Миризма в купето
-
- Автомобил: Bora
- Двигател: AZD 2002
Миризма в купето
Здравеите приятели , имам проблем изсипа се около литър мляко в багажника - въпреки че се прибрах по тъмно извадих всичко кората пластмасата долу изпрах ги ,и от страни и там е нещо като мокет също - мислех си че всичко е наред но уви днес мирише ужасно предполагам че това е само началото. Четох в форума на шкода за подобен случаи решен на автомивка но с някакъв микс от препарати и каде е тази мивка кои знае за това реших да попитам тук няма да навреди . Там има предложения за доместос но тои не е ли твърде силен мисля си ще направи петна по тапицерията.
Последна промяна от salionito1 на Сря 23 мар 2016 22:18, променено общо 1 път.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Миризма в купето
Колега, поразрови темата за климатиците - там имаше описан евтин препарат някакъв от аптека, който убива бактерии- нещо с хлор май беше... Нищо не ти пречи да опиташ.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Кислородната вода убива бактериите.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Лизол е препарата.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
salionito1 написа:Там има предложения за доместос но тои не е ли твърде силен мисля си ще направи петна по тапицерията.
Всичко що съдържа хлор:белина,доместос, анти мухъл препарати ИЗБЕЛВАТ текстилните материи.Ще си направиш и тапицерията и мокетите в колата в стил "далматинец".

По -добре наистина се консултирай с хора с опит с такива петна-химическо чистене,автомивки,които перат тапицерии и т.н.Имаше навремето по аптеките медицински бензин на ампули.Не съм много сигурен ,но може да ти помогне.Спомням си навремето че майка ми го беше ползвала за някакви петна по холовата гарнитура.
-
- Автомобил: Bora
- Двигател: AZD 2002
И така проблема е РЕШЕН
- много лесно със обикновен ОБЕЗМАСЛИТЕЛ намерих къде е бил проблема изсипало се е малко под задната седалка миришеше отвратително когато го намерих под ръка ми беше обезмаслителя и реших да пробвам и чудо само му пръснах и миризмата изчезна без да го чистя просто така - после го почистих и сега всичко е наред слава богу..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”