Преди наколко години вече бивш служител на фирмата вносител ме регистрира с добра отстъпка, но бях позабравил.
Изненадващо преди 2 дни получих имейл за въпросното масло, че се предлага с още по-висока отстъпка.
Добре, че не бях забравил никнейма и паролата и щом влязох в e-shop се удивих на наистина ниската цена.
Ще Ви бъда благодарен ако споделите реални отзиви за тази марка масло.
За акумулаторите им отзивите са отлични по автофорумите.
Масло AC Delco - имате ли впечатления от него
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Масло AC Delco - имате ли впечатления от него
Преди го правеха Мобил, сега не зная.
-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007g.
Аз съм с добри впечатления от масло AC Delco,ползвам полу и пълна синтетика от него близо 8години.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато се говори за масло, трябва да се спомене точното наименование на маслото, а не само компанията - производител. При така зададеният въпрос от тебе, какъвто и отговор да получиш-няма да е верен.
Като пример, LukOil-Syntetic 5W-40, Prista Ultra 5W-40 са в Approval List №2 за Porsche Cayenne V6. Но какво да кажем за другите им масла на тези две компании, където не са получили допуск?
Затова трябва да се пита с ТОЧНО търговско наименование на маслото и неговият визкозитет.
Помежду другото, и двете масла, в допусковият лист на Порше са хубави, с гарантиран производител и качество.
Като пример, LukOil-Syntetic 5W-40, Prista Ultra 5W-40 са в Approval List №2 за Porsche Cayenne V6. Но какво да кажем за другите им масла на тези две компании, където не са получили допуск?
Затова трябва да се пита с ТОЧНО търговско наименование на маслото и неговият визкозитет.
Помежду другото, и двете масла, в допусковият лист на Порше са хубави, с гарантиран производител и качество.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Имам наблюдение над мотори карани продължително с АЦ Делко 10W40 и Приста Лидер 10W40 и Приста се представя по-добре.
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
На служебното CADDY 1.9D(1Y е мотора)слагаме такова.Направи ми впечатление,че на 5 литровата туба 15/40 и 10/40 няма скала за милилитрите,т.е. на самата туба има деления,но самия прозорец е непрозрачен.И дефакто пак не можеш да разбереш колко е количеството вътре.Само на 5/40 има скала и е прозрачна,което ме озадачи.Като цяло,маслото не е лошо.Но малко ме съмнява качеството,защото е доста евтинко.
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
евтин ментак ,не бих сложил такова
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
fly_free написа:евтин ментак ,не бих сложил такова
Браво, с такива смислени мнения форума става все по-безмислен

- fly_free
- Контакти:
и къф ти е проблема? Щот то сега масла всякакви ,марки всякакви ,ама са като частите итн марка -маде ин Китай и дали има разлика в съдаржанието?
Щом не идва от Германия ,с немски баркод -пиши го ментак. Германия е една от малкото страни ,където разликата между съдържанието и етикета е углавно престъпление.
Щом не идва от Германия ,с немски баркод -пиши го ментак. Германия е една от малкото страни ,където разликата между съдържанието и етикета е углавно престъпление.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
И ако не знаеш е на второ място в света по производство на ментета.
Понеже са ми зададени уточняващи въпроси отговарям:
1. Интересуват ме само 5W-40 и 10W-40.
2. Фирмата вносител се казва Имахижу, без да й правя реклама. Просто информативно.
1. Интересуват ме само 5W-40 и 10W-40.
2. Фирмата вносител се казва Имахижу, без да й правя реклама. Просто информативно.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Точно техните неща имам предвид. Маслото им 10W40 дава доста нагари, клапаните блокираха във водачите. Това бе преди години, не зная сега каво им е качеството.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Имахижу са вносители от над 10г така че може да им се има доверие. А това за немския бар-код колегата явно не е надрасъл възрастта на приказките от 1001 нощ 

- fly_free
- Контакти:
Тебе май те сърби за някяво си хижу. АС делко ,е бранд на пакетаж,кото означава непостоянно качество.
В постовете си някъде съм писал ,че се занимавам професионално със суплиране на авточасти ,та по малко или повече знам къде какво се произвежда и как се произвежда.Поне в Европа.
Опитай да пуснеш в Германия масло ,което не е одобрено от производител ,а на етикета да си го има 50*/5** и виж каква случка ще се случи.
Или да пише 5W-50 а вътре да е 5W-40 примерно.
Пак някъде писах ,че за маслото е важно да е от проверен производител и вносител.Няма значение марката.Повечето брандове са са изравнено качество. Колкото е по рекламирано ,толкова по голяма е вероятността за попадане на фалшификат.
По важно е какво пише на етикета и това да е вътре.
В постовете си някъде съм писал ,че се занимавам професионално със суплиране на авточасти ,та по малко или повече знам къде какво се произвежда и как се произвежда.Поне в Европа.
Опитай да пуснеш в Германия масло ,което не е одобрено от производител ,а на етикета да си го има 50*/5** и виж каква случка ще се случи.
Или да пише 5W-50 а вътре да е 5W-40 примерно.
Пак някъде писах ,че за маслото е важно да е от проверен производител и вносител.Няма значение марката.Повечето брандове са са изравнено качество. Колкото е по рекламирано ,толкова по голяма е вероятността за попадане на фалшификат.
По важно е какво пише на етикета и това да е вътре.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Теодор написа:Имахижу са вносители от над 10г така че може да им се има доверие. А това за немския бар-код колегата явно не е надрасъл възрастта на приказките от 1001 нощ
И-от инженер
Ма- от математик
Хи- от химик
Жу- от журналист.
Свестни, интелигентни момчета, колеги са били в СУ, на пазара са може би от 20 години, може да им се вярва.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”