разминаване на разхода на борд комп. и разхода с ваг ком ТДИ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
danipolice
Автомобил:
Двигател:

разминаване на разхода на борд комп. и разхода с ваг ком ТДИ

Мнениеот danipolice » Съб 23 ное 2013 12:07

1. Пасат Б6 2000 тди
2.140 коня по документи--данни от майстора 170 коня :biggrin не го вярвам ама..??
3.БМП мотора с ДПФ
4.проблема ми е,че на борд компютъра ми показва някакви зверски показатели на моментен разход на гориво от сорта на 99.9л. и то при съвсем нормално потегляне и то на равен терен и след това 20-30 л/100км при градско каране :( та закачихме я на комп. и по негови данни разхода е кукла :(
5.Въпроса ми е на какво се дължи това??? :(Моляяя помогнете :( :( :(

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: разминаване на разхода на борд комп. и разхода с ваг ком

Мнениеот kris11 » Вто 26 ное 2013 17:13

при палене и потегляне след малко показанията са ужасяващи. Такъв е софтуера , а и няма движение / изминати км/Забелязал съм , че при описаната ситуация, ако пуснеш по инерция /имам на около 200-300м след потегляне сравнително добър наклон/ показанията намаляват. Също имам възможност на равен участък да карам със засилкване и изключване от скорост -рязко пада показанието.
На мен ми е ориентировъчно. Иначе разхода го засичам празно -пълно - не си играя да слагам за по 10-20 лв гориво

danipolice
Автомобил:
Двигател:

Re: разминаване на разхода на борд комп. и разхода с ваг ком

Мнениеот danipolice » Съб 29 мар 2014 17:13

ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН,ЗНАЧИ ДАДОХА МИ КОМПЛЕКТ ЗА ЦЕНТРОВКА НА ДВИГАТЕЛЯ И ДНЕСКА ПРЕЗАЦЕПИХМЕ ВСИЧКО НА НОВО ПО АНГРЕНАЖА И ТАЯ КОЛА СЕ ОПРАВИ ОТ ВСЯКАДЕ, ЗНАЧИ И МОМЕНТНИЯ РАЗХОД ПАДНА НА 0,6 Л/Ч И ДВИГАТЕЛЧЕТО МАРКА КАТО КОТЕ,БЕШЕ ИЗБЯГАЛА ЕДИН ЗЪБ НА К.ВАЛ :banghead :banghead :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”