Може ли да се повреди двигателя при тази ситуация?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да се повреди двигателя при тази ситуация?
Здравейте. Възникна една ситуация с колата ми, при която не знам дали ще има последствия за двигателя и за това реших да пусна тази тема за мнение от по-опитни хора. Значи реших сам да сменя маслото на двигателя, сипах преди смяната му някаква течност за почистване на двигателя докато беше със старото масло. След като колата поработи десетина минути на празен ход се заех с развъртането на пробката, която е шестограм и там обаче ударих на камък. Пробвах с всички възможни инструменти, които имах - гаечен ключ, гидория, тръбен ключ и по никакъв начин не успях да я отвъртя. Спрях с опитите след като видях, че пробката започна да се заглажда по краищата. В крайна сметка запалих колата както беше със старото масло и налятата течност и се прибрах до вкъщи на собствен ход, което е около 5-6 километра от мястото където беше канала и бях сипал другата течност. Утре ще ходя на майстор, понеже имам съмнение, че при последната смяна може да са ми завили пробката с пистолет с въздух, но се притеснявам дали няма да има някакви последствия за двигателя като съм карал колата със тази течност за прочистване. За това бих помолил хората, които имат опит с подобни добавки да дадат мнение може ли да стане нещо с двигателя.
- negepamopukc
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Може ли да се повреди двигателя при тази ситуация?
Пробвай, да развиеш пробката, докато е студен двигателя.
Моето мнение е, че не си повредил нищо на мотора, но недей да палиш докато не отвиете пробката.
Както ти е казал колегата пробвай на студен мотор и ако можеш още отсега напръскай обилно с препарат от типа на WD-40.
Задължително си вземи предварително нова пробка и уплътнителен пръстен. Не са никак скъпи!
Колеги: Писано е многократно по форумите - не разрешавайте да Ви завиват каквито и да е болтове и гайки с пневматичен пистолет!!!
Особено опасно е при гумите!!
Както ти е казал колегата пробвай на студен мотор и ако можеш още отсега напръскай обилно с препарат от типа на WD-40.
Задължително си вземи предварително нова пробка и уплътнителен пръстен. Не са никак скъпи!

Колеги: Писано е многократно по форумите - не разрешавайте да Ви завиват каквито и да е болтове и гайки с пневматичен пистолет!!!
Особено опасно е при гумите!!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За какъв автомобил с какъв мотор иде реч?
Споко, не си прецакал нищо.
Споко, не си прецакал нищо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата ми е ауди а4 1,8 бензин, то така или иначе вече се стъмни за каквито и да било, утре ще отида някъде където сменят масла и смятам, че все ще успеят да развият пробката. Но притеснението ми беше повече за добавката, която сипах в двигателя и щом казвате, че няма какво да съсипе като съм карал колата с нея значи притеснението ми отпада 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За десетина километра /слагам и пътя до сервиза/ нищо няма да и стане,естествено карай възможно най-икономично до сервиза ако се стигне до ходене там ! А иначе едва ли някой е толкова малоумен да затяга маслена пробка с пневматичен пистолет 

- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
С турбо ли е мотора?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Купи си друг ключ/комплект за развиване. И аз наскоро без малко да загладя една гайка с някакъв фалшив ключ.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”