Дойде време да се разделя с полото. За скрап ми казаха 250лв, аз рекох първо да пробвам да я продам. Пуснах си една обява (днес) в мобилето и във форума и с едно 450 лв с идея да смъкна на 350лв. Не ми е за парите ами ако може да се намери някой да си я стегне да си я кара. Ясно си писах всичките и несгоди проблеми и особености и т.н., които не бяха малко ама като човек дето съвеста ме тормози си ги признах всичките. В последствие ми звънят някакви пичове, много на пожар искат да я видят и да не давам никой друг да я гледам. Жални дали им само телефона, не знаят за какво става въпрос. Обясних им, те малко скиптични идват да я гледат. Оказват се двама роми с тежките златни ланци (не бе нямам нищо против тях) и ми казват за тази кола 290 и не повече. Хубаво де ама аз не та не искам си 350 и не отстъпвам. Те па като почаха да ми обясняват какво и има на колата, а аз все едно не знам. Както и да е - 330 спогодихме се. Парите на ръка ми ги броят и айде да ходим до техния "офис". Взеха и на съквартиранта едно BMW 318 или там нещо такова от 91, за 650, то пък почти предаде Богу духа по пътя та се разбраха на 500. И това както и да е. Дадох им талони и всичко подписахме един договор за покупко продажба и толкоз. Викам ама как така. Те си имали нотариус, всичко те щели да си свършат и след една седмица щели да свирнат да си взема документчета. при дгугаря с бмв-то дори и договор не подписаха защото той е с генерално пълномощно и въпреки това казаха, че ще се оправят и с тая работа. Ама и той си прибра 500лв. Пичовете се намираха в някакъв травопост в Надежда 2 и твърдяха, че имат хале някъде, където сватя части, оправят, сглабят, препродават и така въртят бизнес.
И сега седя и си мисля. Аз, че съм некъф много доверчив (бе пловка, ама в мъжки род) - такъв съм. Тогава къде е пребавката. Аз съм си с парите... те са си с колата. Имам един Кирлив договор за покупко-продажба, дето въобще не знам колко важ и с едно страно чувство, че несто съм се/са ме минали...
Та някой колега да знае нещо за схемата?

За едни особени изкупвачи на коли
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: За едни особени изкупвачи на коли
Този договор при нотариус ли го правихте или някаква готова бланка разписахте набързо?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, честно да ти кажа, дано не се насърдиш ама НИЩО, не разбрах от това което написа
Ако си дал колата с генерално пълномощно, си се метнал и то здраво!
Далаверата на циганите е такава, че колата се води на твое, име и все едно ти им разрешаваш да я карат така, без да я прехвърлят на тяхно име, и могат да си правят всичко с нея, даже могат и да я продадат ако искат. А тяхната далавера е такава. Колата я разглобват до основни части и на вторични. Номерата, не ги дават на КАТ, а си ги пазят за тях. И когато ходят в чужбина с камион и слагат твоите номера и си карат както искат. Това не си го съчинявам, а ми го каза техен човек, който пътува в чужбина. Дефакто ако стане нещо, теб ще търсят. Но ако имаш договор от нотариус си пази договора и отивай в данъчното или в кат да я отписваш!

Ако си дал колата с генерално пълномощно, си се метнал и то здраво!
Далаверата на циганите е такава, че колата се води на твое, име и все едно ти им разрешаваш да я карат така, без да я прехвърлят на тяхно име, и могат да си правят всичко с нея, даже могат и да я продадат ако искат. А тяхната далавера е такава. Колата я разглобват до основни части и на вторични. Номерата, не ги дават на КАТ, а си ги пазят за тях. И когато ходят в чужбина с камион и слагат твоите номера и си карат както искат. Това не си го съчинявам, а ми го каза техен човек, който пътува в чужбина. Дефакто ако стане нещо, теб ще търсят. Но ако имаш договор от нотариус си пази договора и отивай в данъчното или в кат да я отписваш!
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Трябвало е през нотариус да минете,или да си вземеш номерата поне
На такива да се довериш...незнам 

- Dante681
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй да поясня. Полото си е намое име и си дадох мойте си документи. Подписания договор за покупко-продажба си беше бланка без нотариус без нищо.
БМВ-то на другаря му е с пълномощно, не е на негово име, само е записано в данъчните, така че той да си плаща данъка, а не реалния собственик. Той нищо не подписа.
Ама и двамата си взехме парите.
Така че - Аз си имам парите и имам един договор бланка с техен подпиз без печат от нотариус с обещание за такъв.
Другия с бмв-то Има само парите.
Пълномощни не сме им писали,
БМВ-то на другаря му е с пълномощно, не е на негово име, само е записано в данъчните, така че той да си плаща данъка, а не реалния собственик. Той нищо не подписа.
Ама и двамата си взехме парите.
Така че - Аз си имам парите и имам един договор бланка с техен подпиз без печат от нотариус с обещание за такъв.
Другия с бмв-то Има само парите.
Пълномощни не сме им писали,
-
И сега имаш да си плащаш данъци на тази кола защото договор от нотариус няма да видиш и няма как да я отпишеш от общината Имш ли им поне данните на купувачите?
Последна промяна от IRRITATING на Сря 22 окт 2014 16:58, променено общо 1 път.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Колега Dante681 , не очаквай нищо хубаво от тия мизерници. От кола има само два начина да се отървеш. Единия е с нотариално заверен договор да я отпишеш в данъчното и КАТ, другия е с номерата и талоните да я бракуваш
Тия мангали колкото пъти ги снима камера, толкова пъти ще плащаш. Каквито и зулуми да направят, ти си собственика на колата, теб ще търсят.
Да я беше дал на скрап, тия 80лв ще ти излезат точно през носът
Тия мангали колкото пъти ги снима камера, толкова пъти ще плащаш. Каквито и зулуми да направят, ти си собственика на колата, теб ще търсят.
Да я беше дал на скрап, тия 80лв ще ти излезат точно през носът
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ха,ха,ха и на мен ми звъняха такива мераклии,все по такова време когато вече не работят нотариусите /след 17ч. или събота/ и все предлагаха да идват с парите пък на другия ден или в понеделник ще я прехвърлим понеже и те искали да си я прехвърлят задължително
Ако бях на 24 години може би щях да им се вържа ,но на 40 да се опитват да ми пробутват циганските си мурафети...сбъркали са човека
Така че ако все още има толкова доверчиви люде да са готови да дадат колата без договор при нотариус да знаят че има готвят кофти к..р капан 
До колегата пуснал темата-отивай в полицията и пускай жалба за обсебване /не кражба понеже си я дал доброволно/ ,а че е трябвало да те потърсят за прехвърляне,но са се укрили

До колегата пуснал темата-отивай в полицията и пускай жалба за обсебване /не кражба понеже си я дал доброволно/ ,а че е трябвало да те потърсят за прехвърляне,но са се укрили

Последна промяна от Stivi на Сря 22 окт 2014 17:07, променено общо 1 път.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Тормози ги за нотариус, иначе лошо за теб.В момента с колата ти може да се случи всичко(не дай си боже), и ти си потърпевш.Ако не се съгласят им каже, че ще я обявиш за открадната.
- Dante681
- Автомобил:
- Двигател:
110afn И ти си прав много... ама дето се вика ще се види тази работа. Гледам из нета никой нищо не е писал по тема. Или им е нова схемата или просто пичовете си връткат далаверите, бутват си където си трябва пари и нещата им вървят. Алтернативно обявявам колата за открадната и натам ще видя каква е процедурата да я отпиша.
- Dante681
- Автомобил:
- Двигател:
dimovip казаха, че другата седмица ще направо ще ми дръннат да си взема договора с печат от нотариус. Ама нали, на такива приказки вера, човек не може да има.
-
А ходи сега я обяви за открадната та да те подкарат и куките като я намерят
Колегата по нагоре ти е написал какво да направиш

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Явно не си прочел това което съм ти написал. Колата няма да я видиш, тя е на вторични или разглобена до основи. Има цигани които имат направо вагони от влак и ги пълнат с метал. И пращат всичко на други борси, не в града, където им плащат повече пари. Но това е друга тема. На тебе цялата работа ти е, да си вземеш номерата, за да прехвърлиш или отчислиш колата. НО ако си мислиш, че ще намериш колата се бъркаш!
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Абе да не те плаша , ама доста такива като тебе висят по гишетата в КАТ.....
.Голяма глупост си направил. Знаеш ли че сега каквото и да стане с тази кола - тебе ще те търсят. Дали ще я снимат камерите в центъра на София как минава на червено , или ще заредят бензин и ще офейкат без да плащат - все тебе ще търсят. За по големи престъпления не искам да говоря. Тежко ти и горко. Като бивш полицай те съветвам утре да идеш в РПУто и да я обявиш за открадната. Недей да казваш че си я харизал за една хвърчаща хартийка че няма да приемат жалбата ти. Никой няма да я търси , но ти ще си вържеш гащите ако стане някакво престъпление с тази кола.След година ''раследване'' от РПУто ще ти дадат бележка да идеш в КАТ да я отпишеш , а оттам ще ти дадат бележка да я отпишеш в Общината. Не се двоуми ! Дори и в Полицията да разберат че си я харизал за хвърчаща бележка - закона е категоричен - тази кола трябва да се продаде пред Нотариус , защото сделката сега е невалидна и ти си оставаш собственник на тази кола. Не се плаши , в Полицията не ядат хора......е само някои по черни и вонливи..... 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
То хубаво до 1 година, може и да станат доста не приятни неща. Няма шанс да чака толкова време (поне аз не бих чакал) а относно за издирването, когато намерят въпросните купувачи, (ако ги намерят) защото ме съмнява, те ще кажат, че кола не са купували а кола действително няма, защото е претопена. С две думи, си го е вкарал сам с четвартит контра гайка. Иди после доказвай, че нямаш брат! Само ако си върне номерата има шанс да направи нещо. А да чакаш 1 година да ти дадат бележка си е доста наивно!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”