Motul произведен в Италия, менте или не?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Motul произведен в Италия, менте или не?
Здравейте. Тези дни си купух масло Motul 8100 X-cess 5W-40 от известен търговец в този форум. Останах изненадан когато отзад на етикета видях напис "made in Italy", а баркода на продукт произведен във Франция, логото и адреса на Мотул също са във Франция. Мислех, че това масло се произвежда само във Франция и затова се очудих. В нета не намерих правдоподобна информация и затова реших да питам дали някой от вас е попадал на същото масло произведено в Италия и дали има разлика в качеството спрямо френското? Менте ли е или си е истински Мотул?
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Re: Motul произведен в Италия, менте или не?
И на моито пише Италия 

99.99% съм сигурен, че маслото е истинско!
По-скоро на ментака няма да пише Италия.
Другото, което ми направи впечатление е, че и то вече има знака ЕАС - това означава, че отговаря на стандартите на държавите Русия, Беларус, Казахстан, Армения и Киргизстан, които са в единен митнически съюз.
По-скоро на ментака няма да пише Италия.
Другото, което ми направи впечатление е, че и то вече има знака ЕАС - това означава, че отговаря на стандартите на държавите Русия, Беларус, Казахстан, Армения и Киргизстан, които са в единен митнически съюз.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е правен в Италия,сигурно е менте,щото там масла не сменят а само доливат...Така че квото се произвежда в Италия е директно за износ...
А сега сериозно-надали марка като МOTUL+Made in Itali (която е стар член на Евросъюза),би се разпространявала толкова смело в Европа ако е менте...най-вече и с лого Made in Itali.
Единствено турците си позволяваха "лукса" да слагат това лого ,и то за световно неизвестни уж италиански марки-става въпрос за дребни стоки (гаражно п-ство) ,трудни за проследяване като:обувки,суетшьрти,чорапи...някой друг модел маратонки и тем подобни "шир-потреби".
Но в петролния бизнес и то масово в Европа....
Така че според мен маслото си е читаво отвсякъде. 

А сега сериозно-надали марка като МOTUL+Made in Itali (която е стар член на Евросъюза),би се разпространявала толкова смело в Европа ако е менте...най-вече и с лого Made in Itali.
Единствено турците си позволяваха "лукса" да слагат това лого ,и то за световно неизвестни уж италиански марки-става въпрос за дребни стоки (гаражно п-ство) ,трудни за проследяване като:обувки,суетшьрти,чорапи...някой друг модел маратонки и тем подобни "шир-потреби".
Но в петролния бизнес и то масово в Европа....

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
В нета намерих на едно-две места че са изнесли част от производството в Италия, но нищо сигурно и достоверно. Другото което ме очудва произведено в Италия пък с френски баркод. Писах и до централата им и чакам отговор.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”