Части за скоростни кутии
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Части за скоростни кутии
Проблем ли е намирането на части за скоростни кутии че имам една повредена и се чудя дали има смисъл да си цапам ръцете ако няма части за нея.По моргите предполагам няма да им се занимава с разглобяване на кутии- там искат да се купят целите.Остават само новите части.Та от VW/Porsche може ли да се купи всяка част от дадена скоростна кутия по номера на частта?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Части за скоростни кутии
Че имат в порше части за скоростни кутии имат, ама с оглед цената от 300лв за 4 болта на диференциала, представям си колко ли би струвал един лагер или зъбно колело за предавка. По скоро 50-10 кинта за скоростна кутия от морга за части и от две строшени, ако стане една здрава екстра.
Сега остава въпроса скоростната кутия за която питаш дали е от голф/пасат 90-97 година или някое 7 степенно дсг да речем
Сега остава въпроса скоростната кутия за която питаш дали е от голф/пасат 90-97 година или някое 7 степенно дсг да речем
- stypkata
От голф 3 е извинявам се.Мисля че е 02A .А от др.магазини освен порше/ферари/бентли не могат ли да се купуват части пък било то и китайски за ск.кутии?
едит: сега я погледнах- 020 e,разновидност DFN
едит: сега я погледнах- 020 e,разновидност DFN
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Има, аз навремето проверявах за лагери за моята кутия, братчеда ми ги търси та не знам точно в кои магазини е питал, но цените преди 5-6 години бяха около 40лв за лагер.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
тия кутии 020 са по 100 лева,какви ремонти,какви части ще сменяте,много вероятно е от две счупени накрая да имате пак две счупени
- stypkata
Къде има нови скоростни кутии по 100лв? Искам да купя 10.Ако говориш за втора ръка аз ги гледам по 150лв не виждам смисъл да сменям счупена ск кутия с друга в неизвестно състояние,че и да плащам за това.С тези 150лв можеш да си смениш поне 4 лагера от общо 7 на твоята ск.кутия и ще знаеш какво имаш.А и аз няма да я продавам,просто ще си я пазя за резервна и моята като сдаде багажа да не ходя пеш половин месец
Koeто рано или късно ще стане защото вечни неща няма.А като гледам как ги правят новите коли май цял живот ще си карам тройката.Както и да е,отворих я аз <дали ще мога да я затворя е др. въпрос> .Само един лагер е доста износен .Има още един който е тръгнал,има още хляб в него но ще го сменя и него за всеки случай.Всичко друго и е 6.Сега търся една специална скоба за лагери,че моите не могат да го хванат единия......

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”