Първо Здравейте на всички това ми е първата тема в този форум, но силно разчитам на помощ от ваша страна( за която ще бъда много благодарен)
Казусът е следния на 27.12.2014г около 21:40, докато съм спрял не червен светофар, ме удря отзад една възрастна жена ( не могла да спре). Слезнахме от колите и първата ми работа беше да се обадя на приятел, след това естествено на 112 - докато диктувам номерата на колите и къде какво е станало - бабата се качва в своята кола и да я няма. На всичкото отгоре я познавам - държи магазин в съседния блок. Дойде КАТ написаха ми протокол за ПТП, полето за участник едно е празно - аз съм участник 2 - в описанието от долу на протокола има записан нейният номер както и, че е напуснала ПТП. Проверих с номера на колата нейният застраховател - ходих на 1-ви оглед (сега чакат да им се обадя за втори ... положението е зле май е мръдната основата на панела може и рога) . Ходих разбира се и в магазина да я търся - говорих с дъщеря й и се оказа, че ударената кола е на името на дъщерята - ще викат нея в КАТ и да се надяваме тя ще посочи бабата- а бабата твърди, че си е тръгнала понеже ме познава ... (fuck logic), дъщерята твърди пък че бабата си е тръгнала защото много съм си говорел по GSM.. абе страшна работа. Въпросът ми е - в застрахователя ми искам служебна бележка от КАТ с данните на виновния (след като КАТ го намерят и накажат) - Има ли как да не си получа обещетението и тези хора да се измъкнат ? Трябва ли да гоня и някакви срокове и да правя нещо друго освен това което до момента съм направил.
ПТП с незнаен край ... Малко разяснения моля.
- Хирурга
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQP v6 2001
Re: ПТП с незнаен край ... Малко разяснения моля.
Щом си уведомил кат и си минал оглед няма какво да те притеснява ... Лошо е за бабата само тъй като е напуснала ПТП-то я чакат солени глоби !
-
- Автомобил: VW GOLF4
- Двигател: 1.6SR AKL 1999
Въпросът е има ли как да се покрие ? Или да претендира, че не е вярно.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Разбира се, че има!
Бабата ще каже, че още от малък я мразиш, защото не ти е давала бонбони безплатно и за това си я натопил, тя от къде да знае кой те е блъснал и т.н.
В такъв случай, обаче, ти веднага ще се обадиш на твоя приятел, с който сте се возили заедно и е свидетел. Същия този, дето е тръгнал пеша след бабата да види къде ще паркира, че да не се укрие
С други думи - няма шанс бабето!!
Няколко месеца е без книжка и Каското й гърми (ако е имала)
Дори да отрече, винаги можеш да си намериш 'свидетел'.
Отелно, че на протокола седи нейния рег. номер, написан от полицаите.
А те много обичат такива, дето се вдигат от местопроизшествието - по никакъв начин не могат да се оправдаят пред закона за напускането. В това той (закона) е категоричен!
А и успяват да си изпълнят и нормативите за съставени актове
Бабата ще каже, че още от малък я мразиш, защото не ти е давала бонбони безплатно и за това си я натопил, тя от къде да знае кой те е блъснал и т.н.
В такъв случай, обаче, ти веднага ще се обадиш на твоя приятел, с който сте се возили заедно и е свидетел. Същия този, дето е тръгнал пеша след бабата да види къде ще паркира, че да не се укрие

С други думи - няма шанс бабето!!
Няколко месеца е без книжка и Каското й гърми (ако е имала)
Дори да отрече, винаги можеш да си намериш 'свидетел'.
Отелно, че на протокола седи нейния рег. номер, написан от полицаите.
А те много обичат такива, дето се вдигат от местопроизшествието - по никакъв начин не могат да се оправдаят пред закона за напускането. В това той (закона) е категоричен!
А и успяват да си изпълнят и нормативите за съставени актове

Напускане на ПТП се счита за осуетяване на проверка за наличие на алкохол и/или упойващи вещества. Бабката или , който се признае за напуснал остава без СУМПС, акт, обезщетението, което ще получиш по гражданска ще си го търсят като регресен иск от частно лице. Пази си протокола, аз чаках 9 месеца докато получа служебна белецка от КАТ за установено лице. Въпреки, че ударилия ме отзад избяга, но пък не се усети, че номера му е паднал под моя автомобил и беше съвестно предаден на КАТ и записан в протокола като иззето доказателство.
Хубаво си направил, че си си завел щетата. Организирай разглобяване на автомобила и направи допълнителен оглед за новоизлезлите щети. След това може да си отремонтираш автомобила.
Обезщетение обаче ще получиш след като от КАТ прекратят процедурата по установяване на извършителя и връчването на наказателното постановление на съшия. Едва тогава по смисъла на закона застрахователя трябва в законов срок да изплати обезщетение.
Направил си всичко както трябва, щом знаеш автомобила на бабката е хубаво да направиш сам снимки на автомобила за всеи случай, предай ги на застрахователя, пази ги и ти. Ако се стигне до оспорване и съдилища това ще ти потрябва. В противен случай, ако бабката междувременно си отремонтира автомобила може да каже че не те е удряла, че си измисляш и като КАТ я повикат добровлно да представи автомобила си за оглед, понежа са некомпетентни, ще кажат че наистина няма следи от удар и гориш...
Ако установиш къде е застрахована бабката можеш да осуетиш изплащането на обезщетение и за нейната щета, ако уведомиш нейния застраховател, ако вече е завела щета ще я откажат , могат да я подведат и под отговорност за неверни данни ако е спестила, че е напуснала.
Хубаво си направил, че си си завел щетата. Организирай разглобяване на автомобила и направи допълнителен оглед за новоизлезлите щети. След това може да си отремонтираш автомобила.
Обезщетение обаче ще получиш след като от КАТ прекратят процедурата по установяване на извършителя и връчването на наказателното постановление на съшия. Едва тогава по смисъла на закона застрахователя трябва в законов срок да изплати обезщетение.
Направил си всичко както трябва, щом знаеш автомобила на бабката е хубаво да направиш сам снимки на автомобила за всеи случай, предай ги на застрахователя, пази ги и ти. Ако се стигне до оспорване и съдилища това ще ти потрябва. В противен случай, ако бабката междувременно си отремонтира автомобила може да каже че не те е удряла, че си измисляш и като КАТ я повикат добровлно да представи автомобила си за оглед, понежа са некомпетентни, ще кажат че наистина няма следи от удар и гориш...
Ако установиш къде е застрахована бабката можеш да осуетиш изплащането на обезщетение и за нейната щета, ако уведомиш нейния застраховател, ако вече е завела щета ще я откажат , могат да я подведат и под отговорност за неверни данни ако е спестила, че е напуснала.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
В най-добрия за бабата случай ще олекне с 50 лв. и един месец лишаване. Ти няма за какво да се притесняваш, щом си изряден и не си виновен 

- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Бъди спокоен. Бабата да му мисли......според закона - бягство......алкохол на макс ! Не се грижи.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Няма начин джофрата да не получи наказание.
-
- Автомобил: VW GOLF4
- Двигател: 1.6SR AKL 1999
Благодаря на всички за коментарите - като има развитие по случая ще пиша (дори да има спънки ще пиша) :)
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Наказание ще има обезателно, един тиквеник така преди време блъсна сестра ми и като чу за полиция избяга. Само по цвят и описание на колата "малка червена" и PB и 3 цифри от номера го намериха и надупиха... Отделно, че твоят застраховател най-вероятно ще заведе и иск към нея да покрие щетите...
VicaVersa написа:Благодаря на всички за коментарите - като има развитие по случая ще пиша (дори да има спънки ще пиша) :)
докъде я докарахте

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”