Кожен салон - за и против

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Кожен салон - за и против

Мнениеот $100 » Чет 08 май 2014 22:13

Пробвах да намеря подобна тема и не успях или не съм забелязал. Въпросът е кожата минава за екстра, но хубаво нещо ли е? Моите впечатления са не много добри доколкото съм сядал/карал подобни коли в отделни случаи. Най-неприятно е хлъзгането. Отделно държи малко студено. Като стане на години почва да се цепи. Положителното е, че лесно се чисти и по- не се протрива, но май само това е хубавото.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: Кожен салон - за и против

Мнениеот predat0r » Чет 08 май 2014 22:20

+ изглежда красиво освен лесното чистене

+ 1 :th_up за кожен салон

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Чет 08 май 2014 22:29

За мен това е най безмислената екстра

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 08 май 2014 22:33

Кожата се цепи, ако не се поддържа. Има много подхранващи мазила, които хем я почистват в дълбочина, хем я правят лъскава и свежа, хем я подхранват.
За мен плюсовете и минусите са горе-долу еднакъв брой.

+ лесно се чисти
+ много издръжлива
+ не задържа прах и мръсотия както плюшения салон

- изпотява
- държи хлад зимата (ако няма подгрев) и се нагрява лошо лятото от слънцето (трудно се сяда за известно време)
- лесно се разранява от капси и други подобни "нитове" по дънките
- хлъзга се (особено обработена с някой препарат) :mhihi

И в крайна сметка - на който каквото му харесва. Ако бях пред дилема да купувам нова кола и дали да си поръчам кожен салон като екстра - бих дал тези пари за нещо друго icon_idea

Последна промяна от buller на Чет 08 май 2014 22:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 08 май 2014 22:56

Не ме кефи.Виж в някоя лимузина,да.
Предпочитам запазено дълбоко рекаро от плат от колкото разни кожи.
Лятото не можеш седна по къси гащи,зимата пък не може да се докосне от студ.Запотява доста при продължително каране.
Ако и климатика не работи не ми се мисли.То всеки си има виждания по въпроса де,на един му харесва,на друг не :th_up

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Чет 08 май 2014 23:14

Най-яката и допълваща екстра, ако имам възможност следващата кола ще е с кожен салон. Кожен салон, затъмнени в черно задни стъкла, тъмни очила и вътре песен на lil jon! :th_up

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Пет 09 май 2014 0:53

IRRITATING написа:За мен това е най безмислената екстра

Да де, но като намериш кола 2-ра ръка с повечко хубави екстри, щеш не щеш се нацепваш и с кожени седалки. А за да я избегнеш трябва да пропуснеш иначе добри екземпляри за покупка.

btw, ладите и те са с кожа :) Но там не е екстра, а стара соц стратегия да издържи 30+ години. Май и москвичите бяха така.

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Пет 09 май 2014 1:15

$100 написа:btw, ладите и те са с кожа :)

Лада с естествена кожа не съм виждал.Изкуствената кожа е евтина и сравнително здрава,за това са с такава.
Ако си харесал хубава кола и намираш в нея всичко което ти се иска,може да се преглътнат неудобствата на кожата.Иначе колегата Smeagol е изредил плюсовете и минусите.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пет 09 май 2014 1:21

Освен че лесно се почиства не виждам други "екстри" да има кожата!Зимата държи студ,макар и с подгряване!Лятото жега,та не се трае!След 4 години неудобства,повече не бих погледнал кожен салон!Ако някой си купува кола и не иска кожен салон,решението е просто-една обява-бартер за обикновен салон и веднага ще го налазят!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 09 май 2014 6:04

Или времено може да му сложиш калъфки

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Пет 09 май 2014 7:42

При търсенето на кола, кожата никога не ми е била приоритет, но така се случи, че се сдобих с тази екстра.
Салона ми е със спортни седалки - не знам рекаро ли са, какви ли са, но имат много издадени бордове и добре обхващат тялото, та хлъзгане в завоите няма.
С климатика пуснат няма никакво изпотяване на гърба, за зимата имат подгрев.
Седалките изглеждат супер красиво, облечени в кожа, ако е качествена кожата не се надира от копчетата и капсите по дънките - вече няколко пъти закачих седалката, но следи няма никакви.
Единственият минус за мен е че предишният собственик не я е поддържал и има пукнато на места, но поне може да се ремонтира.
Та, ако си търся кола, няма да е задължително да е с кожен салон, но ако случайно има тази екстра, няма да бягам от нея.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 09 май 2014 8:43

изцяло кожен салон си е тегаво, но има и комбинация кожа и плат, така хем изглежда готино, хем е здраво и през сезоните не пари/изпотява или да държи студ.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пет 09 май 2014 9:20

Много е хубаво с кожен салон ама до тук ... друга полза не виждам от това !

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пет 09 май 2014 9:26

Голяма забава е да седиш под сянката на дървото , докато климатика ти охлажда фурната..като под фурна , разбирайте салона.
Не съм фен на такъв салон.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 09 май 2014 9:39

Аз съм с черна кола с черен кожен салон,да изразя малко впечатления.
За пръв път като се качих в колата и я карах,ходех наляво-надясно,имах чувството че може да изскоча от седалката,въпреки че е дълбоко Рекаро - аз съм слабичък и не ме държи толкова яко :icon_lol - свиква се за няколко дни,сега ми е перфектно
Зимата - като седнеш трябва да си с отлепен гръб от седалката,защото може да залепнеш - такъв студ е,че не се търпи :mhihi Но след 1-2минути като загрее добре подгрева,не ти се става от седалката - грее много яко,като сляза от колата съм като нов,някой път съм стоял ей така просто да си се топля,с една дума - незаменимо е чувството на гореща седалка зимата :mhihi Ако няма подгрев зимата - не ми се мисли,лично аз ако нямах подгрев зимата моментално бих ги разкарал.
Лятото - още не съм стигнал до там,но имаше някой друг ден,в който беше около 30 градуса - комбинацията черна кола с черен кожен салон е :death , но след 5-10мин на климатик всичко си беше перфектно,дори ако се остави да работи на климатик 2-3минути без шофьор седалките изстиват доста доволно,дори става по-хладно отколкото на платнените такива.
Колкото е издръжлив,толкова е и капризен - капси,остри предмети е абсолютно недупостимо да се слагат на седалките - зимата качих 1 чувал дърва на задната седалка,и въпреки че имаше 3 одеала отдолу,остана една точка от ръба на едно от дърветата - от тогава,багаж по седалките никакъв,ако се наложи да товаря свалям задната седалка.
Заключение - хубаво е,но ако не бях си взел колата с тях,никога не бих си взел кожен салон.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”