Имам нужда от съвет във връзка със следния казус- след 8 години (цели 8!) дойде време да се разделя с автомобила и ми предстои покупка на нов. От Видин съм, но живея във Варна и съм с варненска шофьорска книжка и лична карта. Колата ми обаче си е с видинска регистрация. Докато си бях с видински документи- данъка си се плащаше във Видин. След като ги смених съответно мина към варненската служба по местни данъци и такси. Както добре знаете, всяка община сама си определя ставките и в моя случай разликата беше около 3-3.5x по-скъпо. Да речем във Видин беше 30ина лева, във Варна около 100 лв. За новата кола, която гледам данъка би бил ~110лв във Видин и 160лв във Варна.
Та основно по тази причина (+ по емоционални причини, че искам да си запася все пак нещо от родния град

В моя случай планирам да я регистирам на името на баба ми, която си живее във Видин и съответно е с местни лична карта и шофьорска книжка. Предполагам просто трябва да отидем с нея в КАТ при регистрацията но новата кола или да се изкара пълномощно и да я регистрирам на нейно име без да трябва да ходи и тя? Също така след самата регистрация, освен, че разни фишове и т.н. ще се получават на адреса, на който е регистрирана тя, дали има нещо друго, което ще е по-различно и което трябва да имам предвид?
Иначе след като тук прехвърлим колата при нотариус, трябва ли да минавам през КАТ Варна или може директно във Видин, там при нотариус прехвърлям колата на името на баба ми. След това или с нея или с пълномощно от нея вече я регистирам в КАТ.. и това е?!