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Чет 27 мар 2014 10:42

Защо мислиш, че диска е изкривен? Замислял ли си се как се натискат седем бутала последователно?

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 27 мар 2014 10:52

Той е много изкривен даже , нали съм дал снимки ... отделно от това едната полусфера на едно от буталата беше изпаднала точно заради хлабината която се е получила ! Предполагам,че компресора не създава налягане като бута и 7-те бутала едновременно ами по скоро тоя диск се върти от ремъка/шаййбата и вътре от центробежната сила му се вдига само едната страна тая която се държи от пружина и редува буталата ! Така си мисля де !

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 27 мар 2014 11:55

Ето това черното требва да се махне ,а не знам как http://prikachi.com/images.php?images/886/7198886m.jpg

Потребителски аватар
KyD
Автомобил: SEAT Leon 2008
Двигател: 1.6i BSE

Мнениеот KyD » Чет 27 мар 2014 14:33

Така като гледам до къде си я докарал май само Стефан(zfa159) може да ти помогне. :wink

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Чет 27 мар 2014 14:36

Е питах го и него ама и той не знае как се разглобява тая част ! :confused

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”