Кожен салон - за и против
Кожен салон - за и против
Пробвах да намеря подобна тема и не успях или не съм забелязал. Въпросът е кожата минава за екстра, но хубаво нещо ли е? Моите впечатления са не много добри доколкото съм сядал/карал подобни коли в отделни случаи. Най-неприятно е хлъзгането. Отделно държи малко студено. Като стане на години почва да се цепи. Положителното е, че лесно се чисти и по- не се протрива, но май само това е хубавото.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Re: Кожен салон - за и против
+ изглежда красиво освен лесното чистене
+ 1
за кожен салон
+ 1

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
За мен това е най безмислената екстра
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Кожата се цепи, ако не се поддържа. Има много подхранващи мазила, които хем я почистват в дълбочина, хем я правят лъскава и свежа, хем я подхранват.
За мен плюсовете и минусите са горе-долу еднакъв брой.
+ лесно се чисти
+ много издръжлива
+ не задържа прах и мръсотия както плюшения салон
- изпотява
- държи хлад зимата (ако няма подгрев) и се нагрява лошо лятото от слънцето (трудно се сяда за известно време)
- лесно се разранява от капси и други подобни "нитове" по дънките
- хлъзга се (особено обработена с някой препарат)
И в крайна сметка - на който каквото му харесва. Ако бях пред дилема да купувам нова кола и дали да си поръчам кожен салон като екстра - бих дал тези пари за нещо друго
За мен плюсовете и минусите са горе-долу еднакъв брой.
+ лесно се чисти
+ много издръжлива
+ не задържа прах и мръсотия както плюшения салон
- изпотява
- държи хлад зимата (ако няма подгрев) и се нагрява лошо лятото от слънцето (трудно се сяда за известно време)
- лесно се разранява от капси и други подобни "нитове" по дънките
- хлъзга се (особено обработена с някой препарат)

И в крайна сметка - на който каквото му харесва. Ако бях пред дилема да купувам нова кола и дали да си поръчам кожен салон като екстра - бих дал тези пари за нещо друго

Последна промяна от buller на Чет 08 май 2014 22:59, променено общо 1 път.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Не ме кефи.Виж в някоя лимузина,да.
Предпочитам запазено дълбоко рекаро от плат от колкото разни кожи.
Лятото не можеш седна по къси гащи,зимата пък не може да се докосне от студ.Запотява доста при продължително каране.
Ако и климатика не работи не ми се мисли.То всеки си има виждания по въпроса де,на един му харесва,на друг не
Предпочитам запазено дълбоко рекаро от плат от колкото разни кожи.
Лятото не можеш седна по къси гащи,зимата пък не може да се докосне от студ.Запотява доста при продължително каране.
Ако и климатика не работи не ми се мисли.То всеки си има виждания по въпроса де,на един му харесва,на друг не

-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-яката и допълваща екстра, ако имам възможност следващата кола ще е с кожен салон. Кожен салон, затъмнени в черно задни стъкла, тъмни очила и вътре песен на lil jon! 

IRRITATING написа:За мен това е най безмислената екстра
Да де, но като намериш кола 2-ра ръка с повечко хубави екстри, щеш не щеш се нацепваш и с кожени седалки. А за да я избегнеш трябва да пропуснеш иначе добри екземпляри за покупка.
btw, ладите и те са с кожа :) Но там не е екстра, а стара соц стратегия да издържи 30+ години. Май и москвичите бяха така.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
$100 написа:btw, ладите и те са с кожа :)
Лада с естествена кожа не съм виждал.Изкуствената кожа е евтина и сравнително здрава,за това са с такава.
Ако си харесал хубава кола и намираш в нея всичко което ти се иска,може да се преглътнат неудобствата на кожата.Иначе колегата Smeagol е изредил плюсовете и минусите.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Освен че лесно се почиства не виждам други "екстри" да има кожата!Зимата държи студ,макар и с подгряване!Лятото жега,та не се трае!След 4 години неудобства,повече не бих погледнал кожен салон!Ако някой си купува кола и не иска кожен салон,решението е просто-една обява-бартер за обикновен салон и веднага ще го налазят!
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Или времено може да му сложиш калъфки
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
При търсенето на кола, кожата никога не ми е била приоритет, но така се случи, че се сдобих с тази екстра.
Салона ми е със спортни седалки - не знам рекаро ли са, какви ли са, но имат много издадени бордове и добре обхващат тялото, та хлъзгане в завоите няма.
С климатика пуснат няма никакво изпотяване на гърба, за зимата имат подгрев.
Седалките изглеждат супер красиво, облечени в кожа, ако е качествена кожата не се надира от копчетата и капсите по дънките - вече няколко пъти закачих седалката, но следи няма никакви.
Единственият минус за мен е че предишният собственик не я е поддържал и има пукнато на места, но поне може да се ремонтира.
Та, ако си търся кола, няма да е задължително да е с кожен салон, но ако случайно има тази екстра, няма да бягам от нея.
Салона ми е със спортни седалки - не знам рекаро ли са, какви ли са, но имат много издадени бордове и добре обхващат тялото, та хлъзгане в завоите няма.
С климатика пуснат няма никакво изпотяване на гърба, за зимата имат подгрев.
Седалките изглеждат супер красиво, облечени в кожа, ако е качествена кожата не се надира от копчетата и капсите по дънките - вече няколко пъти закачих седалката, но следи няма никакви.
Единственият минус за мен е че предишният собственик не я е поддържал и има пукнато на места, но поне може да се ремонтира.
Та, ако си търся кола, няма да е задължително да е с кожен салон, но ако случайно има тази екстра, няма да бягам от нея.
изцяло кожен салон си е тегаво, но има и комбинация кожа и плат, така хем изглежда готино, хем е здраво и през сезоните не пари/изпотява или да държи студ.
Много е хубаво с кожен салон ама до тук ... друга полза не виждам от това !
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Голяма забава е да седиш под сянката на дървото , докато климатика ти охлажда фурната..като под фурна , разбирайте салона.
Не съм фен на такъв салон.
Не съм фен на такъв салон.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Аз съм с черна кола с черен кожен салон,да изразя малко впечатления.
За пръв път като се качих в колата и я карах,ходех наляво-надясно,имах чувството че може да изскоча от седалката,въпреки че е дълбоко Рекаро - аз съм слабичък и не ме държи толкова яко
- свиква се за няколко дни,сега ми е перфектно
Зимата - като седнеш трябва да си с отлепен гръб от седалката,защото може да залепнеш - такъв студ е,че не се търпи
Но след 1-2минути като загрее добре подгрева,не ти се става от седалката - грее много яко,като сляза от колата съм като нов,някой път съм стоял ей така просто да си се топля,с една дума - незаменимо е чувството на гореща седалка зимата
Ако няма подгрев зимата - не ми се мисли,лично аз ако нямах подгрев зимата моментално бих ги разкарал.
Лятото - още не съм стигнал до там,но имаше някой друг ден,в който беше около 30 градуса - комбинацията черна кола с черен кожен салон е
, но след 5-10мин на климатик всичко си беше перфектно,дори ако се остави да работи на климатик 2-3минути без шофьор седалките изстиват доста доволно,дори става по-хладно отколкото на платнените такива.
Колкото е издръжлив,толкова е и капризен - капси,остри предмети е абсолютно недупостимо да се слагат на седалките - зимата качих 1 чувал дърва на задната седалка,и въпреки че имаше 3 одеала отдолу,остана една точка от ръба на едно от дърветата - от тогава,багаж по седалките никакъв,ако се наложи да товаря свалям задната седалка.
Заключение - хубаво е,но ако не бях си взел колата с тях,никога не бих си взел кожен салон.
За пръв път като се качих в колата и я карах,ходех наляво-надясно,имах чувството че може да изскоча от седалката,въпреки че е дълбоко Рекаро - аз съм слабичък и не ме държи толкова яко

Зимата - като седнеш трябва да си с отлепен гръб от седалката,защото може да залепнеш - такъв студ е,че не се търпи

Лятото - още не съм стигнал до там,но имаше някой друг ден,в който беше около 30 градуса - комбинацията черна кола с черен кожен салон е

Колкото е издръжлив,толкова е и капризен - капси,остри предмети е абсолютно недупостимо да се слагат на седалките - зимата качих 1 чувал дърва на задната седалка,и въпреки че имаше 3 одеала отдолу,остана една точка от ръба на едно от дърветата - от тогава,багаж по седалките никакъв,ако се наложи да товаря свалям задната седалка.
Заключение - хубаво е,но ако не бях си взел колата с тях,никога не бих си взел кожен салон.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”