Въпрос относно "честитка"от кат?
- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
Въпрос относно "честитка"от кат?
Моля за съвет от разбиращи?А именно...Току що получих препоръчано писмо с електронен фиш от СТАЦИОНАРНА камера край Плевен,от 09.08.2013 година.18км над 90те и 50лв честитка.Нормално,имам още 1,2 такива
,НО всички те са придружени със снимки,а този път НЯМА.Спомням си точно момента когато ме сне камерата,беше на съмване и точно тогава изпреварвах тир ,който се преустройваше в дясна лента за завой надясно.Та по светкавичката разбрах,че съм засечен.Въпросът ми е....Дали от кат не дяволуват и не са изпратили снимки защото на тях се виждат двете превозни средства?Чул съм,че ако има и друго МПС на снимката,акта пада?Или пък стационарните не правят снимки?Благодаря предварително за отговорите и напътствията.

Последна промяна от ел.техника на Пон 17 ное 2014 20:06, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно "честитка"от кат?
Колега , до колкото знам все още в България снимките от камери и изобщо видеозаписа не представлява доказателствен материал (поне така беше до преди няколко години), не знам дали все още е така, другото което е , че на теб не са ти взели талон - при това положение по какъв начин могат да събират глобите ? Нали преди години когато пишеха актове взимаха талоните, но до един месец ги връщаха , а през това време - акта служи като документ. Да , ама по този начин се чакаше да мине давност , хората не плащаха (освен в случаите ако продават колите , ако излизат извън границите на държавата или ако имат фирма на свое име) , но след това въведоха вече системата , в която докато не си платиш в някоя банка глобата - не ти дават талона... та мисълта ми е в твоя случай може би няма да има проблеми , но все пак ако някой колега е имал подобни проблеми да каже.
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
Със сигурност стационарната камера на околовръстното в Търговище прави снимки (до метанстанцията). Скоро имахме честитка, придружена със снимка от края на юли.
Имаше "опция" за отстъпка (не помня, дали беше 50%), ако се плати до 14 дена.
Имаше "опция" за отстъпка (не помня, дали беше 50%), ако се плати до 14 дена.
Аз преди няколко месеца получих такъв акт за превишена скорост със снимка от стационарна камера.Бях си дал ЪП-а на роднина да ходи на море и...
Подразпитах тук таме и се оказа че няма спасение от този тип камери.Единствено ако не е отчитала правилно..но се прави запитване кога са я замервали последно и т.н...Плати си момчето 100лв да хване намалението и така... 

- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
Не е точно по темата, но коя камера край Плевен, тази до Метро ?
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
ел.техника написа:от 09.08.2013 година.
Май имат давност 6 месеца. Разгледай добре закона и виж как да се оттървеш. Мой приятел така направи.
Поздрави Вассето!
-
- Автомобил: vw polo 1.4mpi
- Двигател: AUD 2000
Ти сам си си отговорил на въпроса. Не губи време и търси снимката, прати запитване да кат плевен с копие до
kat-signali@mvr.bg
Прочети повече на: http://profit.bg/news/Oplakvaniya-v-KAT-veche-shte-se-priemat-i-po-elektronen-put/nid-113414.html
Ще е интересно ако са две превозни средства на снимката, а се окаже че само на теб са пратили честитка. Щом е имало светкавица, трябва да има и снимка !!!
Към колегата дето се чуди как се събират глоби без да са ти взели талона, ами като те спрат някъде за проверка и те проверят в системата, излизат неплатените ти глоби. Тогава ти прибират ш. книжка на място, и докато не платиш не ти я връщат.
П.П. Относно давността, погледни чл.34 от ЗАНН и кога е издаден фиша
kat-signali@mvr.bg
Прочети повече на: http://profit.bg/news/Oplakvaniya-v-KAT-veche-shte-se-priemat-i-po-elektronen-put/nid-113414.html
Ще е интересно ако са две превозни средства на снимката, а се окаже че само на теб са пратили честитка. Щом е имало светкавица, трябва да има и снимка !!!
Към колегата дето се чуди как се събират глоби без да са ти взели талона, ами като те спрат някъде за проверка и те проверят в системата, излизат неплатените ти глоби. Тогава ти прибират ш. книжка на място, и докато не платиш не ти я връщат.
П.П. Относно давността, погледни чл.34 от ЗАНН и кога е издаден фиша
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението,
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Това е лошото, че ако го спрат и видят за нарушенията ще му я вземат книжката веднага. Един колега от Плевен куриер изгоря една вечер докато пътуваше за В. Търново. Спряха го, не беше платил 1 глоба (снимка за превишена скорост) с личния си автомобил, взеха му книжката, след 2 дни го уволниха от работата....въобще много лошо изгоря тогава 

- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
Freakylol написа:Не е точно по темата, но коя камера край Плевен, тази до Метро ?
Да,тази до Метро.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам дали е съвпадение, но и при мене днеска са оставили честитка от Плевен - околовръстен път, 20 км/ч над ограничение 90.
При мене случката е била на 11.08.2013, пак същата работа, без снимка...
Да не говорим, нарушението е от автомобил, който откраднаха преди 2 месеца. :D Нито съм разписвал плика, ше се правя май на ударен, че не съм получавал, пък ще видим развръзката. :D
При мене случката е била на 11.08.2013, пак същата работа, без снимка...
Да не говорим, нарушението е от автомобил, който откраднаха преди 2 месеца. :D Нито съм разписвал плика, ше се правя май на ударен, че не съм получавал, пък ще видим развръзката. :D
- d.stoykov
- Автомобил: Passat B8 Highline 2019
- Двигател:
Re: Въпрос относно
Оттърване няма, лепват ти глобата и каквото и да се наложи да правиш, продаваш или вадиш документ за нещо - тя излиза. Давността е много голяма и в това време все ще се наложи да се наредиш в администрацията. Ако платиш в 7 дневен срок има 30% отстъпка. Може да отидеш в КАТ, сектор камери и там ще ти покажат снимка или запис. Но действай бързо, защото срокът за отстъпката тече от деня на получаване.
Sent from my iPad
Sent from my iPad
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”