Обезщетение от Армеец след градушката в София

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Обезщетение от Армеец след градушката в София

Мнениеот chavdu » Вто 23 сеп 2014 16:38

Здравейте, Колеги.

Ще съм благодарен ако споделите мнение и опит относно обезщетение след градушката в София.

Та начука ме и мен градушката - имам каско в Армеец. Избрах ремонт в доверен сервиз, понеже имам право, но записването е за след нова година и щели да я правят 1 месец. :eek
Сега се чудя дали да не мина на експертна оценка, понеже чух че плащали сравнително добре. :gruebel

Те ще пожелаят, защото ще ми дадат по-малко пари отколкото на сервиза.. въпроса е ... само Господ ли знае, колко ще ми напишат, като експертна оценка.
Колата е застрахована на 8500лв на 11 години вече и са описани почти всички детайли без броните, като са леко или средно повредени. Няма счупени стъкла.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Обезщетение от Армеец след градушката в София

Мнениеот IRRITATING » Вто 23 сеп 2014 16:44

За 11 детайли като 3 са средно тежки по техния опис а останалите леки 1108лв което ми се вижда малко :rolleyes
Колата е Пасат B 5.5

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Вто 23 сеп 2014 17:00

IRRITATING написа:За 11 детайли като 3 са средно тежки по техния опис а останалите леки 1108лв което ми се вижда малко :rolleyes
Колата е Пасат B 5.5

Това пак Армеец ли?

Мерси, Колега ... значи на повече от това не мога да се надявам...
И на мен ми се вижда малко...за толкова щети...

IRRITATING

Мнениеот IRRITATING » Вто 23 сеп 2014 17:01

Да в Армеец Питаха ме дали ще пускам възражение но в момента нямам нерви да се занимавам с тях

Потребителски аватар
R.o.s.e.n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот R.o.s.e.n » Сря 24 сеп 2014 13:09

Мен също ме поначука градушката и понеже ми е по-стара колата, щетите ми ги изплащат по експертна оценка. Отидох в Армеец, да я огледат, описаха всички щети и после си взех парите. Определено съм доволен от това което дадоха и мисля, че ще успея да оправя колата с тези пари, та може и да останат.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Сря 24 сеп 2014 13:49

Аз пък съм към Лев Инс и за 7 детайла ми изплатиха по експертна оценка 780лв... крайно недостатъчно и писах молба за преразглеждане на обезщетението. Обаче не очаквам да ми дадът повече пари. После обаче (след свършен факт) 1 брокер ме попита защо не съм минал през фактура, а съм се прецакал с експресна оценка, тааа до колегата който създаде темата и аз бих те попитал същото. Защо не минеш на варианта с фактура? Отиваш в някой сервиз и ги питаш дали могат да ти издадът проформа, ако могат носиш я при застрахователите и ако я одобрят, след това няма как да не ти ги изплатят тия пари от проформата дето са я одобрили. Аз се опарих, но при мен вече е късно, парите са взети, колата е цялостно пребоядисана и е като чисто нова, нооо за теб още има надежда.
Успех, че с тия застрахователи си еб*ло мамата † :death :bishop

botceto
Автомобил: Passat B5 2000g
Двигател: APU

Мнениеот botceto » Сря 24 сеп 2014 14:57

В Армеец за таван,преден капак и на комбито не помня как го водеха задният капак очукани от градушка,по експертна оценка ми платиха 410лв за пасат 2000г застрахован за 6000лв. Прави си сметка :thumb_down

Потребителски аватар
Clv13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Clv13 » Сря 24 сеп 2014 15:53

Моето каско също е в Армеец и платиха добре за няколкото детайла, на които имаше следи от градушката. Досега, няколко пъти съм взимал добри суми по експертна оценка на щетите.

IRRITATING

Мнениеот IRRITATING » Сря 24 сеп 2014 15:56

Какво ще рече добри?

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Сря 24 сеп 2014 16:31

zografski написа:Аз пък съм към Лев Инс и за 7 детайла ми изплатиха по експертна оценка 780лв... крайно недостатъчно и писах молба за преразглеждане на обезщетението. Обаче не очаквам да ми дадът повече пари. После обаче (след свършен факт) 1 брокер ме попита защо не съм минал през фактура, а съм се прецакал с експресна оценка, тааа до колегата който създаде темата и аз бих те попитал същото. Защо не минеш на варианта с фактура? Отиваш в някой сервиз и ги питаш дали могат да ти издадът проформа, ако могат носиш я при застрахователите и ако я одобрят, след това няма как да не ти ги изплатят тия пари от проформата дето са я одобрили. Аз се опарих, но при мен вече е късно, парите са взети, колата е цялостно пребоядисана и е като чисто нова, нооо за теб още има надежда.
Успех, че с тия застрахователи си еб*ло мамата † :death :bishop

Това са пълни глупости. При обезщетяване по посочения начин ти оценяват щетите отново те (Застрахователя), т.е. същото е като експертна оценка.

И оценката е експертна, не експресна :th_up

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 24 сеп 2014 21:43

Щом имаш право на доверен сервиз - препоръчвам ти да я правиш там. Така няма да има риск да не ти стигнат парите.
chavdu написа: записването е за след нова година и щели да я правят 1 месец. :eek
По-добре тогава потърси друг доверен сервиз. Попитай брокера си. Ако пък брокерът ти не може да ти помогне колата да се оправи по-бързо - смени брокера :th_up

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 26 сеп 2014 9:50

Какво значи ако брокера не може да помогне...В добрите (наистина добрите) сервизи има записани коли за много месеци напред. Да не казвам, че в един добър, но не голям сервиз има записани коли за цялата 2015 година. Та това с времето за ремонт е доста относително понятие
P.S. Тук говоря за срока, в който ще влезе в сервиза, не за времето в което ще стои вътре-за уточнение

reroll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reroll » Пет 26 сеп 2014 10:41

Смени брокера означава имено да смениш брокера,понеже след като е доверен сервиз не може да ти предложат час след 1 месец - след като имат договор за ремонти са длъжни да оставят свободно време за коли по договор отделно от останалата им работа.С други думи,ако могат да поемат 10 коли в рамките на седмица,след като имат договор(зависи и там как е договорено) трябва да могат да осигурят място,време и да извършат ремонта на поне 3 коли по договор - останалите 7 когато са се договорили със собствениците.Твоята по договор със застрахователя трябва да бъде отремонтирана в еди си какъв срок,а ако са поели работа по 10 коли,от които 2 като доверен сервиз и 8 часни клиенти и ти отидеш са длъжни да поемат ремонта и на твоята,а коя точно от останалите 8 частни поръчки ще забавят или отложат не е твой проблем.Дано сега ти е станало ясно какво написа колегата.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 26 сеп 2014 11:50

А ако са поели 20 коли от които 20 коли като доверен сервиз? Тогава какво точно правят за да те вземат точно теб по-бързо?
Дано сега ти е станало ясно какво точно имам предвид

И за да не съм съвсем офф да дам инфо за плащането от армеец по експертна оценка.
Колата е пежо партнер 2000г. Застрахована е за 2800лв.
Щетите причинени от градушката са описани от армеец както следва:
калник предед д.- 2+боя
калник преден л.- 1+боя
преден капак- 2+боя
таван- 2+боя
рамка врати леви- 2+боя
стоп заден трети- подмяна
Застрахователното обещетение, което изплатиха за гореописаните щети беше 494лв. От една страна, ако трябва да се плати по тарифите за боядисване на всички детайли и смяна на третият стоп вероятно сумата няма да е достатъчна. но като се има предвид колко е застрахователната стойност мисля, че е горе-долу добре.

Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chavdu » Пет 26 сеп 2014 15:02

Благодаря на всички, които споделиха мнение.

Що се отнася до единия месец. Твърдят, че това е технологичното време ... :stumm

Явно ще я вкарвам и ще чакам. Каквато и да е сума под 1000 лв е изключително недостатъчно и за 1000 лв не си струва да си ги запазя и да я карам надупчена.

Търся в момента някой, който е наясно с методиката за изчисление ... но засега нямам успех.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”