Искам да попитам нещо за Голф 4 и Ауди а3

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Искам да попитам нещо за Голф 4 и Ауди а3

Мнениеот kompresor » Пон 16 юни 2014 0:24

Колеги, леко се ориентирам към покупка на Фолксваген Голф 4то поколение или Ауди А3. Обаче едно нещо много ме замисля, тъй като не съм се качвал в тия коли да покарам. Сегашното ми Ауди 80 б3, долу в краката ми е тясно на шофьорското и на пасажерското място. Тази издатина от калника при шофьора отляво и при пасажера отдясно много свива пространството вътре. При Г4 и А3 има ли ги тия издатини от калниците ? Качвал съм се на други коли дето вътре са по - тесни или колкото моета 80-ка, но долу го няма тоя борун от калника и е по - удобно за дълго пътуване, по - широко е на краката и е приятно да се пътува.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Искам да попитам нещо за Голф 4 и Ауди а3

Мнениеот Dagestan » Пон 16 юни 2014 7:15

Мястото за краката отпред е огромно. Като цяло купето е обемно и има място, единствено ако предните седалки са дръпнати доста назад, отзад не остава много място за краката. Също така го няма това стесняване на купето към покрива като при Б3. В Б3 отзад ако се возят 3-ма, главите на крайните двама са почти долепени до стъклата, при Голф и А3 го няма това.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Пон 16 юни 2014 9:41

отпред има достатъчно място, но отзад хора над 1.90 трудно да седят :th_up

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пон 16 юни 2014 11:39

И в А4 Б5 е същата картинка . Отпред -добре , отзад... . Добре ,че нащ'то го караме предимно без пасажери отзад, ще има да "мрънкат" . Щурея и той се меракландиса на А3 8Л ТДИ за евридейка . Знае ,че отзад е тясно ( той не е от дребните ) , но не го бърка , щото ще се кара предимно с макс един пасажер доп . В момента и ние сме в търсене на добра кола за малко пари :icon_lol
П.п. Пешка , да почерпиш после за покупката :biggrin Успех ти желая !

Потребителски аватар
kompresor
Автомобил: Audi 8D Avant
Двигател: AEB 1996
Контакти:

Мнениеот kompresor » Пон 16 юни 2014 13:01

Има време до покупката, Раде :mhihi . Още нямам всички необходими средства, ама искам да се насоча към късичко купе с две врати и 4х4 но със халдекс (постоянно се движи на предно и само когато забоксува тогава да включва задното, куатро без торсен) и тди машина под капака. Много ви благодаря за отзивите, че много ме притеснява удобството на шофьора и пасажера отпред. Отзад рядко ще има пътници. Важно е предните седалки като се дадат назад дали ще е широко на краката на един човек 1.90м 100кг :Mr Green Fun .
Гледам че много рядко се среща а3ка или г4-ка 1998ма 2002ра 4х4 със роторна помпа, повечето са помпа дюза. Макар да имам опасения относно този мотор (голям разход и проблемност в пд елементите), може и такъв да взема, че гледам бая ги пънат по драг състезанията и държат.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”