Здравейте, имам VW T4 2.4D 1993 със 2+1 места (малката кабина) който е бордови и по талон се води "товарен (truk)" но категория в талона същевременно е записано М1 (М като монтана). Буса е така регистриран в БГ преди повече от 12 години и при покупката му тази година така си го оставиха в КАТ Плевен като товарен категория М1.
Минах преглед срещу КАТ Плевен и там се зачудиха защо е така. Според категорията трябва да минавам прегледа на 12 месеца (нищо че е над 10 години, води се по талон М1) но според това че пише в същия талон че е товарен трябва да е на 6 месеца. За да избегна полемика на пътя минах с преглен като N1 категория. При този случай дори при разминаването в категориите (направено от КАТ Плевен) никой не може да ме обвини че нямам преглед в чисто юридически смисъл.
Въпросът ми е има ли още някой с подобен случай (не че ме притеснява, той така си минава на 6 месеца и при предния собственик, но ми е интересно. Обадих се в КАТ и според тах няма грешка и так ае дошщъл от чужбина навремето. КАТ ми обясниха по заобиколен начин не им дреме каква е наредбата а гледат имали или няма преглед.
VW T4 2.4D 1993 Бордови товарен но категория М1
- kalinveliki
- Автомобил: VW T4
- Двигател: 2.4D
- Контакти:
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: VW T4 2.4D 1993 Бордови товарен но категория М1
Гледаш си категорията М1 и не се занимаваш с глупости. Това,че е писано вместо лек -товарен е грешка на лелката в КАТ.
Гледа се първата регистрация на автомобил и категорията. Ако имаш и стария -зелен немски талон още по-добре за теб. Ако решат да ти пишат акт- обжалваш в съдаи ще падне акта.
П.П. Ей загубена държава и бюрокрация. то не бяха смени на номера , на талони и т.н.
Гледа се първата регистрация на автомобил и категорията. Ако имаш и стария -зелен немски талон още по-добре за теб. Ако решат да ти пишат акт- обжалваш в съдаи ще падне акта.
П.П. Ей загубена държава и бюрокрация. то не бяха смени на номера , на талони и т.н.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”