Mihailov78 написа:Що бе, като немаме пари за пътища няма да се трепем по разбитите? Държавата е БЕДНА, ако не е ЕС няма да имаме и един нормален път. Пък и реално погледнато 90 км/ч не е толкова ниска скорост, човек съвсем нормално може да се придвижва. Аз подкрепям подобно ограничение, стига некролози. По Тракия има един участък в който над 100 км/ч си е направо самоубийство, така се лашка колата. Въпроса е обаче кой ще го спази?
+1

И аз съм напълно съгласен с колегата поради няколко причини и не мисля, че трябва да гледаме толкова тесногръдо:
- не мога да разбера защо хем нямаме пътища, хем имаме максимална скорост от 130+км/ч на магистрала, при положение, че има Европейски държави с десетилетия пред нас в това отношение и то с по-ниска максимална скорост!?! Аз не мога да намеря отговор на този въпрос - някой по-умен от може ли да ми обясни?
http://shofior.com/speed-limitations- примерно автомагистрала Хемус от/към Варна изобщо не е магистрала и добре, че отремонтираха и направиха някой отсечки, но пак си остава под пълна критика
- който бърза ще тръгне по-рано за да пристигне на време, наистина не е нужно да има толкова загинали хора по пътя при положение, че живота е толкова труден и не останахме вече в тази държава и намаляването на скоростта би предотвратило част от катастрофите. Всяка една друга цивилизована държава има доклади за спада на катастрофите след намаляването на скоростта!
- намаляването на скоростта би намалило вредните емисии, парниковите газове и съответно разхода на автомобилите, нещо което e положително за цялото общество, предвид използването на няколко милиона автомобила и други държави го прилагат от доста време
- естествения подбор за съжаление си чисти "вересиите" лека-полека (идиотите които си мислят, че са Богове на пътя и нищо не важи за тях), но за съжаление от това могат И страдат и невинни семейства, които грам вина нямат, че някое пишлеме решило да се покаже колко може.

ПС. и още едно нещо не мога да разбера и наистина ако може и моля някой да ми обясни - защо тук ограниченията не се спазват, а "Бай Ганьо" като излезе в чужбина кара нормално и ги спазва???