Зареждане на климатик.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Зареждане на климатик.
Във връзка с една друга тема интересно е какви резултати ще се получат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: Зареждане на климатик.
Гласувах за каквото съм писал и в другата тема, ако нещо е фабрично и работи няма нужда наш "майстор" да го пипа.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Дадох гласа си за "един път годишно". Във въпроса се говори за профилактика. Т.е не е необходимо да се повреди напълно за да отидеш за ремонт. Профилактиката предполага проверка на системата докато тя работи. Така например тази година климатика ми духаше добре, но въпреки това отидох на профилактика. Оказа се, че трябва да долея 300 гр. А вие ходите ли профилактично на зъболекар, или чакате да ви заболи зъб за да отидете?
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
И аз да напиша. Засега моят климатик работи нормално. Не е зареждан откакто е в мен колата. Някак си нямам доверие на местните майстори по този въпрос. Ако живеех в Сф, с удоволствие бих си закарал колата в Елбатрон сервиз.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Пълнил съм фреон един път като взех колата преди две години, но всяка година като влезе май месец ходя да надуят системата да видим всичко ли е наред преди жегите. Не обичам изненадите, а още по-малко обичам жегата...
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Щом климатика е издържал 18 години без пълнене и още си охлажда добре (практически го пускам само на 1), мисля че няма нужда да ходя на майстори, още повече родни, още повече всяка година.
Ама от толкова много приказки, ши ма урочасате и ше вземе най-сетне да се развали.
Ама от толкова много приказки, ши ма урочасате и ше вземе най-сетне да се развали.

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ти ако мислиш,че след 18г има фреон в системата си в страшна заблуда.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Току-що идвам от профилактика на климатроника-работеше си добре,но реших да го погледне мой приятел ,с това си вади хляба.Пипна алуминиевата тръба,става студена ,но не прави конденз-човека каза ,че може би има нужда от малко доливане на фреон.Закачи на тръбите една машина с дисплей ,която изпомпва и фреона и маслото на компресора и ги налива отново ,като допълва липсващото количество ,на дисплея се изписва цялата информация по време на процеса.Липсваха ми 360гр.фреон от около 700гр.които събира системата. Сега докато включа климатроника и пипна алуминиевата тръба става мокра от конденз, а вътре в купето чувствително по -бързо се охлажда,и при същите зададени градуси като че ли от въздуховодите духа по-хладно от преди, докато направи зададената температура.За всичко платих 40лв.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
А тогава как според тебе, колега IRRITATING, работи климатика и то на 1? Даже по някое време го изключвам, че ми става студено.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Според мен не работи.При 30-35градуса външна температура климатика ако изкарва от духалките въздух с температура 18-20гр не означава,че работи.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Климатика трябва да вади около 8 градуса на духалките(както и климатроника на Lo) не достига ли тази температура, не е изправен.
- fermer 10
- Автомобил:
- Двигател: AFN ABU
Pet_rov написа:И аз да напиша. Засега моят климатик работи нормално. Не е зареждан откакто е в мен колата. Някак си нямам доверие на местните майстори по този въпрос. Ако живеех в Сф, с удоволствие бих си закарал колата в Елбатрон сервиз.
Колега на 30 км съм от теб ако искаш заповядай да го заредим ,гарантирам ,че ще е по учебник .
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Pet_rov,ако не се лъжa си от Шумен като мен ,ако искаш пиши ми на лични или звънкай на 0889787877,за да те насоча къде да отидеш,за да ти направят читава профилактика.Не мисля че човек,който с това си вади хляба от 199..г. би оцелял до днес ако не си разбираше от работата.Виж ако е нещо по-сложно свързано с ДВГ-то например и аз бягам при IFIDIK във Варна,но в случая -още повече ,че работата се върши от компютър,а операторът само закача маркучите и следи данните на дисплея.Е проследява и цялата ти клим. система за течове на масло и др. такива клим.щуротии.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Прочетох темата и не видях писано за маслото във фреона, а то е от ключово значение за здравето на цялата система. Което пък от своя страна изисква периодичната му подмяна.
- snoopcar
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.9 AFN
Трябва си профилактика,най-малкото ако фреонът е малко компресорът работи нон стоп.
Поне по моята логика.
А ето какво открих преди месец когато ми изчезна на цяло фреонът:частите са фабрично поставените и се вижда в какво състояние са
Sent from my ST27i
Поне по моята логика.
А ето какво открих преди месец когато ми изчезна на цяло фреонът:частите са фабрично поставените и се вижда в какво състояние са
Sent from my ST27i
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”