Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?
Здравейте, пускам темата, защото не съм доволен от поведението на сензора ми за дъжд.
Когато вали "стабилно" - работи горе-долу нормално, но ако лекичко ръми, или колите отпред пръскат (точно когато най-вече се ползва импулсната степен на чистачките), не работи както трябва. Включвам го, първите няколко включвания на чистачките - добре, но от там нататък, започват да се включват твърде рядко, дори в голяма част от случаите не го изчаквам, а сам си включвам чистачките, защото не мога да виждам.
Сензора съм го свалял, почиствал (както и стъклото) и поставял обратно много внимателно. Няма балончета и мръсотии, но въпреки това не ми харесва как работи.
Питам дали сте доволни, за да разбера, дали проблема е в моя сензор, или принципно тази система със сензора е прецакана.
Когато вали "стабилно" - работи горе-долу нормално, но ако лекичко ръми, или колите отпред пръскат (точно когато най-вече се ползва импулсната степен на чистачките), не работи както трябва. Включвам го, първите няколко включвания на чистачките - добре, но от там нататък, започват да се включват твърде рядко, дори в голяма част от случаите не го изчаквам, а сам си включвам чистачките, защото не мога да виждам.
Сензора съм го свалял, почиствал (както и стъклото) и поставял обратно много внимателно. Няма балончета и мръсотии, но въпреки това не ми харесва как работи.
Питам дали сте доволни, за да разбера, дали проблема е в моя сензор, или принципно тази система със сензора е прецакана.
- bora sev
- Двигател: AHF
Re: Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?
Честно казано колега от моя сензор съм доста доволен винаги се съобразява с количеството дъжд. Единствено при по-гъста мъгла се шашка и си мени скоростта. 

-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
Моят се държеше по начина ,който ти си описал.
След това купих ново желе, стоящо м/у сензора и стъклото и забравих за всякакви проблеми. Сега е супер чувствителен. Желето с времето губи свойства , а също така веднъж свален сензора и разлепен, задължително се подменя с чисто ново желето. Има го в Порше, 23 лв някъде.
Успех :)
Разгледай тази моя тема за подробности: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=389970
След това купих ново желе, стоящо м/у сензора и стъклото и забравих за всякакви проблеми. Сега е супер чувствителен. Желето с времето губи свойства , а също така веднъж свален сензора и разлепен, задължително се подменя с чисто ново желето. Има го в Порше, 23 лв някъде.
Успех :)
Разгледай тази моя тема за подробности: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=389970
- jordancho
Аз го свалях моя, защото прекарвах едни кабелчета от там, но нямаше никакви следи от гел, лепило или други там течности, сензора просто си стоеше в отворчето, дори не беше залепено. За това реших, че така и трябва да си бъде. Но щом трябва да има спец. гел, още утре ще мина през VW да си взема.
Има ли някакво конкретно количество което трябва да сложиш, или чистиш, пълниш отвора (до някъде)с гел и набутваш сензора ?
Има ли някакво конкретно количество което трябва да сложиш, или чистиш, пълниш отвора (до някъде)с гел и набутваш сензора ?
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
То е изрязано и готово за поставяне. Внимавай и да не го пипнеш с ръка.Чистиш отвора с малко бензин, разлепя се от едната страна защитното фолио на гел лепенката, лепиш и тогава разлепяш другата, след което залепяш сензора и слагаш огледалото, това е.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Желето не играе никаква игра според мен. Моя сензор го свалях поради счупено предно скъкло и на новото го лепнах доста каръшки.. има огромен мехур... работи перфектно. Желе има и в кобра.. мисля 5 лв беше.
- jordancho
Няма такова гелче в "Кобра" колега, преди малко бях да питам. Имали само за BMW и Mercedes.
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Мислех, че е универсално, сори.
- jordancho
Здравейте колеги, за първи път днес заваля и имах възможност да изпробвам сензора за дъжд с новата силиконова лепенка. Определено работи по-добре, но пак има моменти в които има какво да се иска, но това може и да е от настроената чувствителност. В тази връзка, някой знае ли на ляво или на дясно се увеличава чувствителността на сензора ?
При мен , според картинката на лоста за чистачките - увеличаването е на дясно, а намаляването на ляво, но това за кое важи - за интервала или за чувствителността, защото на практика двете са обратнопропорционални ?
При мен , според картинката на лоста за чистачките - увеличаването е на дясно, а намаляването на ляво, но това за кое важи - за интервала или за чувствителността, защото на практика двете са обратнопропорционални ?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Добре ,че видях темата ,имам една джиджавка залепена на джама в дясно .Едно квадратно около 40/40мм , гледам нещо като сякаш няма добър контакт , едни мехурчета м/у него и джама . Да знае някой какво е това
ще приложа снимка , ма утре ,че сега е тъмно навън.

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Докарвал ме е до истерия, мразя го. Това на чисто нов ВАГ. Просто си е тъп и толкова. Много, много се радвам че текущата ми лична кола е с класически интервал. 

- niko_2317
- Автомобил:
- Двигател:
Моят на голф 4-ката го слагах допълнително!
Чисти,но някой път се случва да не вали дъжд и чистачките да не спират да търкат...
Изнервящо е,да!
Даже и понякога не мога да спра чистачките от лоста...
Не съм особенно доволен,като се сетя че и стъклото смянях заради него.
Гела във Vw e 24лв или 20 беше,и играе доста голяма роля... Това са глупости,че не играел никаква роля.То ако не играе,никой няма да го поставя между мембраната на сензора за дъжд и стъклото.Нали някой трябва да придава вибрациите от капките дъжд падащи върху стъклото и сензора да улови импулсите,да ги обработи релето и да знае колко силно да пусне чистачките да чистят!
Чисти,но някой път се случва да не вали дъжд и чистачките да не спират да търкат...
Изнервящо е,да!
Даже и понякога не мога да спра чистачките от лоста...
Не съм особенно доволен,като се сетя че и стъклото смянях заради него.
Гела във Vw e 24лв или 20 беше,и играе доста голяма роля... Това са глупости,че не играел никаква роля.То ако не играе,никой няма да го поставя между мембраната на сензора за дъжд и стъклото.Нали някой трябва да придава вибрациите от капките дъжд падащи върху стъклото и сензора да улови импулсите,да ги обработи релето и да знае колко силно да пусне чистачките да чистят!

- jordancho
Доколкото аз знам, сензора работи на друг принцип колега - следи отразените от капките над него инфрачервена светлина, която той си излъчва. Не следи вибрации, а и няма как да го прави, тъй като гела между стъклото и сензора е мек и съответно ще обира каквито и да е вибрации. А ако ти следи вибрациите, то тогава чистачките ще ти работят непрекъснато, при нашите чудесни пътища.
- jordancho
А някаква идея за това какво всъщност настройва малкото лостче в лоста на чистачките - интервала или чувствителността на сензора и съответно на къде се усилва на ляво или на дясно, че аз пробвам всякакви положения, но не намирам съществена разлика.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Настройва чувствителност и от там теоретично се променя интервала... В крайно дясно положение сензора е най-чувствителен. Страшна простотия. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”