Ремонт или продажба на Голф 3 след челен удар

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
gogothebee
Автомобил:
Двигател:

Ремонт или продажба на Голф 3 след челен удар

Мнениеот gogothebee » Сря 01 юли 2015 11:01

Колата е Golf 3 GTI 16v. Челен удар с ниска скорост, но в бусче, чиято броня беше високо и се падна над моята броня. Реално го ударих на нивото на VW емблемата и се вряза назад към мотора. Засегнати:
* радиатор на климатик (пукнат)
* воден радиатор (крив, не е пукнат, хлътна около 1 педя назад)
* може би перки
* пукнато челно стъкло
* фарове
* газова рейка (ГИ)
* капак + механизма му
* 1 калник
* ел. инсталацията за фаровете е прекъсната (може би и още по нея)
* вероятно още неща, които не съм видял след 5 минутен оглед, всичко зад нивото на перките изглежда уж окей

Окачване, броня и всичко останало е здраво. Даже вероятно пали, но не ми се експериментира точно в момента.

Вариант 1: оправяне. Колко би излезнало, евентуални проблеми? Ще се вместя ли в 500 лева с части втора употреба + труд или абсурд? Ако не, в колко, според някой, правил нещо подобно?

Вариант 2: продажба (засега съм се спрял на него). Как могат да й се вземат повече пари? На части, като всеки идва и си сваля каквото си хареса? Нямам гараж, където да я държа. Ще се радвам на всякакви впечатления и препоръки по темата. Представям си да я държа пред офиса 2-3 седмици и който каквото си вземе, вземе. После за скраб (като евентулно си сваля по-ценните неща сам за продажба после). Има отлични гуми и джанти. Ако някой иска да купува мотора, да казва. Всичко си работи. Гърнета - нови, оригнални (една торба пари) и какво ли още не в отлично състояние.

Идеята е, че от една страна колата е мощна и хубава и в много добро състояние (за годините и километрите си, гледана е с мерак), от друга си е 18 годишна стара кола с много потенциални проблеми (и още повече след оправянето на удара). От трета ако я продам, няма какво да карам и понеже сега колата не ми е приоритет, нова скоро няма да се купува. :)

Какво мислите?

Последна промяна от gogothebee на Чет 02 юли 2015 17:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Re: Ремонт или продажба на Голф 3 след челен удар

Мнениеот НарКол » Сря 01 юли 2015 12:35

Аз бих казал: на части. :a045
Щом няма къде да я държиш, може да питаш в някоя морга колко ще ти дадат за цялата тая купчина железа. :th_up

Последна промяна от НарКол на Сря 01 юли 2015 12:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 01 юли 2015 12:36

Пусни я тук и опитай да я продадеш цяла, както си е. Щото на части без гараж... по-добре да не ти обяснявам, сигурно ще се досетиш сам.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 01 юли 2015 19:07

Капакът ли е счупил стъклото?
При такъв удар първо се мери геометрията на ходовата част - ако е наред, ремонтът не е сложен. Ако не - караш на моргата.
Аз лично бих запалил мотора, преди да правя кавото и да е друго.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 01 юли 2015 20:49

На практика същият Голф, но дизелов AFN 110 к.с. В следствие на лек удар в джип отзад, който отиде точно в резервната гума на багажника му, повредени бяха капак, решетка, маска, фар. Части втора употреба - 150 лева. Труд - безплатен, т.е. аз с двете си ръце и помощ от приятелите от клуба. До колкото чета, при теб има доста повече неща.
Като цяло зависи от общото състояние на автомобила и колко пари би ти излязъл точно ремонта. Нещата са поправими по описание, но най-добре ще стане ясно със снимки. 500 лева едва ли ще ти стигнат според мен, особено ако разчиташ някой друг да го ремонтира, т.е. ако трябва да даваш допълнително и пари за труд.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 01 юли 2015 22:34

Ако не можеш да си го ремонтираш сам, продавай и не се занимавай с глупости!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 02 юли 2015 7:27

С оглед на това, че няма перспектива за друга кола в близко бъдеще, аз бих си ремонтирал тая и за да се включа в бюджета на първо време може и без климатика, защото май неговия радиатор, обслужване и пълнене са най скъпото нещо по описанието.

gogothebee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogothebee » Чет 02 юли 2015 17:14

Коелги, решено е. Колата се продава цялата във вида, в който е. Има вече няколко кандидата, на които изпратих още информация и снимки. За повече информация - ЛС.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”