:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Загубени документи!! ПОМОЩ..

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Загубени документи!! ПОМОЩ..

Мнениеот GTI1.8 » Пет 24 окт 2014 20:01

Добър вечер колеги,ще бъда кратък,не съм сигурен дали тук е мястото на темата но тъй като е важно и спешно пускам тук темата и ако не и е тук мястото моля да бъде преместена и съжалявам ако има друга подобна.

Въпроса е следния,имам проблем с втората кола за която доста от вас знаят,разбиха я,изпочупиха я..Стъкла,салон,табло и т.н. всичко е на сол..За съжаление документите бяха в нея и повече не ги намерих,явно са ги изхвърлили или не знам какво може да са ги направили.

Интересува ме,какво мога да направя,и колко ще струва издаването на нови документи за колата, и според Вас дали изобщо си заслужава филма.

Също така,в пунктовете за изкупуване на коли за желязо изискват ли някакви документи на колата? Моля помогнете спешно е!!!

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Re: Загубени документи!! ПОМОЩ..

Мнениеот Mihailov78 » Пет 24 окт 2014 20:34

Големият талон пазиш ли го? Ако го имаш малкото талонче е смешни пари, 12 лв мисля беше. Застрахователя ще ти издаде нова полица, за техническия преглед също ако пазиш големия отрязък ще ти издадат нов малък в същия пункт. Общо взето разходите са малки, ако си пазиш големият талон, ако и него са взели положението не е розово.

Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот GTI1.8 » Пет 24 окт 2014 21:10

Тя беше с старите документи с един талон,тъкмо я купих дори не беше карана и нямаше гражданска и преглед..

Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Мнениеот Golfan_93 » Нед 26 окт 2014 19:40

Документа за покупко-продажбата, пазиш ли го?
Чрез него не може ли да се докаже че колата е твоя,(по-номера на купето, и двигателя?) и следователно в кат да я преригистрират, да бракуват старите номера, и да ти дадат нови?!

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 26 окт 2014 20:17

Обясни ситуацията по конкретно защото няма кой да ти даде реален отговор освен колко ще струва да извадиш нови документи,евентуално номерата поне от новите ли са и т.н.
Но както ти казах и във фейса,ти си никой защото нямате нито договор за покупко продажба нито фигурираш някъде.
Проблема не е само твой а и на продавача,да не търси под вола теле и не се захващай да плащаш нещо което не е на твое име,ако са ти в повече тея пари ще се събереме да ги изпиеме и пак ще си на длавера защото ще си спестиш бъдещи неприятности.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”