Здравейте става въпрос за камион Газ 53, спряна е от движение преди 10тина, 12 години и е с белите номера без синьото. Иначе Газката не е бракувана и и се плаща данък (мисля че не пълната стойност, както когато е в движение), само талона е в КАТ. По принцип знам, че става ако отидеш да си смениш номерата и я минеш на преглед, но сега чувам, че ако номерата не са сменени от тези с синьото и с латинските букви колите автоматично ги сваляли от отчет, т.е. трябвало да се минава технотест и да се регистрира наново все едно е бракувана и се пуска в движение. Търсих в гугъл, но не намирам информация от тази година, а те ги променят всяка.
Другото от което се интересувам е за мотор Ява от 60та. Била е на дядо ми но към 72ра, 73та си е купил Москвич 408и и я е спрял от движение още тогава. Тогава май са взимали освен талона и номера, защото баща ми казва, че няма номер. Има някаква хвърчаща бележка от тогава, че е спряна от движение и никакви други документи. Сега понеже я "възстановявам" и мисля другото лято да е готова ме интересува има ли някакъв начин да се пусне в движение, дори и с технотест, защото чувам, че и с технотест вече не ставало.
Възможно ли е да се пусне в движение спряно от движение МПС?
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: Възможно ли е да се пусне в движение спряно от движение
Миналата година спрях от движение стара кола. Перфорираха талона.
После я продадох.
Новия собственик я пусна в движение след като я прекара през технотест Март тази година.
Мисля, че и за теб това ще е редът.
Успех!
После я продадох.
Новия собственик я пусна в движение след като я прекара през технотест Март тази година.
Успех!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Талон се перфорира само като се бракува, мисля.
- mrpetrov
Наредбата, която МВР спазва позволява "спиране от движение за съхранение в частен имот" или нещо от сорта...
Виж тук, в раздел 3, Чл. 18а, алинея (2), точка 4.
Моята така беше.
Виж тук, в раздел 3, Чл. 18а, алинея (2), точка 4.
Моята така беше.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mrpetrov написа:Миналата година спрях от движение стара кола. Перфорираха талона.
После я продадох.
Успех!
А колата беше ли със сменени номера?
- mrpetrov
Колега, писал съм че я спирам от движение през 2013-та. Щом я спирам - значи е била в движение, т.е. с "модерни" номера и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси, след като с новите номера човека я е минал на технотест, значи сигурно със старите ще трябва 100% да се мине. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”