Глоба за "престой" на спирка
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Глоба за "престой" на спирка
Наложи ми се кратковременен престой на нещо като триъгълно кръстовище, на външната страна на което спират автобуси. Аз спрях от вътрешната страна, за да използвам банкомат в непосредствена близост. Бях глобен 50лв, като за не повече от минута съм бил далеч от колата. Това правилно ли е? Явно е че нямам много варианти, но според вас етично ли е вместо да се направи забележка, директно да се глобява с 50лв, защото табелата била около мен, но практически от другата страна? В основание за глобата пише "престой". Честно казано има ли начин да се отърве плащането или поне да го платя без да се налага да имам досег с КАТ? Според мен глобата е нелепа и абсурдна.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Глоба за "престой" на спирка
Щом има знак забранено паркирането и престоя, не знам какви претенции можеш да имаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен ти си нелеп и абсурден, ама ... кво да се прави - такъв е животът.
Описано е точно какво е престой и паркиране. Дали си нарушил закона знаеш самият ти. Дали е трябвало да бъдеш глобен преценява чичоМилицьонер. В случая е преценил, че трябва.
Като се оплака, олекна ли ти?
Съвет ли търсиш?

Описано е точно какво е престой и паркиране. Дали си нарушил закона знаеш самият ти. Дали е трябвало да бъдеш глобен преценява чичоМилицьонер. В случая е преценил, че трябва.
Като се оплака, олекна ли ти?
Съвет ли търсиш?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:Щом има знак забранено паркирането и престоя, не знам какви претенции можеш да имаш.
Няма никакъв такъв знак. Просто наблизо има знак "Спирка". Нищо друго.
myrshavija написа: Дали е трябвало да бъдеш глобен преценява чичоМилицьонер. В случая е преценил, че трябва.
Като се оплака, олекна ли ти? Съвет ли търсиш?
Имам приятели в други държави и са споделяли, че там се почва с предупреждение, не с глоба и "дай си документите" Мисля, че казах, че до момента съм нямал за целият си стаж нито едно нарушение, а бях заплашван с "Ти знаеш ли ме кой съм аз", "Знаеш ли че за непознаване на закона мога да ти взема книжката?" и "Имаш късмет, че ти пиша фиш, мога да ти пиша и акт и да ти взема талона!" В основание има "Престоява на спирка на общественият транспорт" по чл.98 ал.2 т.3 , нищо че там точно не е спирка, а от другата страна. Другото е, че видях, че може да се плати с пощенски запис. Може ли? Не искам да се разхождам до банки. Там има големи опашки. За мен тази глоба е абсурдна. Спирам в малко тъпо населено място и отивам до единственият банкомат там, защото реших да си свърша работата, преди да се прибера в Бургас. Аз с тия 50лв 4 дена ще ям.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
И аз много ги обичам такива, които спират пред магазина - колона паркирани коли до бордюра, онзи прави успоредно втора колона. Защо? Ами защото "само" ще купи нещо набързо. Ако спре 30м по-надолу ще умре от пешеходство. Така че много добре са те възпитали. Ако ти бяха направили забележка, нямаше да я помниш и 10 мин.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
777 написа:И аз много ги обичам такива
Стига с изкривен морализъм, никаква втора колона не съм правил. Да спреш на спирката на село, където няма никой ще го изкараш углавно престъпление. Убил съм човек, нали така? Тия, който убиват деца по пътищата ги пускат и не ги глобяват.
777 написа:Така че много добре са те възпитали. Ако ти бяха направили забележка, нямаше да я помниш и 10 мин.
Така ли? А един моторист като щеше да ме убие един път, него защо не го "дисциплинираха"? Или като ми отнемат предимство? Хващат се само за някакви прости хорица като мен със стари автомобили, защото не им стиска, не могат и/или не искат да се занимават с истинските нарушители, които убиват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много хора си мислят, че престой е да слезеш да си вземеш баничка, но в действителност това не е така - престой е когато водача може да осигури веднага преместването на МПС-то в случай, че пречи. Иначе казано - седиш си вътре на шофьорското място. В твоя случай единственото, което можеш да имаш като възражение е че не си бил в престой, а си бил паркирал :D :D :D
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Хващат се за хора дето не си знаят правата, колега.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
В нарушение ли си бил? Да!
На фиша пише, че може да се плати в пощата.
С това темата е изчерпана.
На фиша пише, че може да се плати в пощата.
С това темата е изчерпана.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”