Здравейте,
Някой от вас, колеги, има ли представа каква е АКТУАЛНАТА ситуация в КАТ, относно узаконяването на сменен двигател. Двигателят ще бъде абсолютно същия, свален от същия модел и марка кола.
Моля само запознати колеги да се включат, защото и аз имам представа как беше преди 2-3 години, но знам, че от тогава има промени.
Причината да питам тук е, че искам да си направя сметка дали си заслужава да се занимавам да си оправям колата.
Регистрация на двигател в КАТ
-
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAXA
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Регистрация на двигател в КАТ
Трябва ти документ в зависимост дали от частно лице или фирма го купуваш - фактура или копие от пробит талон на бракувана кола. Като в случая с частното лице ти трябва и договор за покупко-продажба, доколкото зная не е нужен нотариус. Преди искаха и някакъв документ за произход освен фактурата, ако моторът е купен от морга. Най-добре отиди до КАТ и ги попитай да ти разяснят. Ако кодът на моторът е същият като оригиналният не се минава технотест, преиздават се двата талона на колата с новия номер на мотора и това е.
-
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAXA
Благодаря, тези неща ги знам. Дано няма промени.
А дали може да се регистрира (без технотест) двигател със същия код - AKL, но от друг модел и марка автомобил.
А дали може да се регистрира (без технотест) двигател със същия код - AKL, но от друг модел и марка автомобил.
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
модела на автомобила няма никакво значение... КАТ ги интересува само мотора да е само със същият код
- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
Ще питам и аз в тази тема знаещите.Мотора е AGR 66 kw.Ако се смени с ALH 66kw,ще трябва ли техно тест?

Техно тест не се минава когато кубатурата и киловатите са едни и същи на новия и стария двигател
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”