Замръзване на стъклата отвътре

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ivo_ig
Автомобил:
Двигател:

Замръзване на стъклата отвътре

Мнениеот ivo_ig » Сря 29 дек 2010 19:09

Здравейте колеги. Имам проблем със замръзването на стъклата на Пасата отвътре. Чакам по 5мин. докато се размрази иначе не мога да карам. Това най вече става вечер при тръгването си от работа. Предварително Ви благодаря. :D

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: Замръзване на стъклата отвътре

Мнениеот keymaker » Сря 29 дек 2010 19:32

ами със снежните обувки сигурно вкараваш вода в колата и по всички физични закони конденза отива първо на най студените части,а те в колата са прозорците.
и при мен е така затова съм си сложил една пласмасова карта (от някакъв магазин за отстъпки)и си стържа с нея

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Сря 29 дек 2010 19:33

Привет Колега,

И аз имам същия проблем - мисля 4е се получава когато навън е доста студено, и влагата вътре през нощта замръзва. Аз проблема си го реших, като паркирам колата, свалям някой( няколко ) прозорец(а) и я оставям така 3-4 минути преди да я заключа за да излезе влагата и да се уравновесят температурите в купето и навън. След като почнах да правя тази процедура, сутрин няма капка замръзнало отвътре( иначе преди стържех лед от стъклото от вътрешната страна, който понякога беше повече от този навън :banghead: ). На мен не ми работи климатика и предполагам че замръзването е от влажния въздух който остава след като съм "дишал" вътре в купето. Ако климатика работи, би трябвало той да поизсуши малко въздуха и да не замръзва.

Поздрави и Весели Празници

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Сря 29 дек 2010 23:18

Заскрежаването от вътрешната страна се получава именно от прекалена влажност на въздуха в купето. А тази влага влиза със добре заснежени обувки :roll:
Колега, ако не си сменял скоро филтъра за купето, трябва да го направиш. Освен това колкото се може по-вече си изтупвай обувките от снега преди да стъпиш на мокета в колата. И аз имах този проблем и след като направих тези неща, вече няма лед от вътрешната страна на стъклото :wink:

eleks
Автомобил:
Двигател: ABF

Мнениеот eleks » Съб 23 яну 2016 10:46

""Заскрежаването от вътрешната страна се получава именно от прекалена влажност на въздуха в купето."""""
------е от това е :th_up освен хубавото изтупване на краката преди да се качиш в колата може и да добавиш една хитринка . в една платнена торбичка или ако не те е срам чорап( само гледай да е здрав) сипваш доволно котешка тоалетна завръзваш го и го пльосваш някъде в купето може и на таблото и котешката тоалетна абсорбира влагата ;)

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 23 яну 2016 14:52

eleks написа:и котешката тоалетна абсорбира влагата ;)

Хитро!

Потребителски аватар
jorkatta
Автомобил: vw passat b6
Двигател: BMR

Мнениеот jorkatta » Съб 23 яну 2016 15:52

Хаа, и аз щях да предложа същото това с котешката тоалетна лично съм го ползвал преди доста време и има перфектен резултат, само да добавя, че котешката тоалетна трябва да е силиконова на гранули, а не тази която наподобява пръст.
Успех.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 23 яну 2016 16:07

ak_47 написа: Аз проблема си го реших, като паркирам колата, свалям някой( няколко ) прозорец(а) и я оставям така 3-4 минути преди да я заключа за да излезе влагата и да се уравновесят температурите в купето и навън.

Това със сигурност е добро решение,аз го правя винаги,колкото докато дръпна една цигара.Освен това конденза се натрупва и по уплътненията на вратите и като замръзнат и те сутринта почваш да се" молиш" на вратите една по една.Затова темперирането на купето когато колата е в покой е добро решение.
Ама напоследък и аз чистя лед отвътре,щото докато се прибера синът ми взема колата и се прибира посред нощ,надали има такова търпение да чака пред един отворен прозорец да излезе влагата. :mhihi

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 23 яну 2016 17:14

Това с кот. тоалетна е хитро :bowdown

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 23 яну 2016 17:58

Не напразно в нашия фолклор има поговорка:"Сиромах човек-жив дявол".
Евала на който му е хрумнала идеята за кот. тоалетна. :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”