Добър вечер :)
Преди два дена ми направиха АКТ за паркиране върху място за инвалиди ( ако бях видял че е за инвалиди нямаше да паркирам там, маркировката е много зле , но полицая ми показа че се вижда хах :D ). Въпросът ми е къде трябва да отида за направя някакво обяснение(имам срок от 3 дни тоест утре ми е последният шанс) за да мога да смекча вината и акта да излезе по малко от 200лв, че съм 12 клас и не ми се дават толкова пари на държавата....
Може ли някой да ми разясни някои неща ,че в момента не си знам правата и може да са ме прецака ли и т.н....
и ако бях избягал ще ше ли да забележат ?
съставиха ми АКТ къде трябва да отида за да напр обяснение..
-
- Автомобил: VW golf mk3
- Двигател:
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: съставиха ми АКТ къде трябва да отида за да напр обяснен
Къде ти писаха акта?
-
- Двигател:
във видин пред МВР-то бях паркирал ,че имах работа там, обаче единствената кола ,която беше паркирала там, беше моята. :(
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре иди на очен лекар, та друг път да виждаш къде паркираш. Като не си племенник на шефа на КАТ - Видин, трябва да си по-наблюдателен. Може да ти звучи грубо, но ако ме послушаш, ше си спестиш неприятности в бъдеще.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Пише се възражение и е до КАТ по место живеене. В 98% от случаите никой не ти го чете и не помага за абсолютно нищо. Единственият ти шанс е да заведеш дело, но в предвид провинението ти - и там нямаш особени шансове.
borislav96 написа:във видин пред МВР-то бях паркирал ,че имах работа там, обаче единствената кола ,която беше паркирала там, беше моята. :(
Мога само да се възхитя на смелостта ти....

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Интересна ми е предисторията! 

-
- Двигател:
ама аз колеги въобще не съм забелязал тая маркировка понеже са правили ремонт на водопровода ( воден цикъл или нещо такова).
Малко предистория : аз като излязох от полицията видях трима пътни полицаи да се навъртат около голфа ми. Наблюдавах ги от далече и се чудех дали са фенове на VW или нещо съм сгафил. Когато отидоха да глобяват друг водач аз бързо се качих у голфа, запалих и набих мигача като същевременно имаше колона от коли. В този момент ме забелязаха и разбрах, че са заклети опелджии. Питахаме защо съм спрял там. След като им обясних защо полицая ми каза ,че съм спрял на място за инвалиди. BAD LUCK haha :D . И така после ми показа маркировката под голфа и се сдухах :D
А, да ви питам колеги сега като изтече 1 месец трябва да ида до кат за да видя колко пари са ме глоби ли и след това имам 1 месец да събера парите така ли ?
Малко предистория : аз като излязох от полицията видях трима пътни полицаи да се навъртат около голфа ми. Наблюдавах ги от далече и се чудех дали са фенове на VW или нещо съм сгафил. Когато отидоха да глобяват друг водач аз бързо се качих у голфа, запалих и набих мигача като същевременно имаше колона от коли. В този момент ме забелязаха и разбрах, че са заклети опелджии. Питахаме защо съм спрял там. След като им обясних защо полицая ми каза ,че съм спрял на място за инвалиди. BAD LUCK haha :D . И така после ми показа маркировката под голфа и се сдухах :D
А, да ви питам колеги сега като изтече 1 месец трябва да ида до кат за да видя колко пари са ме глоби ли и след това имам 1 месец да събера парите така ли ?
-
- Двигател:
muns61 написа:Най-добре иди на очен лекар, та друг път да виждаш къде паркираш. Като не си племенник на шефа на КАТ - Видин, трябва да си по-наблюдателен. Може да ти звучи грубо, но ако ме послушаш, ше си спестиш неприятности в бъдеще.
Колега не ми звучи грубо, прав си, но бързах да не закъснея за час по математика, че даскала после ще ми се дърви ,а идва края на скрока .То когато бързаш и си нервен детайлите ти обягват.....
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
По мои наблюдения на местата за инвалиди освен маркировка винаги има и знак. Така че в твоя случай плащаш като поп и за вбъдеще внимаваш
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Отново, поредния случай на престараване, от страна на полуграмотни милиционери, които са в тая служба, не по квалификация, а с връзки! Дали тия "актаджии", редовно не си затварят очите, за фрапиращи нарушения, че и престъпления, само щото, колата е в списъка им от "недосегаеми" номера? И сега изведнъж, дайте да накажем големия виновник, че е спрял на почти немаркирано място, при празен цял паркинг! Какво толкова е станало? Дали има ощетен някой? Сигурно е имало опашка от инвалиди, чакащи да спрат там? Идиотията е пълна!
Колега, от собствен опит ще ти кажа, че да пишеш възражения до местния КАТ, е като да пишеш до арменския поп, резултата ще е същия! Според мен, пиши направо до Инспектората на МВР, така поне ще имаш шанс за някакъв отговор, макар че, пак ще ти отговорят тия, от които се жалваш! Пълен абсурд, нали?
Преди година и нещо, ми направиха акт, за невключени фарове през деня! Беше началото на август, слънцето печеше на поразия, но, бях в "страшно" нарушение! Както и да е, постановлението излезе чак след 3 месеца!?! Тогава вече се ядосах, за безсмисленото ми разкарване до КАТ, за подпечатване на акта, и направих запитване - защо аджеба, акта ми се бави 3 месеца, след като, законовия срок е 1 месец? Какво толкова е трябвало да се умува и обсъжда, за едни келяви фарове? Отговорът беше, типично в милиционерския им стил - актът е съставен законно, нарушения няма! Ха сега де! Де го чукаш, де се пука? Аз питам, що са се бавили толкова, не им обсъждам законността, ама те - ни лук яли, ни лук мирисали! Същият беше отговора, и след като писах и до Инспектората, само добавиха, че актът е издаден, в законовия, едномесечен срок!!! Тука вече, щях да падна, явно, ми се е присънвало, че три пъти ходя до КАТ, по веднъж на месец, и три пъти, служителката ми казва, че не е излязъл, и три пъти, ми бие печати на акта, който, замества талона! И почти щях да им повЕрвам, че ми се е присънило, ама ядец, акта е пред мен, със същите тия печати! Как може да се нарече това? Наглост, безочие, лъгане в очите, и то от хора, оторизирани, да бъдат представители на закона! Впрочем, отговор на моите писма, даваше някакъв мастит началник в Областната дирекция на МВР, което ме озадачи, а не началника на КАТ- Ст.Загора, към когото ги адресирах! Дори и това попитах, познайте, дали имаше отговор! Изобщо, системата им е напълно корумпирана, и се основава на факта, че е напълно безнаказана!
Колега, от собствен опит ще ти кажа, че да пишеш възражения до местния КАТ, е като да пишеш до арменския поп, резултата ще е същия! Според мен, пиши направо до Инспектората на МВР, така поне ще имаш шанс за някакъв отговор, макар че, пак ще ти отговорят тия, от които се жалваш! Пълен абсурд, нали?
Преди година и нещо, ми направиха акт, за невключени фарове през деня! Беше началото на август, слънцето печеше на поразия, но, бях в "страшно" нарушение! Както и да е, постановлението излезе чак след 3 месеца!?! Тогава вече се ядосах, за безсмисленото ми разкарване до КАТ, за подпечатване на акта, и направих запитване - защо аджеба, акта ми се бави 3 месеца, след като, законовия срок е 1 месец? Какво толкова е трябвало да се умува и обсъжда, за едни келяви фарове? Отговорът беше, типично в милиционерския им стил - актът е съставен законно, нарушения няма! Ха сега де! Де го чукаш, де се пука? Аз питам, що са се бавили толкова, не им обсъждам законността, ама те - ни лук яли, ни лук мирисали! Същият беше отговора, и след като писах и до Инспектората, само добавиха, че актът е издаден, в законовия, едномесечен срок!!! Тука вече, щях да падна, явно, ми се е присънвало, че три пъти ходя до КАТ, по веднъж на месец, и три пъти, служителката ми казва, че не е излязъл, и три пъти, ми бие печати на акта, който, замества талона! И почти щях да им повЕрвам, че ми се е присънило, ама ядец, акта е пред мен, със същите тия печати! Как може да се нарече това? Наглост, безочие, лъгане в очите, и то от хора, оторизирани, да бъдат представители на закона! Впрочем, отговор на моите писма, даваше някакъв мастит началник в Областната дирекция на МВР, което ме озадачи, а не началника на КАТ- Ст.Загора, към когото ги адресирах! Дори и това попитах, познайте, дали имаше отговор! Изобщо, системата им е напълно корумпирана, и се основава на факта, че е напълно безнаказана!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Акт се обжалва в тридневен срок след издаването му в КАТ, където е издаден, а не по местоживеене.
Ако не обжалваш (а и да обжалваш - все тая) следва издаване от Началника на КАТ на Наказателно постановление.
НП се обжалва в седемдневен срок от дата на връчването му пак там, където е издадено.
Изчакай излизане на НП и тогава.
Виж линка, който Добрин ти е дал.
Ако не обжалваш (а и да обжалваш - все тая) следва издаване от Началника на КАТ на Наказателно постановление.
НП се обжалва в седемдневен срок от дата на връчването му пак там, където е издадено.
Изчакай излизане на НП и тогава.
Виж линка, който Добрин ти е дал.
-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994
borislav96 написа:muns61 написа:Най-добре иди на очен лекар, та друг път да виждаш къде паркираш. Като не си племенник на шефа на КАТ - Видин, трябва да си по-наблюдателен. Може да ти звучи грубо, но ако ме послушаш, ше си спестиш неприятности в бъдеще.
Колега не ми звучи грубо, прав си, но бързах да не закъснея за час по математика, че даскала после ще ми се дърви ,а идва края на скрока .То когато бързаш и си нервен детайлите ти обягват.....
Да не прозвучи грубо и от мен, но щом ти убягват детайлите като си нервен и бързаш, по-добре не карай, че вместо да не видиш знак може направиш къде по-голяма беля /да не казвам, че някои знаци наистина спасяват живот/.
А относно акта - нарушил си правилника по всички "правила"... понеси си наказанието/соленичко е/, но ще ти е като обица на ухото вече ще гледаш повече като караш и спираш. Понякога човек се учи и по този /трудния/ начин.
Успех занапред!
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
да не казвам, че някои знаци наистина спасяват живот/.
Да, знакът за инвалиди спасява много животи, най-вече, като няма кьорав инвалид наоколо! Особено там, където го няма!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”