Здравейте, притежавам Сеат Ibiza 2006, 6L1, BXW. Дойде време за смяна на ангренажен, пистов ремък, свещи. Тъй като се начетох на доста мнения за циркулиращи ментета на българския пазар, се насочих към ebay. Харесах си:
Комплект ангренажен ремък с водна помпа Contitech
Комплект пистов ремък Contitech
Свещи NGK
Всичко ми излиза с доставката 486 лв. Понеже за 1 път сменям тези части, бих се радвал на съвети относно марката и съвети от пазарували през ибей или амазон.
Благодаря.
Поръчка на авточасти от Германия по ebay?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Re: Поръчка на авточасти от Германия по ebay?
И каква гаранция има, че щом е от eBay е по-качествено от купеното в БГ?
Дори според мен е по-добре да си купиш частите от България от реномиран магазин, отколкото от eBay от някой турски търговец.
Дори според мен е по-добре да си купиш частите от България от реномиран магазин, отколкото от eBay от някой турски търговец.
Доста относително.Много хора предпочитат примерно да си купят маховик отвън...цената е доста по надолу.Има проверени търговци които си търгуват със качествени части от там.А и като цяло частите в България не са цвете за мирисане.То и цените го доказват.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Вълчан е прав! Стига все пак човек да гледа от къде купува (големи фирми, наложили се търговци, много и положителни рецензии) е много по-добре от колкото от БГ. И аз винаги предпочитам да купувам от Германия/UK, особено пък и когато и цената е по-добра, а нерядко е така.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
През месец юни тази година клубът беше покнен на изложението 20 години ТЕХ-КО. Там имаше щандове на някои от най-гомемите и реномирани марки за авточасти, които са и OEM производители за VAG концерна. На всеки щанд имаше представители, дошли от централите на съответните фирми, с които имах възможност да разговаряме. Лично за себе си съм убеден, че частите от тези производители са оригинални и предвид отстъпките, които се ползват чрез клубния магазин, са и на много добри цени.
Vlad777 написа:През месец юни тази година клубът беше покнен на изложението 20 години ТЕХ-КО. Там имаше щандове на някои от най-гомемите и реномирани марки за авточасти, които са и OEM производители за VAG концерна. На всеки щанд имаше представители, дошли от централите на съответните фирми, с които имах възможност да разговаряме. Лично за себе си съм убеден, че частите от тези производители са оригинални и предвид отстъпките, които се ползват чрез клубния магазин, са и на много добри цени.
Големи боклуци са частите в Тех-Ко. На бащата каналния ремък на Gates, на 10хил. км. се бяха изронили зъбите и целия се е напукал. Купих от там масло Castrol, след 6000км почна да го пипа, смених го с друго и нещата се наредиха... Сменях задни дискове, 4 пъти се връщах до магазина да ми ги сменят, броят на дупките объркваха, милиметрите... Накрая исках да ги отворят пред мен, да преброим дружно дупките и да измерим размера....
Вярно е, че ибей е залят с некачетвени части със съмнителен произход, но не може да се отрече,че има десетки търговци и големи физически магазини с онлайн такива, които са надеждни поне колкото Тех-ко.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Те па от Тех-ко са едни умни такива.... Нито масления филтър беше за моята кола, нито маслото... Може ли да отида и да им кажа масло и филтър за Хонда Акорд 2.0 бензин, и да ми дадат масло и филтър за дизел, същевременно ми дават въздушен за бензинов мотор...Та един ден колата ми седя на подемник, и на всичкото от горе им звъня в деня на покупката да ги предупредя, че ще върна частите, и на другия ден се правят на цигани, че масла не връщали. Алооо левуново.....
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Snuupy написа:Vlad777 написа:През месец юни тази година клубът беше покнен на изложението 20 години ТЕХ-КО. Там имаше щандове на някои от най-гомемите и реномирани марки за авточасти, които са и OEM производители за VAG концерна. На всеки щанд имаше представители, дошли от централите на съответните фирми, с които имах възможност да разговаряме. Лично за себе си съм убеден, че частите от тези производители са оригинални и предвид отстъпките, които се ползват чрез клубния магазин, са и на много добри цени.
Големи боклуци са частите в Тех-Ко. На бащата каналния ремък на Gates, на 10хил. км. се бяха изронили зъбите и целия се е напукал. Купих от там масло Castrol, след 6000км почна да го пипа, смених го с друго и нещата се наредиха... Сменях задни дискове, 4 пъти се връщах до магазина да ми ги сменят, броят на дупките объркваха, милиметрите... Накрая исках да ги отворят пред мен, да преброим дружно дупките и да измерим размера....
И защо трябваше да вдигаш дву годишна тема

vucata написа: им звъня в деня на покупката да ги предупредя, че ще върна частите, и на другия ден се правят на цигани, че масла не връщали. Алооо левуново.....

Точно така е!
Най-гадната и мижитурска фирма що касае връщане на части дори и при доказано тяхна вина.
Не е почтено да си толкова стар играч на пазара и да се занимаваш с подобни кокошкарски истории и тормоз дори на стари клиенти. При това не говорим за стока с нарушен търговски вид, а за стока върната в перфектен външен вид без никаква следа от разкъсване или пипане с мръсни ръце.
Не е лошо, че се съживи темата дори след 2 годишна летаргия.

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:vucata написа: им звъня в деня на покупката да ги предупредя, че ще върна частите, и на другия ден се правят на цигани, че масла не връщали. Алооо левуново.....
![]()
![]()
Не е лошо, че се съживи темата дори след 2 годишна летаргия.
Който ползва търсачката, съживява, който не, се пускат по 10 теми за едно и също нещо.
По темата - аз лично повече част, масло или каквото и да е от там, няма да си купя... Като им занесохме ремъка, ето какво представлява той:

Им го занесохме, само да го видят и им казахме "Погледнете какви ремъци продавате". Техният отговор беше "На колко години е този ремък?" - "2г и 20 000км"
"Еми, случва се, има и такива случаи" и пак се измъкнаха от ситуация. Ремъка е Gates, уж хубава марка. Мен наистина вече ме е страх да си купувам части, имам чувството, че само слагат някакви щампи и до там... Масло, какво ли не пробвах - Repsol, Castrol, сега карам с Mannol, уж директно от Германия, ще видим...
Ремък Continental на 10к км, закупен от друг магазин, изглеждаше по абсолютно същия начин...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е колко време трябва да изкарва един такъв ремък според вас 50 хил?
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
К.Одаджийски написа:Е колко време трябва да изкарва един такъв ремък според вас 50 хил?
Поне 100. Вярно че смяната на плоския ремък е много по-лесна от тази на ангренажния, но обикновено се сменят заедно, а това при съвременните автомобили е доста над 100 000км.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”