6 месеца акта не ми излиза,отпада ли по давност?
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
6 месеца акта не ми излиза,отпада ли по давност?
Здравейте.Скоро ще минат 6 месеца от както ми писаха акт за превишен брой пътници (1) и ми взеха талона,но още не ми е излязло решението.Ходя всеки месец да проверявам и ми удрят печати за удължаване.Акта е от КАТ Пловдив и като проверят в системата ми казват,че се чакало решение.До колкото разбрах на 6тия месец ако няма решение,отпада,но предполагам не става автоматизирано.Какъв е реда за да си взема контролния талон и да съм сигурен,че акта няма да изскочи след някое време?
Re: 6 месеца акта не ми излиза,отпада ли по давност?
В закона е написано, че производството се прекратява, ако наказателното постановление не е издадено в 6 - месечен срок от съставянето на акта. Няма как да стане автоматизирано - полицейския началник трябва да го прекрати с някаква резолюция. Кротко изчакай да изтекат 6 - те месеца и тогава пускай искане за прекратяване, ако сами не реагират.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Най-вероятно НП е издадено, но просто по някаква причина не ти е връчено. Това не го прави нищожен акт. Твърде вероятно е да са те търсили, но да не са те намерили да ти връчат покана. Не съм сигурен, но при такива случаи, връчването става служебно. Мисля, че беше по чл. 58, ал.2 от ЗАНН, но ще проверя за да не те подведа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nanobanano написа:Здравейте.Скоро ще минат 6 месеца от както ми писаха акт за превишен брой пътници (1) и ми взеха талона,но още не ми е излязло решението.Ходя всеки месец да проверявам и ми удрят печати за удължаване.Акта е от КАТ Пловдив и като проверят в системата ми казват,че се чакало решение.До колкото разбрах на 6тия месец ако няма решение,отпада,но предполагам не става автоматизирано.Какъв е реда за да си взема контролния талон и да съм сигурен,че акта няма да изскочи след някое време?
Важна подробност е датата на издаване на НП, а не това, че са минали 6 месеца от съставянето на АКТ-а и не си получил НП. Издават ги нарочно със задна дата за да няма основание да падне по тази точка от ЗАНН.
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Добре,това е ясно.Въпроса ми е какво да направя,за да получа документ,че към дадена дата няма издадено решение за да не излезе в последствие със задна дата?
Сори, ама нямаш такава екстра. Стой мирно и чакай да видиш какво ще стане при поредното продължаване на акта. Ако изтекат 6 - те месеца и служителката ти каже, че още няма нищо, изчакай още месец. След това имаш две възможности :
- жална жалба до началник на КАТ или на РПУ / зависи чий служител ти е съставил акта/ в смисъл : пич, ти се разсея за 6 месеца, сега прекратявай преписката и ми връщай талона
- жална жалба до началник ОД МВР : биг бос, тоя под теб се е разсеял и забрави да ме накаже, обаждай му да прекратява преписката и да ми връща талона
успех
- жална жалба до началник на КАТ или на РПУ / зависи чий служител ти е съставил акта/ в смисъл : пич, ти се разсея за 6 месеца, сега прекратявай преписката и ми връщай талона

- жална жалба до началник ОД МВР : биг бос, тоя под теб се е разсеял и забрави да ме накаже, обаждай му да прекратява преписката и да ми връща талона

успех
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Пусни официално запитване и си поискай входящ номер.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”