Взаимозаменяеми ли са моторите Сеат Леон 1.4 2001 г. и Голф 1.4 2001г.-бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
Взаимозаменяеми ли са моторите Сеат Леон 1.4 2001 г. и Голф 1.4 2001г.-бензин
Колеги,Сеат Леон с код на мотора АНР на познати 1.4.бензин-75 к.с.2001г.е блокирал мотора.Погледнах в "Аутодата",излизат три кода на мотори с еднакво зацепване на ангренажния ремък,един от които е AHW/същия мотор излиза и на Голф "Естейт"1.4-75 к.с.98-06г.Въпросът ми е дали има разлики при тези мотори/захващане на тампони на двигателя,алтернатор,стартер,изобщо взаимозаменяеми ли са,за да сложат на сеата,голфов мотор? Извинете,ако пиша в неправилния раздел и преместете!Намират ли се тези мотори,ако са заменяеми и горе-долу как вървят като цена?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Взаимозаменяеми ли са моторите Сеат Леон 1.4 2001 г. и Голф 1.4 2001г.-бензин
Според мен ще стане,но ще имате проблеми в КАТ.
Освен ако Сеат-а е регистриран "без номер".
Трябва да търсите мотор със същия код.
Освен ако Сеат-а е регистриран "без номер".
Трябва да търсите мотор със същия код.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Взаимозаменяеми ли са моторите Сеат Леон 1.4 2001 г. и Голф 1.4 2001г.-бензин
Не съм много убеден че няма да се наложат малко преработки.Поне при мен ,когато сменяхме съединитела се оказа че има разлики в окачването на двигателя( разположението на темпоните),кулера е с друго разположение(става въпрос за 1.9ТДИ 110 к.с.)Момчето дето сменя съединителя кара със същия мотор,но на Бора,а моята е Сеат.Незнам при бензина дали има някакви разлики.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Да, взаимозаменяеми са. По окачването също всичко е взаимозаменяемо.
gergeto,
Кордоба е на различна платформа, затова има разлики с Бора.
gergeto,
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Dagestan написа:gergeto,
Сигурно си прав,исках да кажа на колегата че въпреки че са с един код двигателите,пак е възможно да има някои разлики.Ето както казваш зависи и от каква платформа е свален ДВГ-то.
Добре е да се знаят тези неща.И аз доскоро си мислех че мога да си взема един ДВГ от Бора (бях полудял за един 90 коньов на не много километри от Англия) ама като си сметнах разходите и разбрах разликите се отказах.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”