Климатик или газ.инж поти предното стъкло ! Леон 2006 г.
Климатик или газ.инж поти предното стъкло ! Леон 2006 г.
Значи днес монтирах газ.инжекцион ,но забелязвам,че като карам на газ и оставя колата някъде.....после като влеза и ми е леко запотено предното стъкло и като пусна парното да го издуха изведнъж ми се поти цялото за малко защото после парното го издухва .... от какво ли може да е това преди да монтирам газта това го нямаше !
Последна промяна от bmwww на Съб 08 юни 2013 21:43, променено общо 1 път.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: След монтиране на газов инжекцион поти предното стъкло !
Пробвай да покараш само на бензин, да видиш дали на бензин го има този проблем. Често пъти се случва да пропуска газ мембраната на изпарителя (или редуктора,както се нарича при ГИ ) и да вкарва газ под налягане в охл. система.Резултата е,че системата вдига налягане и съответно изпуска през най-слабото място (което принципно е капачката,стига да и работи клапана,иначе е вътрешното радиаторче за парното). Ако на бензин няма проблеми - отиди направи рекламация на газовата и им кажи да ти сменят изпарителя (или редуктора) с друг. Ако и на бензин го има,значи е съвпадение и просто ти е заминал радиатора на парното.

А ако това е проблема ... може ли да ми се прецака някоя връзка на радиатора на парното от това и да започне да тече ? Не ми се верва да е съвпадение ... щото преди това т.е. днес до 3 часа следобед нямах проблеми ,а в 6 вече имах ?
А сетих се друго нещо ... може ли да не е обезвъздушена,аз незнам точно как се връзва изпаритела ама се си мисля,че докато са го връзвали е потекло антифриз и после може да не е обезвъздушена знам ли ?
А сетих се друго нещо ... може ли да не е обезвъздушена,аз незнам точно как се връзва изпаритела ама се си мисля,че докато са го връзвали е потекло антифриз и после може да не е обезвъздушена знам ли ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мазно ли е това което остава по стъклото.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ако системата не е обезвъздушена, няма да има топло и няма да поти стъклата...едното няма нищо общо с другото.
Радиатора може да се скапе и в 3 часът и в 3:15 и по вяско едно време на денонощието,защото е на 20 години и във всеки един момент може да започне да прави проблем,без значение какво е правено по колата. Може да вдигнеш да смениш предна лява гума и като я свалиш и запалиш,да изтекат 6 литра антифриз вътре, защото в този красив момент се е скапал радиатора.

Радиатора може да се скапе и в 3 часът и в 3:15 и по вяско едно време на денонощието,защото е на 20 години и във всеки един момент може да започне да прави проблем,без значение какво е правено по колата. Може да вдигнеш да смениш предна лява гума и като я свалиш и запалиш,да изтекат 6 литра антифриз вътре, защото в този красив момент се е скапал радиатора.

Само ,че не е на 20 години а на 7
... ианче не е масно това по стъклото ! Пара е ...дали може от климатика нещо влага знам ли ?

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Е, 7.... те повечето нови карат 3-4,твоето е на цели 7
Иначе - ако не е мазно,значи не е антифриз. Може да е от конденза на климатика (ще го има ако пускаш климатика или ако задържа по малко конденз в тавата на изпарителя). Пробвай да изгасиш климатика 10-тина минути преди да изгасиш колата (ама вентилатора да си работи) и виж дали след това ще имаш този проблем.

Иначе - ако не е мазно,значи не е антифриз. Може да е от конденза на климатика (ще го има ако пускаш климатика или ако задържа по малко конденз в тавата на изпарителя). Пробвай да изгасиш климатика 10-тина минути преди да изгасиш колата (ама вентилатора да си работи) и виж дали след това ще имаш този проблем.

Оффф сега пък днеска го нема това ... сигурно е било неква аномалия ... а какво значи да задържа конденз ... тръбичката да е запушена ли ?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
bmwww написа:Оффф сега пък днеска го нема това ... сигурно е било неква аномалия ... а какво значи да задържа конденз ... тръбичката да е запушена ли ?
Примерно или колата да е спряна под наклон пречещ на изтичането.При мене също се получава чат пат.
А тая тръбичка къде да я търся ... някъде под щита ли или под калниците ?
Е сега пак го направи .. днеска сигурно не е искала щото я тествах на място ...значи воза се на климатик около 5 километра и 1 мин преди да спра изключих климатика да продуха влагата ... спирам и тъкмо да изгася и гледам прозореца пак потен та чаках още доста време за да се отпоти ! Ама сигурно има и значение условията при които го прави защото сега навън е задушно ,мрачно,влажно знам ли ! Пък и това го прави когато духа към прозореца...когато е към краката и прозореца маи не го е правила !
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Напиши си модела на колата в заглавието,това има в предвид модератора.Да не говорим,че колегата си мисли за 7 годишен радиатор,а може да излезе 7 годишна кола.
Ако е валяло скоро си провери отводнителните канали под кората,да не би да влиза вода от някъде в парното или филтъра да е подгизнал.
Ако е валяло скоро си провери отводнителните канали под кората,да не би да влиза вода от някъде в парното или филтъра да е подгизнал.
Няма место в заглавието ... иначе е 7 годишен Леон и да тук вали от 2 седмици вече ... сега отивам да видя филтъра мокър ли е ! 
5 минути по-късно
... да филтъра е влажен ,а тия отводнителни канали незнам къде са ... ако са под кората дето е залепена на предното стъкло незнам какво да права .... ако пусна 30 мин на топло дали ще изуши системата и филтъра ?

5 минути по-късно

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”