Хонда Сивик 5 генерация страничен наклон при рязани пружини
- Марин.Койчев.
- Автомобил:
- Двигател:
Хонда Сивик 5 генерация страничен наклон при рязани пружини
Здравейте колеги ! Имам едно запитване към вас, за Хонда Сивик 5 генерация. Закупих колата преди година. Като я видях беше доста ниска, и предишният собственик ми каза че я е взел със рязани пружини. Забелязах че от едната страна е по висока спрямо другата (Най вече от зад). Най вероятно пружините са рязани без дори да се свалят. Тоест по възможно най некадърния начин. Растоянието от гума до калник от ляво е 1 пръст, а от дясно 3 пръста. Ако сваля пружината, ще оправя това. Но след това ще трябва ли да минавам стенд отново ? Съвсем на скоро минах, и колелата са си в норма. Но просто не ми се ходи отново, зашото това са 35 лева назад. Извинявам се че пускам темата тук, но нямам регистрация във Хонда форума. Благодаря предварително. 

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Хонда Сивик 5 генерация страничен наклон при рязани пружини
Ако отпред за да смениш пружини, сваляш и амортисьорите и при това положение се разбутва наклона, задължително стенд. Поне при моя Пасат е така. За отзад не знам, тия Хонди май са със сложно окачване.
- vlast_vd
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Хонда Сивик 5 генерация страничен наклон при рязани пружини
На тия хонди предните и задните амортисьори минават през пружините.
И също така през тях не се регулира нищо по наклони/сходимост.
Дали ще ходиш на стенд- зависи какво още ще разглобиш за да ги свалиш. Ако вземеш, че си вдигнеш колата до нормална височина- би било хубаво да минеш отново реглаж.
И също така през тях не се регулира нищо по наклони/сходимост.
Дали ще ходиш на стенд- зависи какво още ще разглобиш за да ги свалиш. Ако вземеш, че си вдигнеш колата до нормална височина- би било хубаво да минеш отново реглаж.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”