въпрос за спортно окачване !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за спортно окачване !!!
Колеги собственик съм на VW Golf 3 1.8 90к.с.В момента е с оригиналното си окачване и обмислям поставянето на спортно.С джанти 16-ки е,с гуми 205 45 16 и ми се иска да е по нисък.Някой които има спортно да сподели положителни и отрицателни черти за да добия представа за него ?....
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: въпрос за спортно окачване !!!
Моята кола не е със спортно и никога няма да бъде, НО съм карал доста и имам следните впечатления:
+ много по устойчива в завоите
+ при набиване на спирачки не забива носа в асфалта
+ по-добра визия на автомобила
- друса яко
- и на най-малките бордюри няма качване ( освен ако не си талант голям) без да одереш колата отдолу
- на големите(асфалтови) легнали полицаи трябва да спираш и да минаваш на "чорчик" през него
- големите наклони на подземните паркинги на новите кооперации - задължително дереш ножа или бронята отдолу
- всичко в колата се разтраква
- зимата си снегорин и закъсваш постоянно при по-дълбок сняг
- при големи конфигурации от дълбоки дупки спираш и се чудиш откъде да минеш без да опреш долу, а отзад - клаксони
- на повечето канали тип рампа - невъзможно е да качиш колата
- затъва много лесно на кал
Това са моите впечатления от коли със спортно окачване. Все пак има "спортно" окачване - по високо - там само повече друса
+ много по устойчива в завоите
+ при набиване на спирачки не забива носа в асфалта
+ по-добра визия на автомобила
- друса яко
- и на най-малките бордюри няма качване ( освен ако не си талант голям) без да одереш колата отдолу
- на големите(асфалтови) легнали полицаи трябва да спираш и да минаваш на "чорчик" през него
- големите наклони на подземните паркинги на новите кооперации - задължително дереш ножа или бронята отдолу
- всичко в колата се разтраква
- зимата си снегорин и закъсваш постоянно при по-дълбок сняг
- при големи конфигурации от дълбоки дупки спираш и се чудиш откъде да минеш без да опреш долу, а отзад - клаксони
- на повечето канали тип рампа - невъзможно е да качиш колата
- затъва много лесно на кал
Това са моите впечатления от коли със спортно окачване. Все пак има "спортно" окачване - по високо - там само повече друса

-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за мнението 

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз ако взема спортно със сигурност ще е регулируемо 

-
- Автомобил: MK2
- Двигател: RP
Ще друса най-вероятно повече, но сигурно ще свикнеш. А пък за закъсване и опиране отдолу вече зависи с колко я свалиш.
Аз бях със спортно окачване точно един месец и го разкарах. Не е само друсането, ама и както каза по-горе колегата, колата се разтраква вътре по интериора много по-бързо. И резултата, карам лагерна количка, която скърца и тропа като плевня, за да съм гъзар и да имам стабилност в завои. Мерси. В крайна сметка, за какво ме е стабилност в завои, за да мога да влитам с висока скорост или за да дрифтя? И двете не се препоръчват на пътя при нормално каране.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”