Здравейте, въпроса ми е следния.
Преди 4 месеца катастрофирах , бях дясно стоящ на нерегулеруемо кръстовище а другия участник без граджданска.
Заведох щетата в ГФ чрез тяхен посредник булстрад мисля бяха с експертна оценка. Но до момента съм получил само 2 писма от ГФ като второто гласи че чакам виновния водач да си вземе наказателното постановление.Тъй като виновния водач най-вероятно няма и да си го потърси за което съм убеден предполагам че нещата ще се заточат с времето.
И сега на въпроса след като съм в тази ситуация мога ли да продам и прехвърля колата и след това пак да си чакам от ГФ обещетение в далечно бъдеще.А точното време към този момент от завеждане на щетата в Гаранционния Фонд е 3 месеца и 16 дни тоест вече са минали 3 те месеца законен срок в който трябваше да са ме обезщетили вече.
Мерси предварително.

Гаранционен Фонд и продажба на мпс
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Гаранционен Фонд и продажба на мпс
Сезирай КФН и медиите те си знаят работата.
- Lembrand
- Автомобил:
- Двигател:
Малко развитие, след проведен разговор с ГФ (отново) ми казаха че ако е оценена тотал ще трябва да върна номерата в кат тоест аз го разбирам да я бракувам. Но това няма как да го разбера защото те били пратили документите ми обратно на адреса тъй като минал 3 месечния срок. И ми казаха че след като получели сведение от мвр то че виновния водач си е взел НП щели да ми пратят пак писмо за тези документи да съм им ги пратил обратно. Аз ли нещо съм затъпял и не мога да ги разбера защо ми връщат документите(които не съм получил и ги няма в пощата още ама били ги пратили) че да им ги върна аз после след като нещо се случи. За какво ги връщат и после ще си ги искат какъв е тънкия им смисъл.
И така реално ако искам да я продам излиза че трябва да я бракувам или да продължавам да чакам нещо и да се случи.Ако е тотал - брак ако не е нямам проблем да я продам с номерата.
И така реално ако искам да я продам излиза че трябва да я бракувам или да продължавам да чакам нещо и да се случи.Ако е тотал - брак ако не е нямам проблем да я продам с номерата.
- popeye
- Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
- Двигател: AMX 193hp 2771cc
- Контакти:
ако се обяви за тотал можеш да сключиш споразумение с ГФ че си съгласен да получиш 69% от действителната стойност към дата на ПТП. Декларираш че МПС е възстановено и така. Продавай смело 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Тая държава няма оправия. Това същото го минах преди 10-11 години и си е пак същата тъпотия. На мен така ми върнаха документите от ГФ и аз трябваше да издиря мръсния мангал, който ме удари и да преснимам акт-а , като изрично пишеше да е връчен/получен и необжалван. Е защо аз трябва да ходя в циганската махала на едно пропаднало село?...при положение, че го бях и съдрал от бой след ПТП-то.
Губи се логиката потърпевшия да върши тия неща, иначе пари нямаше как да ми изплатят
С две думи, виновника трябва да благоволи да си получи НП и да няма претенции, за да ти плати ГФ
Губи се логиката потърпевшия да върши тия неща, иначе пари нямаше как да ми изплатят
С две думи, виновника трябва да благоволи да си получи НП и да няма претенции, за да ти плати ГФ