за цена на смяна на лагер главина
за цена на смяна на лагер главина
Здравейте колеги.Искам да се консултирам с хора,които са имали такъв проблем.Вие ми лагер на главина,предполагам на предната.Казаха ми в един сервиз,с лагер от тях ,мисля че FAG = 65 лв. и труд 45 лв. = 110 лв. Заслужава ли си цената??Според мен е много.Споделете за кололко сте сменяли такава джаджа?
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за цена на смяна на лагер главина
Е много е
!!Аз сам си сменям такива работи но ако не разбираш дай пари, но по малко...... 

ми колега,кажи цена и идвай да го сменяме
аз заден мога,но преден не съм.Ако можеш,кажи дали има някаква тънкост да си го сменя сам.

-
- Автомобил:
- Двигател:
виж ся сменяй сям след като си праил задни ще напрайш и предни споко за 1 4аса си го сменил мисля и тои е конусен ако не се лъжа!!! и аз скоро сменях на моя задните с накладките и добре знаеш става лесно и бързо е пак според човеко до колко се е занимавал с коли!!! Аз като лежа сяка седмица под мойта
базикам се лежа щото се нещо искам да е по перфектно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Еми провери го сам,дигаш сяко колело на крик и го завъртащ силно и се заслушваш,то се чува дали вие или не.лагера ти е около 30-40 лева най-много!А между преден и заден има разлика в смяната щото до колкото си спомням трябва да го избиее от шенкела.Поне аз на които съм правил се ми запречва не6то отпред и не става кат по книга
колеги,установих,завивайки наляво се чува яко шум,завиване на дясно не се чува...а кажете сега,това значи ли,че е преден десен лагер?
- vvivas_1971
- Автомобил:
- Двигател:
Колега най-добре хвани някой който разбира да ти каже поне кой лагер е.За цената на смяната не знам дали е скъпо.Аз моя си го сменях сам(преди 2 години).Лагерите вървяха от 15лв. китайски до 75лв SKF.Аз си взех средна хубост -Френски 35лв и няма проблем за сега.Ще ти кажа за смяната ако решиш да си го сменяш сам.На шенкела от вътрешната страна има 1 зегерка.Почисти я добре а също и мястото около нея,за да я извадиш (със зегер-клещи)по- лесно.Ваденето на главината и лагера правя с чук.Набиването-също(нямам винтова преса).Набива се първо лагера в главината.Понеже е с 2 вътрешни чорупки се стягат с болт и 2 големи шайби за да не се разхлопа лагера при набиването.За дорник използвам външната чорупка на стария лагер.После сваляш болта и внимателно набиваш главината в лагера(забравих да кажа че лагера е цилиндър а не конус).Накрая-зегерката.Не си писал каква ти е колата,ама принципа е един и същ.Аз това го правих на венто.Трябва да минеш и стенд.Успех 

охх,да бе.КОлата е Г3 1,8 МИ ABS двигателя,ама мисля,че не е толкова важно,то и на вентотот трябва да е същото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преден десен и моя вии ама на мен не ми пречи музиката ми го спестява 

- ГОЛФА3-КА
- Автомобил:
- Двигател:
имам на КГ -корейски ....18.00 лв
- ivo penkov
- Автомобил:
- Двигател:
Калоян9333 написа:виж ся сменяй сям след като си праил задни ще напрайш и предни споко за 1 4аса си го сменил мисля и тои е конусен ако не се лъжа!!! и аз скоро сменях на моя задните с накладките и добре знаеш става лесно и бързо е пак според човеко до колко се е занимавал с коли!!! Аз като лежа сяка седмица под мойтабазикам се лежа щото се нещо искам да е по перфектно
Предните лагери са двуредови-сачмени.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
2 бр. лагери преден и заден-30 кинта само за труд+60 кинта лагери
-
- Автомобил:
- Двигател:
опише звука който се чува в завои,зашото ако се чува само в завой не е лагер а каре!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
сменях преден ляв лагер и глажина лагера е 30 лева и главината толкова тай че частите са доло горе толкова а за труда ти ще си прецениш дали си заслужава
- mr_bush
- Автомобил: Vw Transporter T6
- Двигател: 2016
jamellcho написа:опише звука който се чува в завои,зашото ако се чува само в завой не е лагер а каре!!!
Глупости!
На ляв завой е десен лагер, а на десен завой е ляв

Вдигни колата на крик сложи я на 4та и я запали, дай газ изключи от скорост и загаси колата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”