Здравейте. С въпросния акумулатор съм вече почти четири години и нямам ядове. Онзи ден минах на профилактична проверка която правя всяка година, но досега само със замерване защото беше в гаранция. Вече след изтичането на гаранцията направих проверка в близък до мен магазин за акумулатори и след като замерванията бяха ОК поисках акуто да се отвори за да се провери нивото на електролита. След като отстрани лепенката върху капачката на акуто работника каза, че капачката е залепена заводски и съответно този акумулатор е необслужваем. Поисках да я махне защото мисля, че под нея ще се открият клетките и ще може да се провери дали е необходимо доливане, но той отказа с довода че после не може да залепи капачката.
Наясно съм с мита за "необслужваемите" акумулатори на които просто махаш капачката отгоре и набързо стават обслужваеми. Затова питането ми е към колегите с такъв акумулатор Exide дали са пробвали да му махат капачката, под нея виждат ли се клетките и как са захванали после капачката?
Акумулатор Exide Premium обслужваем или не?
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Re: Акумулатор Exide Premium обслужваем или не?
Не знам точно на този модел как е, но на повечето капачката после няма как да я уплътниш хубаво. Трябва да се лепи и общо взето да се правят цигански работи.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Една част от необслужваемите акумулатори имат общ капак, но други са директно капсуловани. Твоя явно е от вторите и ти гарантирам, че няма как да се отвори без да се повреди капака. То принципно не би трябвало да се налага!
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Благодаря за отговорите. Няма да се опитвам да го отварям пък колкото изкара.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”