Възможно ли е автомобил, който няма хлопане и тропане и вози стегнато да се окаже, че има нужда от подобен ремонт?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Pingvino
Автомобил:
Двигател:

Възможно ли е автомобил, който няма хлопане и тропане и вози стегнато да се окаже, че има нужда от подобен ремонт?

Мнениеот Pingvino » Вто 20 дек 2016 0:36

Днес се сдобивам с автомобил, който вози страхотно. Няма хлопане и тропане, но все пак решавам да го закарам в сервиз, за да му видят предницата. От там ми изтърсват, че са за смяна 3 носача, шарнир и тампон. На въпроса: "Много ли са разбити?", получих лаконичен отговор "Да!" А на въпроса: "Е как така по колата нищо не тропа, а пък се оказва за ремонт?" получих още един лаконичен отговор: "Еми то няма и да чуеш, че тропа..."
ВЪПРОСЪТ МИ Е: Възможно ли е автомобил, който няма хлопане и тропане и вози стегнато да се окаже, че има нужда от подобен ремонт? Утре възнамерявам да посетя и друг сервиз за второ мнение, но все пак ми е интересно какво мислите вие.

Последна промяна от Pichaga на Вто 20 дек 2016 10:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Re: Възможно ли е автомобил, който няма хлопане и тропане и вози стегнато да се окаже, че има нужда от подобен ремонт?

Мнениеот IceHeart » Вто 20 дек 2016 1:11

За носачите е възможно, ако са напукани или омекнали тампоните. Няма да тропа, но ще имат луфт, и при рязко спиране, ще поднася колата, ако мога така да се изразя. А шарнира, той пука/чука в завой или когато има лоша настилка, но трябва да го усетиш.
Според мен е възможно да не можеш да ги усетиш тия неща, ако са в процес на разбиване. Но явно майсторите леко са прекалили и преувеличили.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Възможно ли е автомобил, който няма хлопане и тропане и вози стегнато да се окаже, че има нужда от подобен ремонт?

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 20 дек 2016 1:14

Посети друг сервиз.... ти защо си ходил на сервиз като колата ти казваш - вози като нова? Това е като на мен преди 2 години ми казаха в един, че акумулатора ми е за болкука и как въобще съм запалил колата преди да ида там, а аз още карам с този акумулатор, който пали и при -10..... :screwy

ma_in
Автомобил: Passat B2 _ Passat B5 _ Octavia 2
Двигател: JN _ ACK _ BMM

Мнениеот ma_in » Чет 22 дек 2016 14:53

Колегата IceHeart е прав. Може нищо да не хлопа, но да има луфтове и да са тръгнали, но да са много разбити - категорично не. Досега не съм имал случай при който нещо много разбито да не се усеща. По-скоро да е нещо тръгнало, което ще изкара още 5-10 хиляди и ще се разхлопа. Аз сменявам само след звукови сигнали. Ако си някой екстремен, дето едва взима завоите, може би трябва от сега да обърнеш внимание. Знам човек който скъса носач, но последните 10-15 хил. километра колата тропаше зверски, едва ли не ще излезе нещо през калника.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Чет 22 дек 2016 15:27

Забрави за кварталните сервизи ит самозвани недоучили майстори. Отиди във фирменият сервиз на автомобила. Там имат много по-голяма практика за ТОЗИ автомобил. Ще ти дадат и лист какво хлопа, кое е за смяна. Така направих с микробуса Пежо. Цената беше 20лв. В Бургас.
Лист какво е повредено, колко струва при тях, труд и колко дни микробуса ще бъде при тях. Доволен бях МНОГО! И наистина всичко беше ОК!

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Чет 22 дек 2016 17:43

Pingvino написа:... Утре възнамерявам да посетя и друг сервиз за второ мнение, но все пак ми е интересно какво мислите вие.

Ако не тегли встрани и не тропа и хлопа, не си губи времето по сервизи. като се обади, ще отидеш.

barutchiev
Автомобил: VW BORA
Двигател: AUS 2000

Мнениеот barutchiev » Чет 22 дек 2016 19:06

И аз съм на това мнение. Щом нямаш проблеми,мини си само за всеки случей един реглаж на предница и си я карай със здраве.Когато усетиш проблеми-на ремонт.Сега щом си доволен,може да са ти качествени "проблемните" части и дори така да изкарат повече от боклуците,които може да ти сложат тук

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”