Въпрос за отписване на кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за отписване на кола

Мнениеот icefire » Съб 20 юли 2013 18:45

Колеги, ще си пререгистрирам пасатора в Германия. Там, след като ми дадат немския талон и немските номера, ще ми вземат българските номера и документи и ще ми дадат една служебна бележка, че българските номера са взети. С тази бележка (преведена на български) трябва да ида в КАТ и в данъчното, за да отпиша колата от КАТ и да не плащам повече данък за нея. Въпросът ми е, за тези две отписвания, трябва ли аз лично да го правя или може и да пратя някого вместо мене? Ще трябва ли нотариално заверено пълномощно или не е нужно? Ако има някакво значение, става дума за КАТ София (Дървеница) и НАП за район Оборище..

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Re: Въпрос за отписване на кола

Мнениеот lokva » Съб 20 юли 2013 18:55

лично или пълномошно

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 23 юли 2014 16:52

Подобен въпрос. Не съм в БГ в момента. Продадох си колата дистанционно, тоест чрез човек с генерално пълномощно. Предвид това, че купувачът се оказа от индобългарския етнос искам да я отпиша максимално бързо от КАТ и данъчните :mhihi Обаче оригиналното пълномощно дявол знае защо го е прибрал нотариусът :banghead и сега се чудя дали ще го искат в КАТ/общината на човека,който ще отиде да свърши тази работа?

cekal
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1997

Мнениеот cekal » Чет 24 юли 2014 0:07

Не ти трябва пълномощното, трябва ти договора за покупко - продажба. С него отиваш в местни данъци и такси и там те отписват като собственик. Мисля че и ксерокопие върши работа. Дори и новия собственик да не го регистрира в КАТ, това си е негов проблем. Но ако няма продажба и някой движи автомобила с пълномощно, е, тогава - ти плащаш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”