:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Внимание! Антифриз-менте в OMV

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Внимание! Антифриз-менте в OMV

Мнениеот inspektora » Нед 06 сеп 2015 13:57

Предупреждение към всички колеги! Днес купих един литър антифриз от бензиностанция OMV във Варна, бул. Сливница. Няма да пиша каква е марката, защото това няма отношение към случая. Когато се прибрах, установих че бутилката е разпечатана и течността вътре мирише на течност за чистачки :scare3. За щастие си пазих касовия бон и веднага се върнах в бензиностанцията. Заедно с едната девойка от касите отидохме до щанда с антифриза и установихме, че следващия в редичката антифриз също е разпечатан! Чак третата бутилка беше неразпечатана и след като я отворихме си миришеше на нормален антифриз. Смениха ми го разбира се, но какво щеше да стане, ако не бях обърнал внимание!!?
Колеги, отваряйте си очите, защото келешите са навсякъде :beat_butt2 !

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Внимание! Антифриз-менте в OMV

Мнениеот anonym0us » Нед 06 сеп 2015 14:22

Пак си изкарал късмет колега. Един бивш работодател, беше сложил течност за чистачки в антифриза, и се чудеше защо колата работи като трактор и загрявала :gruebel А за антифриза, не го коментирам. Един път щях да си купя, и като видях цената от 18 лева за литър, реших да го върна. :eek От тогава избягвам да купувам от бензиностанции каквото и да е!

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Нед 06 сеп 2015 16:18

Моят дядо беше сипал по погрешка зимна течност за чистачки (и то концентрат) в казанчето за антифриз. Така е карал 2-3 години. Когато спря да шофира и остави колата на баща ми решихме, че ще погледнем антифриза как е. Направи ни впечатление, че мирише много хубаво. След като го видяхме и как се пени, ни стана ясно, че това не е антифриз. Източихме охладителната система, изтече адски много ръжда. Промихме хубаво и наляхме антифриз. До ден днешен (4 години минаха от тогава) колата си върви на пушка.

Така че колега не е толкова страшно ако попадне течност за чистачки в охладителната система. Въпросът е защо трябва да ни продават боклуци?

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Нед 06 сеп 2015 17:15

Предполагам, че някой от момчетата, които зареждат колите си е направил тази дребна далаверка и смятам да пратя един мейл до ОМВ да си затегнат дисциплината. Такава глупост не съм помислял, че може да се направи и добре, че съм свикнал да проверявам всичко ...

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 06 сеп 2015 17:26

Никога не купувам антифвизи и масла от каквато и да е бензиностанция, единствено течност за чистачки, ама и то става рядко!!! Има си магазини за авточасти където се продават качествени продукти !!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”