Пълнене на под/прагове с парафин?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Пълнене на под/прагове с парафин?

Мнениеот toshara » Пон 14 окт 2013 11:16

Как става цялата процедура?Смених си прага,отвътре е намазан с противокорозионно, но ме притесняват заварките отвътре-знам,че са пълни с парафин а и при заварянето доста изтече.
Свалена е голямата тапа на пода под педалите,и са открити дупки за щипките на лайстните.Мисля да разтопя на газова бутилка парафин и да го налея,но дали няма да стегне преди да се разлее навсякъде?
След всичко смятам да налея и отработено масло(идеята само с масло не ми допада,защото смятам,че ще изсъхне)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Пълнене на под/прагове с парафин?

Мнениеот radotom » Пон 14 окт 2013 14:04

Нееее... :icon_lol Това, което се ползва не е обикновен парафин за свещи.
Има си специални продукти:
http://avtoprodukti.com/body-paraphin-sprej-p-22.html
Конкретно този, който аз ползвах беше друга марка (значително, бих казал 4 пъти по-скъпа), но в момента не помня името.
Предполагам - единствената разлика е в марката и цената. Може би има разлика и в това, че моя си вървеше с маркучле около 1.5м и специална дюзичка накрая, която разпръсква на страни.
Амаа... тогава де да знаех, че и Боди произвеждали подобно спрейче... :dontknow

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 14 окт 2013 14:53

Отиваш в някой магазин за авто бои и си купуваш от въпросния парафин, разтапяш го и наливаш в праговете!
Няма да стегне толкова бързо, не се притеснявай, хубаво е тази процедура да се направи на естакада или канал за да може да качиш и повдигнеш предницата и задницата на колата и парафина да се разлее по-целия праг.
Маслото също върши работа но смърди, парафина и той мирише но това трае около седмица и после всичко е ОК, при горялото масло не знам колко време ще мине преди да спре да ти мирише в колата!
Тази процедура я правих на моята кола но наляхме както праговете така и задните вежди и вратите, ако ще се занимаваш по-добре наливай навсякъде където имаш достъп :smile

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 14 окт 2013 16:10

То хубаво, ще я папълниш с парафин и масло, ами там където има ръжда, няма как да го излекуваш! Няма как да стигнеш до това място за да го изтържеш и намажеш! Общо взето там където има ръжда, и с масло да го налееш, полееш, все тая, пак ще си изгние! Казвам ти го, за да не валагаш излишни пари!
На мой познат, му намазаха пода с боди като на снимката на колегата по-горе, със шрей! Със 4 тубички целия под и праговете направиха, преди това изтъркаха пода с четка и бормашина! И след 2 години, ръждата работила под бодито, и колата замина на вторични :banghead Карай така, докато изкара, и си купи друга кола, няма спасение от ръждата! Тя е като РАК-а, само я потдържаш, докато не умреш или не умре колата!

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 14 окт 2013 16:19

За спасение и дума не може да става, единственото което можеш да спечелиш е да удължиш агонията с няколко години :mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 14 окт 2013 16:27

Тогава каква е логиката, да си даваш парите за парафин, и да изгубиш 2 дни да си търкаш под-а и да мажеш и да дишаш гадните миризми на боди-то и парафина? А ръждата така ще си работи по-силно и от преди, защото мястото се запушва, и когато влезе влага трудно изсъхва!
Най-добре е да се намери читаво купе, и всичко да се премести там! Но като се има на предвид, колко са ни дърти колите........ :thumb_down

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 14 окт 2013 16:32

С парафина нищо не търкаш, само наливаш по-праговете и ако ти се занимава да сваляш корите на вратите можеш да налееш и в самите врати!
Аз моята кола я закарах на един тенекиджия който я разглоби и наля за един ден и ми взе 30лв. аз не съм се занимавал с нищо.А смисъла от това е, както казах, да се спечели година-две преди детайла, праг или вежда да стане за неизбежна смяна :smile

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 14 окт 2013 16:53

Мисълта ми беше, че щом праг-а отвътре е загнил/ръждясал, с каквото и да го мажеш, пак ще загние, даже може и по-бързо да загние! За да гният праговете, отвътре, значи някоя тап-а на под-а изпуска и влиза вода вътре! Ако не откриеш от къде влиза водата, и парафина няма да спаси положението!
Най-добре е всички тапи на пода да се изкъртят да се изреже и закърпи! А праговете да се види от къде влиза вода в тях, ако са пълни с пясък значи влиза вода в тях! Най-вероятно точно там където се вдига на крик, ламарината е открехната някъде отдоло, и от там подлива вода вътре в праг-а и така за 2 до 3 години макс, колата е тоталква от към прагове! Но нека да не навлизаме в подробности, аз се предадох да се боря с ръждата :no

Потребителски аватар
Presli82
Автомобил: Volkswagen Passat b2
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот Presli82 » Пон 14 окт 2013 17:00

Праговете на пасата ми са пълни с отработено масло(дизелово).По 2 3 литра във всеки праг.За почти година не съм забелязал странични ефекти(дефекти).

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пон 14 окт 2013 17:10

Аз съм пълнил праговете с горено /използвано/ двигателно масло. Ефект имаше.

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 14 окт 2013 17:19

Не говоря за ръжда.Поради удар сменях праг,ръжда покрай него няма никъде.Точно заварките отвътре ме притесняват-да не тръгне от тях.
Ще ги видя тези спрейове,смятам да напръскам през всички дупки и тапите отдолу,после като изсъхне да налея масло.Отгоре като е запечатано всичко не мисля,че ще мирише в купето :rolleyes

Последна промяна от toshara на Пон 14 окт 2013 17:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 14 окт 2013 17:21

По-принцип ефект има, дали с парафин или масло кой както сметне за добре. Ръждата е като гъба която поема и задържа влагата, в нашия случей поема и задържа парафина, който прави слой и един вид я запечатва като спира достъпа на влага до нея.
Въпроса е че тази операция е хубаво да се прави лятото в жегите когато си сигурен че праговете ти са сухи, сега най много да запечаташ влагата в прага и вместо да му удължиш живота, може драстично да го съкратиш!

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 14 окт 2013 17:22

Няма как да не са сухи,защото колата стои в гараж от месец и е изкарвана само пред него,за да се вижда като работя.Като се е наложило сега,сега ще го правя - няма начин :smile

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 14 окт 2013 17:26

Нливай ги с парафина, няма какво да им стане, щом си г намазал с антикор предварително няма какво повече да направиш!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 14 окт 2013 17:29

Колега, щом преди да смениш праг-а е мазано вътре с препарат против ръжда, няма да имаш проблеми!
Обърни внимание на другия праг, който не е пипан нито е поглеждан!
От заварките, ще тръгне ръжда, сигурно след 4 години! Ама не е сигурно! Ако са направени качествено (Плътни заварки) а не точковано, прага ще надживее колата!
Погледни другия праг, както писах по-горе, ако си сигурен, че е запечатан добре и не изпуска масло от никъде, вкарай му изгоряло масло 1 литър и си свиркай!
Също така погледи и предния мост, магарето, и там вкарай 1 литър масло (може да протече от него) но и там се задържа много влага! И гние от вътрешната страна!
Абе общо взето 2-ките мисля не гният колкото 3-ките :gruebel

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”