Съмнителни и читави бензиностанции

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Съмнителни и читави бензиностанции

Мнениеот agumba » Пон 24 авг 2015 8:43

Отдавна се каня да пусна такава обща тема, която засяга всички тук, едва ли има човек, който не зарежда с гориво автомобила си! Нека тука описваме, кои бензиностанции са ни излъгали, кога, как, по какъв начин! Но, бих искал, да се придържаме към конкретен случай, и конкретно място, не да кажем, примерно - Лукойл са мошеници, и толкоз, а да посочим, коя точно бензиностанция на Лукойл, в кой град или село, какво точно нередно са направили! Мисля, че така ще е от полза на всички, от съответния град, а и не само, да избягваме тая, "провинила" се, бензиностанция!

Също така, по същия начин, ако някой е доволен от конкретна бензиностанция, независимо по какъв повод, също нека сподели, пак ще е от полза на всички!

И тъй като, е моя темата, ще започна аз! Най-фрапиращия ми случай беше, отпреди доста години вече, все още карах лада петица, много запазена беше :mhihi ! Беше с АГУ, щях да ходя в Пловдив, и заредих на една малка бензиностанция, в кв. Кольо Ганчев, на изхода за Димитровград, Петрол БД груп се казваше /няма нищо общо с Петрол/. Газта беше по 64 ст. ако не се лъжа, сложих за 20 лв, и сигурно съм имал поне 2-3 литра вътре, иначе, как ще стигна до бензиностанцията?Това са, над 30 литра газ! Тръгнах, стигнах до Пловдив, свърших работа, и тръгнах наобратно, и още преди да стигна магистралата, газта свърши! Грубо, около 100 км, 90 от които, на магистрала, с най-много 100 км/ч! Разбира се, после ходих и на газаджия за реглаж, но почти нищо не пипна, всичко си беше наред! Яко ме бяха ощипали тия бензинаджии, мислех да се жалвам, но се отказах, трудно беше за доказване! Може би, след около година-две, и самата фирма изчезна, бензиностанцията я взе друг, сега вече е Газпром! И само за сведение, ще кажа, че ладата изобщо не гореше много, слагал съм газ за 10 лв, минавал съм 100 км, и е оставала!

Потребителски аватар
bambo80
Автомобил: vw golf
Двигател: 1.6 akl 1999

Re: Съмнителни и читави бензиностанции

Мнениеот bambo80 » Пон 24 авг 2015 9:52

Колеги внимавайте с бензиностанцията на Петрол в София ЖК.Красна поляна-до читалището много вода има в горивото.Работя в района и доста спирт и газ за горене продадох последните 2-3 зими заради замръзнало гориво точно от там.Един път и аз заредих бензин доста отдавна беше на GTI-то издаваше звук като баща ми старата жигула :a045 :a045 :a045

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Пон 24 авг 2015 10:21

Аз пък да похваля Петрол в София, кв.Слатина, до Булгарплод. Зареждам газ само от там вече 3 години и абсолютно всеки път си ми дава един и същ разход. Вече трета кола зареждам само от там и съм повече от доволен. В сравнение с другите бензиностанции, газта е най-читава по отношение на вървеж на колата, както и изминати километри

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 24 авг 2015 10:58

Не съм доволен от Еко и Лукойл.Поне в нашия район газта им е ужас.В други градове може и да са о.к.
Доволен съм от Петрол и една измислена бензиностанция Круиз.С тях винаги минавам едни и същи километри.
На разни малки бензиностанцийки зареждам само в краен случай и за малко пари,колкото да стигна до където трябва.

Потребителски аватар
tosco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tosco » Пон 24 авг 2015 11:22

Недоволен от:
- Лукойл на Сливница, до Бърза помощ. След зареждане кола на 5 000км започна да работи кат редосеялка.
- ОМВ на магистрала Тракия, посока Пловдив преди Пазарджик. Бензин 95 , подобна история...
- Шел Силистра, газ- добре върви, заредоно според бутилката, но малко пробег.
- Лукойл до Метро Божурище. Газ заредено според бутилката, но малък пробег и таратайката не върви.
Доволен от:
- Бензините на ШЕЛ като цяло.
- Бензин на ОМВ Слънчев бряг.
- Бензините на ЕКО на Модерното и двете.
- Газ на Ром петрол на Ломско шосе.
- Газ на Газпром на Цариградско и Дружба, само дето на Дружба ми заредиха литър над обикновенното.
- Газ на Газпром след Благоевград, посока Сандански.
- Газ на Газпром Ловеч.
- Газ на ЕКО, Ахелой.
Сега реших да опитам Петрол на Ломско шосе- Обеля, пък ше видим...

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 24 авг 2015 12:00

Май на бензиностанция Петрол (Житническа, гр.Добрич) е най-хубава нафтата :a045
Прикачени файлове
11169163_1882405765318072_489561808902400527_n.jpg
11873463_1882405661984749_7787775985233419924_n.jpg
11903903_1882405785318070_2355952870394404215_n.jpg
11907199_1882405568651425_3881533544522414608_n.jpg
11924537_1882405701984745_4428308863756047739_n.jpg

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Пон 24 авг 2015 13:46

Здравейте,

От както съм купил голфа съм зареждал само от Лукойл(имам карта за отстъпка за 9-10стотинки) 95 обикновен, винаги извънградския ми разход е бил между 6 и 7 л/100км при спокойно каране. Обикновено зареждам от едни същи бензиностанции. Минала година като тръгнахме за морето на Карловско шосе(Пловдив) преди надлеза има лукой, е от него напълних до горе и след няколко километра мислех че ще трябва или да отварям двигателя или направо да го сменям. Разхода се повиши с около 2 литра е вървенето(ако въобще може да се каже така) изчезна, аспуха стана целия в сажди(като кюнец на нафтова печка с дозатор :mhihi ). Докато не го изгорих беше голяма мъка. След това като се върнахме отидохме на гости на едни приятели в Пазарджик и там заредих пак на Лукойл разликата беше огромна, като чели някой беше добавил поне 30-40 коня към двигателя. И от тогава зареждам само от Пазарджишки Лукойли - имаме роднини и познати там, така че поне веднъж в месеца минаваме от там. А като се вземе и на предвид по евтините(14-15 стотинки на долу) горива на същите вериги там спрямо Пловдив.

Познати зареждат на газпром в Пловдив бензин 95 и са много доволни, не съм зареждал и не знам.

Така че ви съветвам бензин 95 да не зареждате от Лукойла на Карловско шосе в Пловдив.

Поздрави!

darik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот darik » Пон 24 авг 2015 15:23

И аз имах лошо вървене с А95 от Лукойл в Люлин. Откакто вече половин година зареждам само А95 от Ромпетрол на Ломско шосе - значително по-добре като мощност и разхода е в норма.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 24 авг 2015 19:06

ОМВ в Търговище на кръговото, преди 4-5 години напълних газовата бутилка в Бяла Русенско, бутилката ми събира 25 литра газ до ограничител, от 8 години е все толкова събирала, ако се пребори ограничителя 32 литра е до край. Та за 80 изминати километри там успяха да ми наблъскат 25 литра :biggrin
На нашето ОМВ в Берковица също ми се е случвало 2-3 пъти като напълня бутилката с 25 литра да мина 120-130км при нормално 180-190км градско каране.
В столицата сипвам на Шел на ломско шосе в надежда 3 май се води и винаги газта е добра и разхода ми е нормален, както и на тази малката която е на излизане от София на ломското преди евромастер, UMEX се казва в момента, цистерната е отгоре на земята, газта е 4-8 ст по евтина от големите вериги

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Пон 24 авг 2015 19:32

:thumb_down На ОМВ в Разград вече не зареждам. 1-во винаги "напъват" бутилката, за да закръглят цената, може клапана да започне да цъка на 20 лева и 10 стотинки, газаджията напъва до 21 лева. Газта им е най-евтина в града, но и най-отвратителна, колата не върви, само бучи. Касиерите са неучтиви и намръщени.

:th_up Шел в Разград, газта им е хубава, колата върви нормално, не само на наблъскан въздух. Персонала е винаги усмихнат и учтив.
:th_up Еко в Търговище - най-ниска цена на горивата, добро обслужване, хубава газ.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 24 авг 2015 19:52

К.Одаджийски написа: сипвам на Шел на ломско шосе в надежда 3 май се води и винаги газта е добра и разхода ми е нормален,

Докато бях на газ и живеех в Надежда и аз бях много доволен от точно тази бензиностанция :th_up
За колегите дето сипват само на едно място и са доволни да разкажа, че като взех първия голф първите няколко месеца зареждах само на ОМВ. Ама веднъж се наложи да заредя от друго място. И изненада! Вместо 330 - 340км, колкото минавах с газ от ОМВ, минах 420км. Пак заредих на ОМВ да пробвам по обратния път какъв ще е разхода - на 330км газта свърши. Оттогава на ОМВ повече газ не съм зареждал.
Така, че не е зле от време на време да зареждате и от други места за да си сверите часовника.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 25 авг 2015 17:01

Вчера за сефте заредих дизел на Газпром /Бургас до Метро/ и определено усетих положителна разлика в звука и ускорението. Иначе зареждам предимно на ОМV и Лукойл.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Вто 25 авг 2015 20:42

На нашето ОМВ в Берковица също ми се е случвало 2-3 пъти като напълня бутилката с 25 литра да мина 120-130км при нормално 180-190км градско каране.

Да нямаш някаква грешка, това е почти 20 на 100? Да не е като при мен, с ладата?

А иначе, да спомена още две наши бензиностанции, в Ст. Загора! Едната е Петрол, над Беш Бунар, на изхода за Казанлък. Няколко пъти зареждах там, и първо, никъде не видях манометър за налягането на газколонката! Може би, единствената колонка, която съм виждал, без манометър! Второто, може и да има пряка връзка с първото, не знам, но винаги, след като съм зареждал там, ми е давала висок разход! После почнах да ходя на другия Петрол, на изхода за Нова Загора, там е малко по-добре, но все така висок разход! Отдавам го на добавката блу форс, наистина има една идея по-добър вървеж, но пък и две идеи по-висок разход :mhihi !

Имах и един случай с една от малките бензиностанции в града - 99+! Намира се също на изхода за Казанлък, под Петрол. Последният път, когато заредих газ оттам, беше доста отдавна, сигурно повече от година! Няколко километра, след като излязох оттам, колата взе да прекъсва и хълца съвсем необичайно, не можеше да вдигне и 100 км/ч! Тогава го отдадох на някакво по-масивно запушване по тръбите, но странното е, че оттогава спрях да ходя там, и повече не съм имал подобни проблеми, дали е съвпадение, не знам!

С риск да се повторя, но пак ще кажа, че единствената бензиностанция, която съм признал, проверено многократно, е Лукойла, на 36ти километър на АМ Тракия, посока към София! Нямам никакви предпочитания към веригата, както ме обвиниха някои хора тука, по принцип даже ги избягвам, но не и този! Препоръчвам, който има път оттам, и нужда от гориво, да зареди там!

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 26 авг 2015 9:21

гр. Попово, бензиностанцията до Пожарната. Зареждам нафта от доста време, забелязах запушена дюза на диагностика и май навреме я хванах, че минах само с добавка. Не знам от качеството на нафтата ли е, цената е 15 ст. надолу от официалните по-големите вериги.

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Сря 26 авг 2015 9:30

Доволен от еко 95 на бензиностанция Лукойл в Монтана на булевард 3ти март. Сипвали сме обикновен 95 и разхода е поне с литър нагоре.. :screwy и колата е доста мудна, докато с еко-то върви прилично и разхода е много добър. :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”