Поздрави колеги !
Имам Пасат Б5 който е с " тунинг " фаровете . Красиво изглеждат но от далече . Стоят леко матирани и има тук - там драснато.Процеса го разбрах , четох из разни форуми но не ми стана твърде ясно какви материали да използвам за това се обръщам към Вас. Ако има някой , който се е занимавал и какви материали се използват да удари едно рамо .
Благодаря предварително
Полиране на пластмасови фарове
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Re: Полиране на пластмасови фарове
Водна шкурка, търкане, спрей гланцов лак. За едрината на шкурката зависело, аз не съм го правил.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Преди да пристъпите към шкурки,опитайте с паста Поморин.Аз купих такава за около 1,80 в Кауфланд.След търкане около 15 минути на фар,с кръстосване на посоките на търкане,а за финал с кръгови движения.Получих отлични бистри стъкла без да се вкарвам във филм със шкурки и лакове.За полиране използвах тениска нарязана на парчета колкото салфетка.Важно е да не остава суха повърхноста където търкате.Мокрите с вода или добавяте паста ако е нужно.

- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Колега , твойте фарове не са пластмасови 
Иначе по темата..... китайските ми фарове ги търкам с пастираща паста на Търтъл от време на време /тази с тефлон/ . Резултата
трае около година /не мия колата с безконтактен препарат/ и после пак...а самата процедура ми отнема около 10 мин.

Иначе по темата..... китайските ми фарове ги търкам с пастираща паста на Търтъл от време на време /тази с тефлон/ . Резултата
трае около година /не мия колата с безконтактен препарат/ и после пак...а самата процедура ми отнема около 10 мин.

- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Пластмасови са.На Пасат Б5 не съм виждал стъклени.От препаратите на автомивките и слънцето бяха побелели.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колега каква е тази паста?Днес я търсих в Кауфланд, но никаде неможах я намеря....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”