Застраховка: опитват се да ме измамят

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Mr.Navigator
Автомобил:
Двигател:

Застраховка: опитват се да ме измамят

Мнениеот Mr.Navigator » Чет 07 авг 2014 14:19

Историята е следната:

1.Бях участник в ПТП през месец февруари 2014.

Полицията дойде ан място и реши, че другият участник е виновен. Написаха му акт. Искаха и мен да изкарат виновен, но нямаше как, защото бях изпреварен на кръстовище докато правя ляв завой и ме удариха в шофьорската врата.

Другият водач твърди, че не съм дал мигач преди да завия, а ме е изпреварил, защото съм намалил много. Аз намалих много, за да взема завоя, а независимо дали съм дал мигач или не той няма право да ме изпреварва на кръстовище освен ако не е линейка или полицеска кола.

2.Подадах жалба за щети в застрахователната компания на другия участник, защото вината беше негова.

Държах се коректно и изпълних всичките им изисквания. Почнаха обаче да проточват нещата. Обаждах се всяка седмица и всеки път ми казваха различни неща. Телефонните им оператори бяха някакви деца взети от джунглата и измъчени от корпорацията. Всеки ми казваше различни неща и само се чудеще кога ще млъкна за да си цъка във Facebook.

В последствие разбрах, че другият водач е подал жалба срещу решението на КАТ. Никой не ми каза това, а се наложи да въртя безброй телефони.

Минаха три-четири месеца i пак след безбройни разговори по телефона разбрах, че е получен отговор от КАТ и жалбата е отхвърлена. С една дума КАТ застава зад решението си, което е в моя полза.

Обадих се след една седмица - другият участник вече беше подал втора обжалване. Това ме накара да се обадя отново и да говоря с лицето от фирмата движето щетата. Държа се арагонтно и ми затвори телефона.

Отидох на място и така разбрах защо не съм бул уведомяван за всичките жалби и тн. - "объркали" са адреса ми.

В протокола на КАТ адресът ми е точен, но застрахователите са разменили една цифра и така адресът ми се обезсмиля. За това не съм полувал тените писма, които уж били препоръчани. Колко удобно си казах аз и обвиних лицето от фирмата, че всичко е скалъпено, защото другият участник в ПТП-то също работи в застрахователна компания. Не знам дали е същата, но най-вероятно да.

Въпросният субект беше на 'сантиметри' от това да ме удари. Аз съм доста малък на размери - 156 см и хората често ми налитат, защото знаят, че ще спечелят.

Той отказа да коментира и не ми отговри на въпроса кой е въвел грешни данни след като в протокола на КАТ са точни. Каза ми, че не знае. Супер изненаджащо, нали? Сигурно е била Баба Яга...

Моята теория е, че са искали да спечелят обжалването без аз да разбера и да не успея да обжалвам евентуално решение срещу мен. С тази цел са направили така, че документите да не стигнат до мен. Ако не се бях обаждал толкова често и ако КАТ се бяха отметнали от решението си нямаше и да разбера.

Няма да разкривам коя е фирмата, но една от най-големите, ако не и най-голямата, в България и най-вероятно е редовна практика.

Най-грозното в цялата история е, че ударът беше страничен и точно в моята врата. Другият участник дори не попита как съм. Но въпреки всико имах огромен късмет и моят ангел хранител спаси мен и всички останали пътници в двете коли.

Последна промяна от Mr.Navigator на Чет 07 авг 2014 15:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Застраховка: опитват се да ме измамят

Мнениеот Vlad777 » Чет 07 авг 2014 15:17

Разбрахме случая, но какво препоръчваш да се направи? Т.е. каква помощ търсиш или какво препоръчваш?

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Чет 07 авг 2014 17:58

Няма никакво значение с кой и какво си говорил, напиши писмо до застрахователя на виновния за птп и формулирай на какви въпроси искаш отговор,имаш ли отказ за изплащане на обезщетение,вероятно става въпрос за обезщетение по гражданска отговорност,от това,което си написал не става ясно какъв е казуса.За да си търсиш правата по-нататък трябва да имаш писмена документация!!!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 07 авг 2014 21:31

Така или иначе при обжалване на наказателно постановление не те призовават теб, защото не си страна по едно такова дело. Най-много да те призоват в качеството ти на свидетел като участник в ПТП. Поинтересувай се с проверка в информационната система на самия съд по името на другия участник в ПТП има ли образувано и насрочено дело. Следи дали ще те призоват и ако не, пусни молба, че искаш да свидетелстваш, макар да не е сигурно дали ще ти позволят, ако съдът не реши да го направи. Като цяло, трябва да предявиш срещу тях искане за плащане (което си направил) и в рамките на предвидения в закона срок след представяне на всички писмено поискани документи да ти дадат отговор или да платят. Ако не - ти имаш право да им предявиш иск по общия ред и т.н.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Чет 07 авг 2014 21:53

И напиши името на застрахователната фирма, за да знаем, и се пазим от такива като тях! Стига с тая криворазбрана коректност, тя вече ни изяжда главите!

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Пет 08 авг 2014 15:43

Сигурно е Армеец....не виждам смисъл да се крие дали и да не е тя.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Пет 08 авг 2014 17:55

Бих отишъл на консултация с адвокат с всички документи и той да прецени има ли смисъл от съдебно дело . Ти няма как да знаеш какво ще питат в съда .

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Нед 10 авг 2014 15:10

Имаш ли писмен отказ /на какво основание/ от застрахователя за изплащане на обезщетение? Това трябва да консултираш с адвокат.

Mr.Navigator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Navigator » Чет 14 авг 2014 13:31

В момента се чака второто обжалване. Най-вероятно след това ще има трето, а защо не и 4-то. Най-добре и пето...

Оказа се, че освен адреса ми са объркали и датата на събитието. Сложили са го един месец по късно - през Март. Изпратили са документ пълен с грешни числа (адрес и дата) на КАТ.

Най-вероятно всички срокове за подоване на жалби също са били неуважени. Едва ли това е проблем, защото една уважаща себе си застрахователна компания най-вероятно има достатъчно връзки в КАТ и къде ли не, за да се пребори с подобни правила.

Предполагам това са редовни трикчета използвани от застрахователите, за да протакват всичко.

Вълчан написа:Сигурно е Армеец....не виждам смисъл да се крие дали и да не е тя.

Да, става въпрос за ЗАД Армеец, но предполагам и другите не са по различни.

Потребителски аватар
baitanas
Автомобил: VW Passat Alltrack
Двигател: CCZB 2012

Мнениеот baitanas » Нед 17 авг 2014 11:13

За невярна информация и умишлено сгрешени данни застрахователите трябва да си поемат отговорността.Но за съжаление живеем в такава държава на абсурдите и няма справедливост.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”