Миризма в купето

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
salionito1
Автомобил: Bora
Двигател: AZD 2002

Миризма в купето

Мнениеот salionito1 » Сря 23 мар 2016 21:07

Здравеите приятели , имам проблем изсипа се около литър мляко в багажника - въпреки че се прибрах по тъмно извадих всичко кората пластмасата долу изпрах ги ,и от страни и там е нещо като мокет също - мислех си че всичко е наред но уви днес мирише ужасно предполагам че това е само началото. Четох в форума на шкода за подобен случаи решен на автомивка но с някакъв микс от препарати и каде е тази мивка кои знае за това реших да попитам тук няма да навреди . Там има предложения за доместос но тои не е ли твърде силен мисля си ще направи петна по тапицерията.

Последна промяна от salionito1 на Сря 23 мар 2016 22:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Миризма в купето

Мнениеот joro_kem » Чет 24 мар 2016 7:07

Колега, поразрови темата за климатиците - там имаше описан евтин препарат някакъв от аптека, който убива бактерии- нещо с хлор май беше... Нищо не ти пречи да опиташ.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 24 мар 2016 9:48

Кислородната вода убива бактериите.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 24 мар 2016 10:07

Лизол е препарата.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Чет 24 мар 2016 10:59

salionito1 написа:Там има предложения за доместос но тои не е ли твърде силен мисля си ще направи петна по тапицерията.

Всичко що съдържа хлор:белина,доместос, анти мухъл препарати ИЗБЕЛВАТ текстилните материи.Ще си направиш и тапицерията и мокетите в колата в стил "далматинец". :mhihi
По -добре наистина се консултирай с хора с опит с такива петна-химическо чистене,автомивки,които перат тапицерии и т.н.Имаше навремето по аптеките медицински бензин на ампули.Не съм много сигурен ,но може да ти помогне.Спомням си навремето че майка ми го беше ползвала за някакви петна по холовата гарнитура.

salionito1
Автомобил: Bora
Двигател: AZD 2002

Мнениеот salionito1 » Пет 15 апр 2016 19:51

И така проблема е РЕШЕН :th_up - много лесно със обикновен ОБЕЗМАСЛИТЕЛ намерих къде е бил проблема изсипало се е малко под задната седалка миришеше отвратително когато го намерих под ръка ми беше обезмаслителя и реших да пробвам и чудо само му пръснах и миризмата изчезна без да го чистя просто така - после го почистих и сега всичко е наред слава богу..

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”