Смяна на автошкола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
noname123
Автомобил:
Двигател:

Смяна на автошкола

Мнениеот noname123 » Вто 29 юли 2014 16:26

Здравейте,

Не открих тема, която да дава отговор на въпроса ми, така че...
Има ли някой от тук, на който да му се е наложило да смени школата, в която кара шоф. курсове, с друга и каква е процедурата? Утре ще звъня и до офиса им да питам, но искам да видя вашите мнения.
Проблемът е, че инструкторът се отнася доста грубо с мен(момиче съм), обижда ме и т.н., и не мисля, че ще взема успешно практическия изпит, ако остана с него до края. Мразя да ми крещят и правя още повече грешки от притеснение, когато започне да ми вика. Мислех си да сменя само инструктора, не школата, но не се знае на какъв малоумник ще попадна. Може да е по-зле и от този. Един приятел ми препоръча неговия инструктор и така реших да сменя директно школата. Теоретичните изпити съм ги взела с 0 грешки. На 8-ми час от кормуването съм.
Някой да е минавал по този път? И дали, след като не съм си взела всички часове, ще върнат някакви пари от практическите?

Поздрави

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Смяна на автошкола

Мнениеот Vlad777 » Вто 29 юли 2014 19:47

Ами парите, които си платила, какво ще ги правиш? По-добре иди при шефа на автошколата и му кажи какви са ти проблемите с инструктора. Според мен това ще помогне.

Освен това не е лошо да дадеш името на школата и инструктора, за да може и други колеги да си направят сметкта.

Потребителски аватар
V.Petrow
Автомобил: VW Bora
Двигател: AHF 1999

Мнениеот V.Petrow » Вто 29 юли 2014 19:50

Да, наистина иди при шефа и му обясни, че ни си доволна и ако може да те премести при друг инструктор.
Според мен, няма как да идеш в друга школа по средата.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Вто 29 юли 2014 20:04

Далечната 2005 година когато карах ш. курсове моя инструктор го хванаха с нелегален внос на алкохол без бандерол (контрабанда). Затвориха го за 2 години! А аз точно тогава карах курсовете и трябваше следващата седмица преди да го спипат да карам на изпит курмуване! Обаче така станаха нещата, че той беше в пандиза!
За да може да станат нещата както трябва, се наложи да го чакам 2 години да излезе! Пиша това, за да знаеш, че не е толкова лесно! Документите за изпита са в него, и само той може да ти ги даде, и да отидеш на друго място да ги караш, примерно при негов колега! Ама трябва да заплатиш и на неговия колега за всеки час! Така, че само той може да ти помогне! Или прежалваш парите и ходиш при друг, или си оправяте сметките с този боец! Явно трябва някой да го сложи на мястото му!

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 29 юли 2014 20:59

Някой пише едно мнение и всички се нахвърляте!
Знаете ли защо се е развикал човека, обиждал е много силно обвинение, някои хора имат много изтънчено и високо мнение за себе си и не разбират от дума или приемат обикновени думи или изрази към тях като обидни или подценяващи ги, такива хора са много опасни и злобни, склони към силно преувеличаване на събития и случки, можещи да съсипят човек даже до затвора да се стигне!
Не бързайте да плюете по човека и школата!
Нека момичето да обясни подробно за какво е станало!

krumbgf
Автомобил: VW Passat B4 2.0
Двигател: 2E 1993

Мнениеот krumbgf » Вто 29 юли 2014 21:54

Може да изискаш удостоверение, че си минала теоритичната част и в новата школа да минеш директно на кормуването, но за практическите часове мисля че няма как да стане работата. Въпреки това най-добре се обади на новия си инструктор и го питаш, със сигурност той знае най-добре :smile

Иначе отностно инструкторите, аз съм карал курсовете преди 1 година ( моя инструктор е голям пич, бих го препоръчал на всеки който пожелае), но иначе от всички мои познати, едно позитивно мнение не съм чул. Явно е практика инструкторите да викат на учениците си.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Вто 29 юли 2014 22:17

krumbgf написа:Явно е практика инструкторите да викат на учениците си.

Именно. Особено на жени.

Потребителски аватар
TUISTERa
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот TUISTERa » Вто 29 юли 2014 22:27

doaiena написа:Някой пише едно мнение и всички се нахвърляте!
Знаете ли защо се е развикал човека, обиждал е много силно обвинение, някои хора имат много изтънчено и високо мнение за себе си и не разбират от дума или приемат обикновени думи или изрази към тях като обидни или подценяващи ги, такива хора са много опасни и злобни, склони към силно преувеличаване на събития и случки, можещи да съсипят човек даже до затвора да се стигне!

Мнението на човек в повечето случаи е субективно. Затова е мнение! Личната драма на момичето не е от такова голямо значение в случая, от значение е въпроса и. Тя само е описала причината за това, което пита. Ако не беше писала всички щяха да в питат що иска да го сменя :) Нахвърлянето го има понеже страшно много хора са търпяли подобно отношение от инструкторите си, дори на мен ми обясняваха , че това било тактика за справяне със ситуации на пътя под напрежение. Не казвам, че е правилно, не казвам и че е грешно.
Една историйка: На моя инструктор жена му също беше инструктор. Един ден се усетила , че вика на курсант и дори и се искало да го удари поради глупост, която той направил. На следващия ден се отказала от тая работа, решила че щом веднъж го е направила ще го направи пак. Та всичко е до човека!

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 29 юли 2014 23:31

...

Последна промяна от Vlad777 на Сря 30 юли 2014 8:37, променено общо 1 път.
Причина: Off-topic

Потребителски аватар
V.Petrow
Автомобил: VW Bora
Двигател: AHF 1999

Мнениеот V.Petrow » Сря 30 юли 2014 9:32

Не знам какво си чел по-нагоре, но не видях 1 човек да каже нещо от сорта на ''писна ми от такива тъпанари инструктури, не ходете в еди коя си школа и тем подобни.'' Никой го не е укорявал, а се опитваме да и дадем съвет на момичето какво да направи. Има различни хора наистина, но все пак се дават много пари за тия курсове и колкото, и да ти е неприятен курсанта трябва да си траеш.

Потребителски аватар
TUISTERa

Мнениеот TUISTERa » Сря 30 юли 2014 13:58

Явно имаш проблем с някой такъв човек. Не си го изкарвай на всеки, който се оплаква че го обиждат. Също така не смятай всеки, който се оплаква че го обиждат, за опасен и зъл. Това, че има такива хора , не означава че трябва да подхождаш към всички като към такива.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 30 юли 2014 21:41

V.Petrow написа:

но все пак се дават много пари за тия курсове и колкото, и да ти е неприятен курсанта трябва да си траеш.

Mи като се дават много пари въобще да не се явяват на листовки и кормуване, направо да отиват с по 1000лв. пред школата и да си купуват книжките!
Не знам какъв му е филма на това девойче, но нека се отнася по-сериозно към ангажимента който е поела да става шофьор, така или инъче утре ще си вземе книжката и ще седне в един тон желязо който ще подкара по-пътищата с/у теб и мен, и аз силно ще се надявам че този който и е дал книжка я е научил какво да прави и как да се държи кoгато седне зад волана!
На първия ми изпит пред КАТ не спрях на знак STOP просто намалих до почти спряло положение и минах, веднага след кръстовището катаджията спря и ме изхвърли от газката без да ми дава никакви обяснения, сам закара камиона пред школата а аз трябваше да вървя от единия край на града до другия пеша, добре че тогава нямаше интернет инъче и аз щях да пусна подобна тема :mhihi

Последна промяна от forski на Сря 30 юли 2014 21:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
TUISTERa

Мнениеот TUISTERa » Сря 30 юли 2014 21:46

И все пак бъркате - инструктора трябва да обучава, не да обижда! Ако обижда не е за инструктор - да върви да кара някой прицеп професионално

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 30 юли 2014 22:50

Трябва, но:
1) Инструкторите не са на много по-високо интелектуално-обществено-и т.н. ниво от шофьори на такси - в комплект с начин на изразяване, тактичност и т.н.
2) Голяма част от "учениците" са тъпи, непохватни и др. Което е предпоставка за изнервяне и загрубяване на изразните средства.
3) В напрегната ситуация каквато е каране и бърза смяна на обстановката нито може да пазиш спокойствие, нито да намираш нужните "културни" думи за изразяване. А и обучаваният няма да си взема поука, ако благо и търпеливо му правиш пояснения. Друго си е да викнеш "спирай бе, какво зяпаш".
4) Както има държавни и частни болници - като в частните има любезно отношение на 2-20 пъти по-висока цена, така може да има и изтънчени школи. Само че всеки ще предпочете да изтърпи груби реплики отколкото вместо 700 лв да плати 2700 за курс. В тая връзка ще дам прост съвет към питащата как да си смени школата - зарязваш тая школа, плащаш нова такса в друга и нямаш грижи (освен парите).

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Сря 30 юли 2014 23:00

Много мнения и само глупости без да има отговор на въпроса. След като искаш друга школа, намираш си друга школа там ще ти кажат какво да правиш. Копие на картона за преминатото обучение се изпраща по служебен път в новата школа и практиката я започваш от 9-ти час. Няма нищо сложно. Практическите часове са по около 20 лв, като сложат и теорията останалото може и да ти го върнат. Успех с шофирането.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”