Здравейте искам да попитам първо можели двигател 1.4 75конски сили да се смени със по мощен двигатем примерно 2-ка 150кния или там как вто вървят...
И ако е възможно колко ще струва цялата тази разправия :)
Благодаря!!!

Смяна със по мощен двигател
- spears
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: 2.0 16v ABF
Re: Смяна със по мощен ДВИГАТЕЛ
Незнам дали е в този отдел въпроса ти но става познавам един колега от карлово караше голф 2ика абф 150коня
на мене ми излезе около 1200лв с кола донор 

- Napstera
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.4
- Контакти:
то кола имам само двигателя трябва да се смени със по мощен поне със 150-160.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Друго искаше да каже Станислав,под кола донор имаше в предвид колата,от която ще се взема двг-то,най-лесния вариянт е да намериш ударена,или с ръждясало купе за малко пари,ще имаш вс.необходимо и ще спестиш повече време и пари,относно колко ще ти струва никой не може да ти каже,за колкото си намериш частите и за колкото си уговориш майстора...
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна със по мощен двигател
Караш голф 4 1,4 75кс най вероятно с базовото оборудване за модела, с малки дискчета за спирачки, базов салон, а има я няма климатик итн...
Да предположим, че колата ти струва към 3000в, ако е запазена с 4 врати!
Намираш двигател с цялото оборудване към него с мощност 150кс, уговаряш добра цена да кажем 1500лв скорости, двигател, компютър, инсталация, табло, конзола с педалите и куп други дреболии....
После намираш майстор който да прехвърли всичко това в твоето купе, предполагам, че никой под 500лв няма да се съгласи!
Минимум още 150лв за жичкаджия да ти свърже новата инсталация!
Плюс още 500+ лева други разходи!
Да вадим ме елката и да сметнем: 1500+500+150+500= 2150лв при това ако всичко върви по план!
От тук се почват нови разходи за нови спирачки и по майстори, салони, волани итн....
По лесния вариант е продаваш твоята за 3000 добавяш тези 2150 и си купуваш готова кола с всички те си екстри за модела, климатроник, кожен три лъчев волан, рекаро салон, оригинална генерация итн...
Има предостатъчно теми по този въпрос!
Да предположим, че колата ти струва към 3000в, ако е запазена с 4 врати!
Намираш двигател с цялото оборудване към него с мощност 150кс, уговаряш добра цена да кажем 1500лв скорости, двигател, компютър, инсталация, табло, конзола с педалите и куп други дреболии....
После намираш майстор който да прехвърли всичко това в твоето купе, предполагам, че никой под 500лв няма да се съгласи!
Минимум още 150лв за жичкаджия да ти свърже новата инсталация!
Плюс още 500+ лева други разходи!
Да вадим ме елката и да сметнем: 1500+500+150+500= 2150лв при това ако всичко върви по план!
От тук се почват нови разходи за нови спирачки и по майстори, салони, волани итн....
По лесния вариант е продаваш твоята за 3000 добавяш тези 2150 и си купуваш готова кола с всички те си екстри за модела, климатроник, кожен три лъчев волан, рекаро салон, оригинална генерация итн...
Има предостатъчно теми по този въпрос!
-
- Автомобил: Nissan Navara
- Двигател: yd25ddti
технотест, кат 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Има смисъл от цялото упражнение, ако си го правиш сам. Спестяваш доста разходи, от към монтаж на мотора, от към електроника и смяна на дискове и т.н Ако не можеш сам, трябва да имаш доста пари, и да ги прежалиш. Казвам го защото помагах на колега, да прави тази процедура на Опел Вектра Б от 1.6 на 2.0 мотор 115 коня, и след монтажа се оказа, че мотора не е читав, и пак се отваря и общо взето му излезе всичко над цената на автомобила. Затова си помисли, преди да си набутал парите.
- Napstera
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.4
- Контакти:
Благодаря ви колеги за дискусията и съветите!!!
хубавото е че имам желание да направя нещо, лошотое че не мога да е продам много че имам дефекти от градушката не са много забележими но все пак си лечат, също и по двигателя който гори малко масло което ми е едно 500-1000лв за ремонт
хубавото е че имам желание да направя нещо, лошотое че не мога да е продам много че имам дефекти от градушката не са много забележими но все пак си лечат, също и по двигателя който гори малко масло което ми е едно 500-1000лв за ремонт