Ей тъй се произвеждат маркови масла.После са яко на промоция,щото са купувани от производителя.
http://era.by/all/news/42287-v-podmoskove-obnaruzhili-ogromnye-fabriki-po-poddelke-motornyh-masel-videofoto.html
Става въпрос за нелегален склад за масло в Русия !!
Как се правят "оригиналните" масла!?!?
- iaroslav1976
- Автомобил: Audi 80 B4
- Двигател: 2.0 ABT
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как се правят "оригиналните" масла!?!?
По-добро от оригинала, екстра са 

Цените на някои нашенски интернет магазини наистина будят недоумение.
Един "вълшебник" продава във форума на Ауди 5 литровите туби Motul Synergie+ 6100 за 48 лв.
Предполагам го прави и в други форуми и само остава доставката да е безплатна!
За незапознатите: Такива разполагат с абсолютно истински сертификати, фактури и контролни туби така, че никаква проверка не ги плаши.
Един "вълшебник" продава във форума на Ауди 5 литровите туби Motul Synergie+ 6100 за 48 лв.

За незапознатите: Такива разполагат с абсолютно истински сертификати, фактури и контролни туби така, че никаква проверка не ги плаши.

Наскоро четох за подобна "рафинерия" и в Полша, така че промоции ще има...
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Цените на някои нашенски интернет магазини наистина будят недоумение.
Един "вълшебник" продава във форума на Ауди 5 литровите туби Motul Synergie+ 6100 за 48 лв.![]()
Всички са така, мислиш ли тез по-известните магазини, не купуват някакви ментета и ги предлагат за оригинални?
- курвата
- Автомобил: Polo + A3
- Двигател: ABF + AGU
- Контакти:
Всичките масла на много ниска цена на по известни марки е рециклаж пълен. И в БГ има такива заводи където си сипват каквото си искат а етикети има всякакви..
Ми 48 лева е Motul 6100,нормална е цената,и аз за толкова го купих миналата година,само че не 5 а 4 литра 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Хайде тогава посочете коректни търговци.
Всичко казано след моя пост е вярно - "Гаранция Франция".
Посочих пример с продавача от Аудифорума защото мой познат запознат добре с дистрибуцията на Мотул го нарече "клошар".
Имаше предвид, че ако маслото все пак е истинско то този просто го продава на унизително ниска за неговите отлични възможности цена.

Посочих пример с продавача от Аудифорума защото мой познат запознат добре с дистрибуцията на Мотул го нарече "клошар".
Имаше предвид, че ако маслото все пак е истинско то този просто го продава на унизително ниска за неговите отлични възможности цена.

- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Гледах наскоро едно украинско масло ВАМП 5W40 сравнено с MOTUL 5W40, та в таблицата от 12 показателя се различаваше само в два и то минимално. Другото си е реклама. А и не вярвам някой да преви менте на украинското масло - 30 лв за 4 литра го продават 10W40
- satansho
- Автомобил: VW T4 Audi
- Двигател:
Лошото в случая е заблудата, че купуваш истинско ново масло. Няма нищо лошо в рециклираното, но да е на подобаваща цена.
satansho написа:Лошото в случая е заблудата, че купуваш истинско ново масло. Няма нищо лошо в рециклираното, но да е на подобаваща цена.
Кой ще си продаде маслото, ако си каже, че е рециклирано, аз не бих си купил такова, даже и да е на обидно ниска цена.
За съжаление моторите ни не говорят и няма как да си кажат дали им е добре с маслото, което им сипваме

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Затова купуваш само от сигурен източник. Аз от как имам книжка- вече 14 години ходя само в един сервиз и оттам слагам. Нямал съм ядове никога. Маслото което слагам сега е fucsh titan 5w40. Там маслото е на варели по 200 литра. Това моето е 27лв литъра, но е супер, колата и в най големия студ развърта турбината още на студен мотор доволно, което за мене е показател за добро масло, пък вече 40 000км не съм доливал и капка- то няма нужда. Комшия с пасат 1.9 тди миналата зима вика- работи тегаво докато загрее- слагал е масло 5в40 купено от незнам къде- пратих го в тоя сервиз- тая зима вика- няма разлика- студена-топла.... и вече не доливам......кой знае какви боклуци е наливал дотогава....
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
Zdravko Zankov написа:Хайде тогава посочете коректни търговци.
http://www.***.com
Всичко се внася директно и няма ментета.
Последна промяна от hooligans на Пон 01 фев 2016 11:43, променено общо 1 път.
Причина: И в магазина им никъде не пише фирмата...
Причина: И в магазина им никъде не пише фирмата...
- satansho
- Автомобил: VW T4 Audi
- Двигател:
Вижте сега, не знам какъв ви е проблема. Явно вече сте големи еуропейци. Но, не знаете че ползвайки рециклирано малсло освен всичко друго опазвате природата. Оставям сами да се сетите как.
Рециклираното масло си има определени пиоказатели на които би трябвало да отговаря и всичко се съобразява с тях. Определено не като ракията, и няма как цар Маслар да го направи от отработено, виж от нещо друго- да.
Да не бях виждал, как масово българина подържа автомобил, да ми обяснява някой колко бил готин и как давал по 100 лв на всяка смяна на масло и купувал само най доброто. Айде холан както казваше баба ми...
Рециклираното масло си има определени пиоказатели на които би трябвало да отговаря и всичко се съобразява с тях. Определено не като ракията, и няма как цар Маслар да го направи от отработено, виж от нещо друго- да.
Да не бях виждал, как масово българина подържа автомобил, да ми обяснява някой колко бил готин и как давал по 100 лв на всяка смяна на масло и купувал само най доброто. Айде холан както казваше баба ми...
малко жокери
От 1 литър отработено масло се произвеждат 0.7 литра „ново“ базово масло за двигатели, скоростни кутии и за хидравликата. Качеството е много по-високо от това на базовите масла, произведени от нефт.
Всяка година в Европейския съюз се събират около 3 милиона тона отработени масла....
Отделно от това собствениците на коли често изхвърлят старите си масла на случайни места. По данни на БАР един литър отработено масло може да замърси 1 млн. куб.м вода, като образува петно с размер 4000 кв.м, ако попадне във воден басейн.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”