Здравейте колеги,
регистрирах се във форума току-що, за да потърся съвет.
Накратко: купих си нова кола(нова за мен, производство 2010), чаках я месец, регистрирах я, направих пълно каско (компанията не маркира по никакъв начин). Два дни по-късно я разбиха с цел да я задигнат.
Имах огромното желание да си карам колата, но вече съм със смесени чувства. Не мога да преценя рисковете.
Как бихте постъпили? Да я продавам ли? Да сменям застрахователя? Какви рискове носи тази смяна?
Апашите пробват ли повторно? А мит ли е, че проверяват колите дали са застраховани...
Ще се радвам да дадете съвет... За което благодаря!
Какво да правя? Опит за кражба
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Какво да правя? Опит за кражба
За мен специално, нова кола е равно на паркинг! Тя верно не е много нова, но когато е лачена и сравнително нова година, паркинга ти е задължителен, особено и щом вече са я пробвали! Аз до колкото знам една кола не я ли откраднат от 1вия път, повече не пробват! Ноо аз лично бих прежалил 1 год по 50лв на месец за платен паркинг
А ако каското ти е към измислена компания... защо изобщо си го направил там, аз лично признавам 3-4 компании, ЛевИнс, Армеец, булстрат от известно време казват, че не са лоши и те така, другите измислици изобщо не ги гледам.

Последна промяна от zografski на Вто 16 юни 2015 8:27, променено общо 1 път.
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
На познат са му окраднали 22- годишното Ауди. Всичко се краде. Охраняем паркинг, каско и си свиркаш. Прекалено кратък е живота, за да се притесняваме за всичко ;)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да. Автобусите на СКГТ никой не ги краде.sanita.baby написа:Да я продавам ли?

Сега сериозно - ако постоянно се тревожиш дали ще си намериш колата на сутринта, дали няма да ти я одраскат или утре да настъпи краят на света, то имаш проблем и той не е в колата, а в главата ти.
Яж, пий и си носи новите дрехи(карай новата кола)!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Смени я за марка която не се краде и готово,може да не ти е кеф като я караш,но поне ще спиш спокойно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите.
Каското е в Булстрад. Те ме уверяват, че каквото и да стане с колата, те покриват риска. Аз също съм доволна от тях, но преди колите, които съм застраховала там, все са били по-старички. Сега малко неадекватно се отнесоха и не искам да си представям каква разправия би било. Но както колегата казва, старите коли също се крадат. Ще търся вариант за паркинг, макар че покрай случката, сериозно потърсих в нета относно кражбите на коли, автокрадците са много нагли типове и нищо не ги спира.
Каското е в Булстрад. Те ме уверяват, че каквото и да стане с колата, те покриват риска. Аз също съм доволна от тях, но преди колите, които съм застраховала там, все са били по-старички. Сега малко неадекватно се отнесоха и не искам да си представям каква разправия би било. Но както колегата казва, старите коли също се крадат. Ще търся вариант за паркинг, макар че покрай случката, сериозно потърсих в нета относно кражбите на коли, автокрадците са много нагли типове и нищо не ги спира.
Аз мойта таратайка я изкарах преди 7г. от магазина, лизингова. Каско и на улицата пред блока. И ден не е видяла на платен паркинг. Просто не я мисля много, много... Но, не изключвам и фактора късмет ;)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отивам да чета
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
На мен не само опитаха, но и ми я откраднаха. След като я намерихме си направих каско на Армеец и не съм имал проблеми(каското на Армеец има най-голям ефект във Варна). Това което може да те успокоява до някъде е че обикновено не повтарят кола. Недей да си продаваш колата, просто ако те е страх иди както те посъветваха на платен паркинг. За каското има няколко уловки, събери си всички документи(гражданска, преглед и прочие) в една торба, куфарче или каквото искаш и си ги вземай от колата след паркиране. Каското не покрива нищо ако някой от документите е бил в колата. Колкото до маркирането, какво маркиране очакваш? Стикерите ги разкараха, някои като армеец слагат един стикер на огледалото, че 50ст от каското ти отиват за опазване на белоглавия сокол или нещо такова, за да се знае че колата е застрахована към тях, но това.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
В булстрад - за каското ми сложиха малка лепенка на малкия заден прозорец на една пътна помощ, след това ми стана интересно и започнах да се заглеждам и опааааа- доста скъпи коли с такова стикерче на въпросната пътна помощ. Вече нямам каско, но стикерчето си седи 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно стикерите, неслучайно ги слагат застрахователите - да се знае, че тази кола е застрахована(или е била застрахована и стикера още стой) към определен застраховател. Това, малко или много, носи спокойствие, за ефект - не знам. До колкото чета, на всяка Но гледам, че повечето коли имат синьото соколче. Може би сгреших с Булстрад, но ме притеснява предсрочното прекратяване на договора с тях... някой има ли опит с това? От една страна, ако да речем, утре приключа с Булстрад, още на същия ден ще се застраховам в Армеец, но трябва ли да очаквам някаква реакция от Булстрад...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:Каското не покрива нищо ако някой от документите е бил в колата.
Това сигурен ли си че важи за всички компании или само за някой които искат да те клатят във въздуха

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ами да ти кажа честно само в Армеец ми го направиха това разяснение не знам за другите компании, но докато чаках да ми оправят имобилайзера имаше още един човек на който му бяха откраднали чисто новата джета и не му беше изплатена и стотинка, защото не представил оригинала на гражданската+талончето към нея... Ако не се лъжа каза че бил на лев инс.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За документите е ясно - никакви документи в колата. Супер странно беше, че някъде във форум, четох че застраховател съветват клиентите си да оставят в колата копие на застрахователната полица. Не знам дали е вярно. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”