Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
jordancho
Автомобил: VW Bora
Двигател: AGZ 1999

Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?

Мнениеот jordancho » Нед 26 яну 2014 11:36

Здравейте, пускам темата, защото не съм доволен от поведението на сензора ми за дъжд.
Когато вали "стабилно" - работи горе-долу нормално, но ако лекичко ръми, или колите отпред пръскат (точно когато най-вече се ползва импулсната степен на чистачките), не работи както трябва. Включвам го, първите няколко включвания на чистачките - добре, но от там нататък, започват да се включват твърде рядко, дори в голяма част от случаите не го изчаквам, а сам си включвам чистачките, защото не мога да виждам.
Сензора съм го свалял, почиствал (както и стъклото) и поставял обратно много внимателно. Няма балончета и мръсотии, но въпреки това не ми харесва как работи.
Питам дали сте доволни, за да разбера, дали проблема е в моя сензор, или принципно тази система със сензора е прецакана.

Потребителски аватар
bora sev
Двигател: AHF

Re: Доволни ли сте от сензора си за дъжд ?

Мнениеот bora sev » Нед 26 яну 2014 12:24

Честно казано колега от моя сензор съм доста доволен винаги се съобразява с количеството дъжд. Единствено при по-гъста мъгла се шашка и си мени скоростта. :Mr Green Fun

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Нед 26 яну 2014 13:20

Моят се държеше по начина ,който ти си описал.
След това купих ново желе, стоящо м/у сензора и стъклото и забравих за всякакви проблеми. Сега е супер чувствителен. Желето с времето губи свойства , а също така веднъж свален сензора и разлепен, задължително се подменя с чисто ново желето. Има го в Порше, 23 лв някъде.
Успех :)
Разгледай тази моя тема за подробности: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=389970

Потребителски аватар
jordancho

Мнениеот jordancho » Нед 26 яну 2014 19:59

Аз го свалях моя, защото прекарвах едни кабелчета от там, но нямаше никакви следи от гел, лепило или други там течности, сензора просто си стоеше в отворчето, дори не беше залепено. За това реших, че така и трябва да си бъде. Но щом трябва да има спец. гел, още утре ще мина през VW да си взема.
Има ли някакво конкретно количество което трябва да сложиш, или чистиш, пълниш отвора (до някъде)с гел и набутваш сензора ?

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Нед 26 яну 2014 20:29

То е изрязано и готово за поставяне. Внимавай и да не го пипнеш с ръка.Чистиш отвора с малко бензин, разлепя се от едната страна защитното фолио на гел лепенката, лепиш и тогава разлепяш другата, след което залепяш сензора и слагаш огледалото, това е.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 28 яну 2014 15:20

Желето не играе никаква игра според мен. Моя сензор го свалях поради счупено предно скъкло и на новото го лепнах доста каръшки.. има огромен мехур... работи перфектно. Желе има и в кобра.. мисля 5 лв беше.

Потребителски аватар
jordancho

Мнениеот jordancho » Сря 29 яну 2014 10:12

Няма такова гелче в "Кобра" колега, преди малко бях да питам. Имали само за BMW и Mercedes.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 29 яну 2014 17:34

Мислех, че е универсално, сори.

Потребителски аватар
jordancho

Мнениеот jordancho » Нед 23 фев 2014 22:10

Здравейте колеги, за първи път днес заваля и имах възможност да изпробвам сензора за дъжд с новата силиконова лепенка. Определено работи по-добре, но пак има моменти в които има какво да се иска, но това може и да е от настроената чувствителност. В тази връзка, някой знае ли на ляво или на дясно се увеличава чувствителността на сензора ?
При мен , според картинката на лоста за чистачките - увеличаването е на дясно, а намаляването на ляво, но това за кое важи - за интервала или за чувствителността, защото на практика двете са обратнопропорционални ?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 06 мар 2015 22:24

Добре ,че видях темата ,имам една джиджавка залепена на джама в дясно .Едно квадратно около 40/40мм , гледам нещо като сякаш няма добър контакт , едни мехурчета м/у него и джама . Да знае някой какво е това :redface ще приложа снимка , ма утре ,че сега е тъмно навън.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 06 мар 2015 22:39

Докарвал ме е до истерия, мразя го. Това на чисто нов ВАГ. Просто си е тъп и толкова. Много, много се радвам че текущата ми лична кола е с класически интервал. :newsm66

Потребителски аватар
niko_2317
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko_2317 » Съб 07 мар 2015 9:49

Моят на голф 4-ката го слагах допълнително!
Чисти,но някой път се случва да не вали дъжд и чистачките да не спират да търкат...
Изнервящо е,да!
Даже и понякога не мога да спра чистачките от лоста...
Не съм особенно доволен,като се сетя че и стъклото смянях заради него.
Гела във Vw e 24лв или 20 беше,и играе доста голяма роля... Това са глупости,че не играел никаква роля.То ако не играе,никой няма да го поставя между мембраната на сензора за дъжд и стъклото.Нали някой трябва да придава вибрациите от капките дъжд падащи върху стъклото и сензора да улови импулсите,да ги обработи релето и да знае колко силно да пусне чистачките да чистят! :screwy

Потребителски аватар
jordancho

Мнениеот jordancho » Съб 07 мар 2015 11:22

Доколкото аз знам, сензора работи на друг принцип колега - следи отразените от капките над него инфрачервена светлина, която той си излъчва. Не следи вибрации, а и няма как да го прави, тъй като гела между стъклото и сензора е мек и съответно ще обира каквито и да е вибрации. А ако ти следи вибрациите, то тогава чистачките ще ти работят непрекъснато, при нашите чудесни пътища.

Потребителски аватар
jordancho

Мнениеот jordancho » Съб 07 мар 2015 11:24

А някаква идея за това какво всъщност настройва малкото лостче в лоста на чистачките - интервала или чувствителността на сензора и съответно на къде се усилва на ляво или на дясно, че аз пробвам всякакви положения, но не намирам съществена разлика.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 07 мар 2015 11:30

Настройва чувствителност и от там теоретично се променя интервала... В крайно дясно положение сензора е най-чувствителен. Страшна простотия. :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”