С 90км/ч по магистралите-нормално ли е това

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

С 90км/ч по магистралите-нормално ли е това

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 31 мар 2015 18:51

http://eurocom.bg/news/article/ogranichenie-ot-90-km-v-chas-po-magistralite
...министърката каза да свиквме да караме по такива магистрали :eek . И сега там след ограничителния знак, там където е малко по-добра настилката, някой ще вземе да изтърве колата да вдигне 110 и там го чака Ушко с радара и го глобява за скорост, която държавата е ограничила, щото нямала пари, а годишната винетка си седи там на стъклото и червенее...

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: С 90км/ч по магистралите-нормално ли е това

Мнениеот nasko1978 » Вто 31 мар 2015 18:54

Нема такава държава! :screwy
Не е нормално и не мога да свиквам с олигофрени.........

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Вто 31 мар 2015 18:56

В ненормална държава, какво да очаква човек... :screwy Щом пенсиите се дофинансират от бюджета, щом едва 50% от приходите от винетките отиват в пътната агенция, щом здравните осигуровки на плащащите ги не стигат да се лекуват и трябва пак да си плащат, вместо другия 1млн неплащащи здравни осигуровки... какво да се очудваме :)
Така става когато всички наливат в кацата а други са се наредили на чучурите и цоцкат ли цоцкат ;) :eek

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 31 мар 2015 19:19

Що бе, като немаме пари за пътища няма да се трепем по разбитите? Държавата е БЕДНА, ако не е ЕС няма да имаме и един нормален път. Пък и реално погледнато 90 км/ч не е толкова ниска скорост, човек съвсем нормално може да се придвижва. Аз подкрепям подобно ограничение, стига некролози. По Тракия има един участък в който над 100 км/ч си е направо самоубийство, така се лашка колата. Въпроса е обаче кой ще го спази?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 31 мар 2015 19:23

Още повече ,че понятието магистрала специално за хемус е много преувеличено и реалната безопасна скорост е 90-100 км/ч.НЕ МОЖЕ да караш по магистрала и да се озърташ за дупки като мишка в трици,само и само да не се пребиеш.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 31 мар 2015 19:25

Нормално или ненормално това са решили тези дето сме си избрали и за нас остава да го спазваме.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 31 мар 2015 19:55

Вместо ограничение на скороста можеха да сложат знаци за препоръчителна скорост за движение и да маркират и обозначат най-опасните места. Поне на Тракия - там чак толкова зле не е положението, а за Хемус преди Варна- там нямам думи...там на места съм карал и с 50 :stumm

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Вто 31 мар 2015 19:58

Тука по форумите сме много възмутени.....а на вън - хич ни няма. Сами сме си виновни че сме на този хал. Плащайте си данъците , купувайте си винетки.....и си наваляйте главите. Никой не ни е виновен. Овче стадо.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 31 мар 2015 20:07

Дъртият е абсолютно прав.Прекалено много търпи вече Българският народ.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 31 мар 2015 20:18

Вълчан написа:Прекалено много търпи вече Българският народ.

ЦЪК :talk

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Вто 31 мар 2015 20:35

Аз лично не разбирам с какво ще помогне ограничението на скоростта? Тези 30 км. ще чупят по малко колите ни ли или ще създават по малко предпоставки за птп? Не знам какво трябва да се случи в тази държава, та онези в които е властта да се осъзнаят. Не съм оптимист, че ще се оправим някога. Едни и същи гадини ни пият кръвчицата години наред... :death :thumb_down

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 31 мар 2015 20:45

Mihailov78 написа:Що бе, като немаме пари за пътища няма да се трепем по разбитите? Държавата е БЕДНА, ако не е ЕС няма да имаме и един нормален път. Пък и реално погледнато 90 км/ч не е толкова ниска скорост, човек съвсем нормално може да се придвижва. Аз подкрепям подобно ограничение, стига некролози. По Тракия има един участък в който над 100 км/ч си е направо самоубийство, така се лашка колата. Въпроса е обаче кой ще го спази?

+1 :th_up И аз съм напълно съгласен с колегата поради няколко причини и не мисля, че трябва да гледаме толкова тесногръдо:

- не мога да разбера защо хем нямаме пътища, хем имаме максимална скорост от 130+км/ч на магистрала, при положение, че има Европейски държави с десетилетия пред нас в това отношение и то с по-ниска максимална скорост!?! Аз не мога да намеря отговор на този въпрос - някой по-умен от може ли да ми обясни?
http://shofior.com/speed-limitations

- примерно автомагистрала Хемус от/към Варна изобщо не е магистрала и добре, че отремонтираха и направиха някой отсечки, но пак си остава под пълна критика :censored2

- който бърза ще тръгне по-рано за да пристигне на време, наистина не е нужно да има толкова загинали хора по пътя при положение, че живота е толкова труден и не останахме вече в тази държава и намаляването на скоростта би предотвратило част от катастрофите. Всяка една друга цивилизована държава има доклади за спада на катастрофите след намаляването на скоростта!

- намаляването на скоростта би намалило вредните емисии, парниковите газове и съответно разхода на автомобилите, нещо което e положително за цялото общество, предвид използването на няколко милиона автомобила и други държави го прилагат от доста време icon_idea

- естествения подбор за съжаление си чисти "вересиите" лека-полека (идиотите които си мислят, че са Богове на пътя и нищо не важи за тях), но за съжаление от това могат И страдат и невинни семейства, които грам вина нямат, че някое пишлеме решило да се покаже колко може. :death

ПС. и още едно нещо не мога да разбера и наистина ако може и моля някой да ми обясни - защо тук ограниченията не се спазват, а "Бай Ганьо" като излезе в чужбина кара нормално и ги спазва???

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 31 мар 2015 21:10

По "магистрала"Хемус съм пътувал последно преди 4-5 години и още тогава положението беше ужас.Представям си сега на какво е заприличала.А по Тракия и без това на разбития участък до Пазарджик си карам пак с 90,че то и без това ще ми изпаднат чарковете по количката.
Иначе не,не е нормално.Май почваме да се връщаме отново в 90-те,когато по улиците нямаше кьорава лампа и колите осъмваха без чистачки и бензин :stumm

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 31 мар 2015 21:40

Точно тези 40-50км с ограничение да са ни проблемите в държавата,че чак и да се ядосвам за тях....айде нема нужда :a045

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 31 мар 2015 21:56

За мен не е нормално, НО вчера пътувах по Хемус до отбивката за Ботевград и от друсане :banghead ми се **** мамата. Влизам в завой със 110-120 и като подскочи точно в ейпекса направо изтръпвам. За мен това е проблема с нашите "магистрали" очастъците с неравности и бабуни. Така че в този ред на мисли ограничението си го има в главите ни , сега просто ще ТУРЯТ по един табеляк и ще дебнат за рейсъри, които се осмеляват да карат със 100 по АУТОБАНА! :death

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”